Зов от Енимехмедов към Доган: Ела в съда!

"Излязъл е от хралупата си, считам, че трябва да бъде призован"
12 фев 2014 15:04,
51
Зов от Енимехмедов към Доган: Ела в съда!
Снимка: архив, Булфото

Октай Енимехмедов поиска от съда Ахмед Доган да бъде призован като свидетел по делото, въпреки че той беше заличен, след като представи медицински заключения, че е в депресия след опита за покушение.

"До мен достигна новина, че господин Доган е излязъл от хралупата си, затова считам че трябва да бъде призован като свидетел по делото", обяви бургалзията пред Софийския градски съд.

"Ахмед Доган е главен свидетел и мисля, че неговото явяване е важно. Медиите и определени лица, които се виждат с него, показват, че неговото състояние е добро в момента", каза още Енимехмедов, който е подсъдим за това, че по време на конференцията на ДПС през февруари м.г. е направил опит умишлено да умъртви тогавашния лидер на партията Ахмед Доган.

Още по темата
Съдът обаче не уважи искането му, като сметна, че не са налице основания за промяна на решението на магистратите да заличат Ахмед Доган като свидетел по процеса.

По време на днешното заседание показания даде и бившият шеф на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев, който бе призован като свидетел по делото.

Той обясни пред магистратите, че Енимехмедов му заявил как нападнал Доган не за да го убие, а за да го унижи публично и дори да го накара да се "изпусне от страх".

"Октай не е искал да убива Доган. Направил го е, за да изрази несъгласието си с политиката му", каза Стойчев, цитиран от "Фокус".

"За мен е важно, че се доказа в съдебната зала, че не съм искал да убивам Доган", коментира след тези думи подсъдимият младеж.

По-рано днес гардът на НСО Георги Райков и Христо Бисеров застанаха един срещу друг на очна ставка пред съда, където трябваше да се установи дали пистолетът, насочен срещу Ахмед Доган, е бил с пълнител.

Бисеров посочи Райков, който по време на конгреса на ДПС беше шеф на авангарда в службата, като човека, който е задържал Енимехмедов.

Райков обяви, че е взел от Бисеров черна торбичка, в която бил завит пистолет, а оръжието било без пълнител.

"Категоричен бях, че оръжието изглеждаше обезопасено", настоя той.

Христо Бисеров също потвърди, че му е дал пистолет без пълнител, дал му още нож и патрон.

След очната ставка двамата напуснаха съдебната зала, а Бисеров не пожела да отговоря на журналистически въпроси, посочи, че ще коментира след края на делото.

Следващата дата, на която делото продължава, е 26 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
14
 
! Отговори
До Будалата преди 10 години
24Едни будали гласували на изборите за други будали да ги Оправят.И сега първите будали питат защо вторите будали ги смятат за будали , каквито всъщност са си.
22
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПавелПо-скоро който забрани ДПС ще остане в историята като герой. Трябва все пак някой да си даде живота за това, както Левски си е дал живота.
21
2
 
24
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
защо правят хората на будали с евтините си постановки ?
20
8
 
26
 
! Отговори
Павел преди 10 години
Всеки който пребие човек от ДПС ще остане в историята като герой............
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРИЕНЕТО в интернет форумите трябва да се криминализира!Това е манипулиране на общественото мнение с користни цели.Вие СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!Мястото ви е в затвора!!
18
19
 
4
 
! Отговори
Лютви Местан преди 10 години
България е Турция и Турция е в България.България трябва незабавно да разкрои границата си с Турция!
17
6
 
45
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Това момче е герой на нашето време, защото имаше смелостта и куража да покаже на политиците,че не са недосегаеми и да си опичат акъла. Щом като пистолета е бил без пълнител какво толкова умуват господа съдиите, та момчето е искало само да сплаши Доган и да го пускат вече. Енимехмедов ще се окаже по-голям българин от нас Българите.
16
7
 
18
 
! Отговори
Съвестен преди 10 години
До АнонименСамо ти ли не виждаш добре измисления сценарий?!Доган слиза от политическата сцена,като герой,автоматично се превръща в "сивия кардинал".Пак си плете неговите далавери,но далеч от прожекторите и микрофоните.Младежа печели един приличен хонорар и яде една кола бой,но си струва за толкова пари.А делото се мотка за да загуби постепенно обществен интерес,а после....Домашен арест,подписка,амнистия и т.н.Накрая всички доволни,а за народа зрелище.Пито-платено.Това е историята!
15
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога престъпниците се разпореждат кой да присъства в съда? И кой уважаващ себе си журналист, би ги цитирал? Просто поръчка, явно доказателство защо сме на дъното по свобода на словото. Точно тези, които наричаме "четвърта власт" са се пратили доброволно в тинята на човечеството!
14
20
 
8
 
! Отговори
Лютви Местан преди 10 години
Който посегне на Доган или Местан го чака доживотна присъда и разпъване на кръста!
13
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Orden Stara Planina a Oktay!
12
2
 
8
 
! Отговори
турник преди 10 години
До АнонименЛично моя. Снощи се натъпках със зеле. Ядох пържоли също и пих компот от синисливи. Днеска се режа жестоко. Не влагам никаква политика в това.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Biserov togawa i toi e podsasim ,w Normalna darzawa. Bistros ste polu4 i niakolko godini satwor .
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управлява задкулисно държавата, а се прави на депресиран. Няма време от раздаване на порции. Много станаха недосегаемите в тази държава. Така е защото са пълни с пари и всичко си купуват. Докога ще сме в Европа, но извън нея.
9
5
 
9
 
! Отговори
турник преди 10 години
Отпуших една дърта пръдня и сега в стаята се носи много тежка миризма.
8
3
 
40
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Опа,Темида пак се издъни,и изпълнява прищевките на Доган.Кой е той,КОЙ.Кой е той,че не ходеше на работа.Кой е той,че издигна паметник на терористите от гара Буново с много жертви-невинни българи.Кой е той,че имаше обръчи от фирми и разпределяше парите в БГ.Истината е,че по подобие на цар Киро,комунистите в "Името на етническия мир" си изпираха парите или го ползваха за черна каса.Сега се оказа,че и Темида се съобразява с него.
7
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Законите във тая обрулена държава важат ли за всички?????Ако важат, крайно време е да пратят на съд и цялата башибозушка шайка , която линчува младежа.Да не се спотайват като плъхове тия от ДПС.
6
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на него!Гушнал 300 бона за ролята и след някоя година щял да получи президентска амнистия.Всичко било добре скроен театър според думите на вътрешни по случая.
5
4
 
43
 
! Отговори
БЛИЖНИЯ преди 10 години
Подкрепям един българин
4
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОГАН-ПЕЕВСКИ ВАСИЛЕВ,днес си купиха Булгартабак чрез офшорка,а тоя *** го съдят.