Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина

Не искам България да е държава на бедните хора, защити се Енимехмедов
Обновена: 26 фев 2014 20:47 | 26 фев 2014 16:15, Камелия Цветанова
162
Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина
Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото

Софийският градски съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов заради нападението над Ахмед Доган на 19 януари 2013 година пред очите на стотици членове на ДПС по време на конгрес на движението в НДК.

Съдът го признава за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

Енимехмедов също така трябва да заплати и сумата от 7487,77 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана. Пред съда Октай Енимехмедов заяви, че е невинен. Той поясни, че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология. Той останал с впечатлението, че обществото днес е изгубило вярата си, че сред нас има герои, излагащи живота си на риск, за да защитят морални ценности.

Младежът каза още, че на сътрудници на бившата ДС не им е мястото да са "представители на турците в България".

Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора, заключи Енимехмедов.

По-рано прокуратурата поиска за него 17 години затвор. Според обвинението той е направил опит за убийство. Защитата на младежа твърди, че целта е била Доган само да бъде сплашен.

Още по темата
Адвокат Боряна Аврамова призова съдът да оправдае младежа, защото извършеното от него е акт на възмущение. Енимехмедов "с цялото си достойнство е демонстрирал несъгласието си", заяви тя, като напомни, че от началото делото е било изпратено на районната прокуратура, а Енимехмедов е бил обвинен за по-леки престъпления.

Разследването се е преобърнало, след като трима свидетели са посочили, че видели Енимехмедов да опира дулото на пистолета до главата на Доган.

Според защитата обаче достоверността на показанията на тези свидетели е силно уязвима, защото са членове на ДПС.

Според нея има и неясноти по отношение на изземването и предаването на оръжието. Наблюдава се липса на конкретика за патроните – не само като калибър и марка, но и по отношение на цвета на капачките, отбеляза Аврамова.

Има противоречия между показанията на повечето свидетели, смята още тя. По думите й лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от движението Мустафа Карадайъ дават лични предположения за случилото се.

Липсва конкретика и има наличие на лично убеждение, че се касае за политическо убийство, заяви още тя по време на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октай - герой на нашето време.
24
2
 
30
 
! Отговори
процес?? преди 10 години
Какъв е този "ПРОЦЕС", като ПОТЪРПЕВШИЯ ДОГАН се ОТКАЗВА да обвинява Октай!!???На КОГО ще плаща 8000 лв. момчето, като ДОГАН НЕ Е ПОВДИГАЛ обвинение!!!??КОЙ ОБВИНЯВА ОКТАЙ????"Партийците' от ДПС??КОЙ обвинява и в какво, като ДОГАН не иска да повдига обвинение срещу ОКТАЙ?????Свобода за Октай и съд за онези, които го ритаха!НИМА РИТАЩИТЕ от ДПС обезвреден човек ТРЯБВА да УПРАВЛЯВАТ РБЪЛГАРИЯ?????И Аллах гледа отгоре! ПОмнете!
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще е делото срещу башибозука , които ритаха момчето че нещо не разбрах?????????????????
22
2
 
39
 
! Отговори
правосъдни бисери! преди 10 години
До АнонименГоркото момче! Такава тежка присъда без никого да е убил или наранил. Това е направо шедьовър на нашето българско кривосъдие!
21
1
 
36
 
! Отговори
www преди 10 години
ДААА В ЗАТВОР ЗА НИЩО... - КАКВА ДЪРЖАВА.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сценарии на ДПС толкова за *** ли ни имате ,че да повярваме на патриотизма на *** .За да гласуват за вас
19
0
 
6
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
izmislena rabota-namesto da go opravdayat.ako beshe go gramnal daje i medal tryabvashe da mu dadat.ahmed dogan i kompaniya sa horata koito podklajdat etnichesko naprejenie i sasipvat jivota na balgarskite turci.
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво браво на октай, той е пионка!Дали не браво на Доган?!...
17
0
 
42
 
! Отговори
БРАВО на ОКТАЙ! преди 10 години
Пуснете момчето! Сложете го в Парламента: РБългария има нужда от такива НОВИ хора с НОВ Чип в главата,а не:1.Мазно заобикалящи действителността и разиграват "новите дрехи на царя"- Местан, Доган, Цонев.2. А какво стана с РИТАЩИТЕ депутати от ДПС с трандафори, костюми,шкембета и чип в главата от 1670г.?За тях няма ли наказание?Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА НЕПРАВДА: БУДНИТЕ, ИНТЕЛИГЕНТНИ да бъдат в затвора, а РЕТРОГРАДНИТЕ- възпяващи БКП/БСП ( и те не знаят какво искат- важното е да получават депутатски
16
1
 
31
 
! Отговори
Боил преди 10 години
varg не момчето е за присъда ,а онези зверове който искаха да го линчуват за да може агентът и терорист доган/нарочно с малка буква/да стане мъченик за демокрация/смях в залата/.Ясно че си минал под бръснача на две педи под пъпа.Момчето веднага да трябва да бъде освободено.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
1
 
38
 
! Отговори
ами преди 10 години
Присъдата е даже много сурова,ама нали е за Доган...Е,щом казват,че е опит за убийство,тогава следващия опит да е успешен пък!
14
0
 
0
 
! Отговори
pradnja boia преди 10 години
opit za ubiistvo ne e li malko - no tova e v Bulgaria ...
13
0
 
37
 
! Отговори
Angelhell преди 10 години
До Анонимен 11Мда... браво на съда, браво на следствието, че остави онези, които пребиха момчето, да се скрият зад удобното "неизвестен извършител". При положение, че всички телевизии дадоха грозните им озлобени мутри!Иначе казано крадеца вика, дръжте крадеца!
12
0
 
23
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До турчинНе се напъвай да създаваш "етническо напрежение"Тея номера одавна не минават най-малко в нета.Тея глупости в кръчмата на село
11
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и преувеличено да е ама ще кажа браво на съда.
10
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега да видим, какви ще са наказанията на тези които го ритаха :)
9
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко ще дадът на тия дето го пребиха пред очите на цяла Българияили те са неизвестни извършители СРАМ за правосъдието
8
1
 
52
 
! Отговори
Х преди 10 години
БРАВО НА МОМЧЕТО, ЧЕ ПОНЕ СЕ ОПИТА ПО НЕГОВИЯ СИ НАЧИН/ МОЖЕ ДА НЕ Е НАЙ-ПРАВИЛНИЯ / ДА СЕ БОРИ С БЕЗОБРАЗИЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАС ЕДИН ДОСТОЕН ТУРЧИН КАКВИТО СА МНОЗИНСТВОТО ОТ ТЯХ В БЪЛГАРИЯ. СРАМ ЗА БЪЛГАРИТЕ КОИТО БЕЗРОПОТНО ТЪРПЯТ 60 ГОДИНИ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ТЯХ БЕЗДАРНИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ПОНЕ ДА СЕ ОПИТАТ ДА ИМ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА.
7
33
 
9
 
! Отговори
турчин преди 10 години
С това правосъдие нещата няма да се оправят. Нито един от правоохранителните служби не е подведен под отговорност. При този случай в друга страна този ,,герой" щеше да е разстрелян много преди да се качи на трибуната.
6
0
 
49
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
vrag разбирам, че защитаваш кабинета и всичко свързано с него.Ама да защитаваш идеята, че има опит за убийство с газов пистолет да момчето да лежи 30 годни ми идва в повече.