Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата

Петко Савов е дал показания, не е ясно дали се е признал за виновен
Обновена: 17 мар 2014 16:08 | 17 мар 2014 16:08,
64
Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов от Лясковец, който на 14 март застреля спецполицай и рани трима негови колеги.

До кървавата развръзка се стигна при опита на баретите да изземат от дома му боен арсенал, кътан от години.

Заседанието на съда се състоя този следобед в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани.

Още по темата
"Състоянието на Савов е стабилно и той даде показания", съобщи след заседанието на съда Катерина Лещакова, говорител на местната прокуратурата, цитирана от БТА.

Тя обаче отказа да отговори на въпроса дали стрелецът се е признал за виновен, но пък уточни, че той има възможността да обжалва мярката си в законовия тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март. В зависимост от здравословното състояние на обвиняемия ще бъде решено допълнително къде ще бъде заседанието.

Лещакова уточни, че към момента здравословното състояние на Петко Савов не позволява да бъде транспортиран в затворническа болница.

Вестник "Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата.

Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много интересно ? Всичките десетина полицаи ранени от рикошети, а бай ти Петко не е и одраскан ? Как става това ?
21
9
 
11
 
! Отговори
Герой преди 10 години
Не знам защо, но Петко и тази история ми напомня за Левски и залавянето му!
20
6
 
3
 
! Отговори
super преди 10 години
До АнонименДа бе...горкият той...
19
14
 
18
 
! Отговори
Орден Стара Планина преди 10 години
Дано да ги осъди. Не може за 5-6 жалби да ти пращат някакви аматъор - барети. За 5 жалби ще трябва да изпращат барети - професионалисти. Кви са тия пишман барети не мога да разбера. Петко си е направо съвременен герой. Сега държавата нека му изплати една яка неустойка, да му купи къща и да му даде 1 шмайзер - за да е подготвен и за професионалистите. Този случай ще влезе в учебниците за милиционери - пишмани!
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставки трябва да има, и то по много високите места !
17
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представям си как в 5.30 се опитват да ти разбият вратата група момчета с качулки, които не ти дават никакво обяснения за постъпките си и да се очаква друг завършек на ситуацията. Човека едва ли е психично болен, той просто се е опитал да се защити и да спаси майка си .
16
4
 
22
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Ген. Валентин Петров: МВР крие не трима, а 7 са ранените в Лясковец
15
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До АнонименСтранно ,същото си мислех и аз без да съм капацитет в тази материя,а от МВР не са го предвидили.
14
2
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До до коментар 4"Майката на Петко Петков от Лясковец, който в петък призори уби барета и рани още трима негови колеги, беше задържана за 24 часа. По разпореждане на прокуратурата разпитът на Стефанка Петкова продължи до късно в събота. "Вероятно възрастната жена ще бъде подведена под отговорност за съучастничество", обясниха работещи по случая. Към 19 ч обаче Стефанка била пусната, но полицаи я откарали в приют за възрастни хора, където ще остане в близките дни."Новини.бг 16.03.2014 г.
13
5
 
23
 
! Отговори
поитанса акция преди 10 години
Ще ги осъди! Може ли да влязат у вас и да почнат стрелба с халосни патрони, щото си заплашвал ученици?!?
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 9Абе тоя ако не е луд и имаше добър адвокат щеше да осъди държавата затова че са се опитали ченгета без заповед да му нахлуят в къщата. Нямат основания да го правят по принцип тък като е смешно само заради една закана" Ще взема нещата в свои ръце" към директора на училището, да му нахълтват с взлом въоръжени до зъби ченгета, сякаш тоя е някакъв масов убиец или опасен терорист!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е просто един случай за статистиката. Но от него и много други подобни случаи може да се направи един извод. Когато държавните институции не си вършат работата, поради липса на ясни правила, закони и тяхното спазване, се стига до тук. Всеки взема правосъдието в собствените си ръце. При този вой от джамиите, крави и магарета свободно разхождащи се по улиците в селата и лежащи на пътното платно, силна музика от заведения непосредствено до жилищни сгради и т. н. се стига до тук.
10
5
 
15
 
! Отговори
varg преди 10 години
Не съм съгласен срещу теб да излезе въоръжен човек било то и милиционер и да те съдят за умишленно убийство,като случаят е самозащита.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо чудно и да ги осъди ! Ако са го нападнали без никакви обяснения и предупреждение, действията му могат да бъдат тълкувани като законна самоотбрана. Абсолютен, дори срамен непрофесионализъм, показан от спец-частите и най-вече от техните ръководители !
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 5Я ми кажи ако има такава експертиза и той е доказано луд, как се повдига пак такова обвинение, за да може да се свали бързо? Идеята ми беше че тоя си е луд, то е ясно и след като наистина го изследват и докажат че е невменяем, трябва да свалят обвинението. Не е ли по-логично първо да се докаже, че не е луд или луд за да му се повдига или не обвинение чак едва тогава?
7
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това болно или не *** си е само за лоботомия (прекъсване чрез рязане на някои връзки в мозъка с цел намаляването на енергийни тласъци и агресивни пориви), най-малкото, но такава вече не се прави никъде...
6
8
 
12
 
! Отговори
до коментар 4 преди 10 години
Според мен при цялото това гърмене , майка му сигурно и тя е простреляна и затова нищо не казват за нея.Просто се прикрива истината.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1 Oбвинение се повдига, съдът преценя дали може да носи наказателна отговорност на базата на съдебно психиатрична експертиза! Ако се окаже че неможе да носи наказателна отговорност - обвинението се сваля... Може да бъде и осъден, но да лежи в специализирано заведение за "опасно луди" Аман от неграмотници, после държавата ви е виновна!
4
3
 
6
 
! Отговори
гражданка преди 10 години
Чудно ми е защо собствената му майка не е при сина си неотлъчно и дали ще застане пред медиите да говори за случая
3
3
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Не е на място дъравната вкаст и в частност,органите на МВР.Има правила за носене и съхранение на оръжие от гражданите.Това не се контролира от оторизираната полицейска служба.Ако си бяха на мястото,този отдавна трябваше да бъде...разоръжен.Чиновници,чиновници...чиновници;МВР за жалост се е...превърнало в гнездо на...безотговорни чиновници.Тези сега трябва да бъдат уволнени и съдени,за...престъпна безотговорност,довела до смърта на полицейски служител и травмиране на местното население.