Прокуратурата обжалва присъдите на имамите от Пазарджик

Според обвинението наложените наказания са малки
Обновена: 27 мар 2014 07:01 | 27 мар 2014 07:00, Красимир Ангелов
68
Прокуратурата обжалва присъдите на имамите от Пазарджик
Част от подсъдимите имами. Снимка: Reuters

Прокуратурата ще обжалва присъдите на окръжния съд в Пазарджик по делото за проповядване на радикален ислям. Това ще стане пред апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок, заяви прокурор Недялка Попова пред “24 часа”.

Както Dnes.bg съобщи, на 19 март Окръжният съд в Пазарджик произнесе присъдите на 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и членуване в нерегистрирана у нас ислямистка организация.

Магистратите дадоха ефективна присъда от 1 година за Ахмед Муса Ахмед, лидер на ромите мюсюлмани в пазарджишката махала "Изток", и условни присъди за имама на Сърница Саит Муутлу и за районния мюфтия на Пазарджик Абдулах Салих. За останалите 10 подсъдими бяха присъдени глоби от 1000 до 5000 лева.

Още по темата

Според прокурор Попова наложените наказания са малки. По думите й Ахмед Муса Ахмед трябва да получи повече от 1г. затвор, след като законът предвижда до 4 г. Той е признат за виновен и по 3-те повдигнати обвинения - за проповядване на антидемократична идеология - салафизъм, за насаждане на религиозна омраза и членуване в нелегална организация.

Той ще трябва да изтърпи ефективно и още 3 г. по стара условна присъда по подобни обвинения от 2004 г. - извършил е сегашните престъпления по време, когато е бил в изпитателен срок.

Отделно обвинението счита, че наложените глоби са малки, като се имат предвид имуществените и личностните възможности на осъдените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФЕСА ти, учения, попрочети за това как и откъде се е зародил исляма. действително никога не е късно да станеш за резил! Ако се попросветиш с изненада ще установиш, че ислямът е мешания от арианство (дано знаеш какво е това, но надали!), юдаизъм и езически вярвания на древните семити (част от които са арабите). Дори терминът аллах е името на племенно божество на едно от арабските племена от доислямския период. Но ти, както пишеш, предпочиташ да си "забия" главата в земята пет пъти на ден
50
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
АЗ СЪМ ЗА СМЪРТНА ПРИСЪДА ИЛИ БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА, БЕЗ АМНИСТИЯ , НО ЗАЕДНО С ТЯХ И ЗАЩИТНИЦИТЕ ИМ. НЕ МОЖЕ ЗА ЕДНИ ДА ИМА , А ЗА ДРУГИ ДА НЯМА. ТЕХНИТЕ АДВОКАТИ НАПРАВИХА САРАИ ОТ ЗАЩИТАТА ИМ. НАЛИ ЗНАЕТЕ ВИЦА ЗА АДВОКАТА ДЕТО СИ ИЗУЧИЛ ДЕТЕТО ЗА АДВОКАТ С ЕДНО ДЕЛО . ЕТО ТОВА Е ТО.
49
4
 
5
 
! Отговори
за фес преди 10 години
"Колко знаете за исляма"- ами за 500 години все нещо сме научили. И за шериата, и за 5-те вида джихад, и за делението на света на мюсюлмански и "останалите". Останалите са второ качество хора, защото само мюсюлманите са носители на "висок морал и ценности", сякаш не ви знаем какви сте в реалния живот. Например, мюсюлманка никога няма да проговири или признае, че е изнасилена, а груповото изнасилване никога не е било част от ничия "правова" система по света....
48
3
 
2
 
! Отговори
Вера преди 10 години
Ами ще има секти всякакви, като повечето от по-"висшите" служители на нашата официална църква ги интересуват само парите, далаверите и пед...стията, така е. А хората имат нужда от вяра и одухотворени водачи за проповедници, а не "търговци" в храма.
47
5
 
6
 
! Отговори
ФЕС преди 10 години
Въпрос: Колко знаете за Исляма, че ми говорите за радикален ислям, тероризъм, омраза и т.н. Вземете малко да попрочетете от обща култура за Исляма, та да не се излагате тук-там по форумите. Не забравяйте, не е срамно да замълчите по въпрос, по който нямате информация!!! Но никога не е късно човек да стане за резил! По- добре да си "забия" главата в земята пет пъти на ден, отколкото да пия алкохол, а с Вас ще се видим на Съдния ден!
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Делото се точи, точи, точи...Целта беше да се прави политика и присъди изобщо да няма. Но политиката се промени и...изненада. Присъди има. Само че те наистина са малки. Всеки в България е убеден, че това си е реално нарушение на законите в България. ДПС свикнаха с ролята на дискриминирани, уж политически. Празно няма. Доган раздава порциите, тъй че винаги са били обезщетявани финансово, за да манипулират гласоподавателите си на религиозен принцип. Наивност, бедност и необразованост много помагат
45
3
 
9
 
! Отговори
Баце до 59 преди 10 години
Терористи са да не говорим че са членове на мюсолманска секта която е забранена в подчти всички мюсолмански страни , Европа и САЩ . ДАНС и много от службите са натискани да не работят по това направление . А ако погледнете и колко души работят в силовите министерства с турски , арабски или друг источен език ще настръхнете !
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като кажат, че сестра ти е *, *** обяснявай, че нямаш сестра. Много хубаво, че всички мислим за националната сигурност. Но като ги претърсваха тези хора, освен книги, то боеприпаси откриха ли? Не разбрахте ли, че за да се натегнем на Холандия за шенген, тези хора станаха изкупителна жертва. Ако присъдите останат в сила много жалко за българското правосъдие. С подобен манталитет, никой няма да остане в тази държава. Целите доказателства се крепят на тайни свидетели. С кнгигите ли ще има навредят?
43
5
 
8
 
! Отговори
до Баце 58 преди 10 години
Колкото и да ти изглежда странно въпросните терористи са точно имами:Цитат от статията:"Магистратите дадоха ефективна присъда от 1 година за Ахмед Муса Ахмед, лидер на ромите мюсюлмани в пазарджишката махала "Изток", и условни присъди за имама на Сърница Саит Муутлу и за районния мюфтия на Пазарджик Абдулах Салих"Дори и да има други имами - непроповядващи краен ислям нищо чудно и сред други от тях в други градове да има по някой камикадзе-учител.
42
7
 
13
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Имами ? Това са терористи доказано е че са пропагандирали омраза срещу друго верните имали са и литература която са разпространявали сигурно и оръже имат ! Тези трябва да са с големи ефективни присъди за да нямат последователи !
41
5
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
До нищо случайноАбсолютни агенти.Посветил съм няколко статии на тях fiildi.blog.bg
40
2
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
До ФутурологНе в някои щати в един единствен град-Солт Лейк Сити.Познат ви с това,че там се проведоха зимни олимпийски игри през 2002 г.Мисля,че около 90 % от населението там е такова,а то е под 200 000 души.В цял свят около 14 милиона.Цифра,която е завишена тъй като активните членове са наполовина и по-малко.Веднъж някои стъпил в тая ''църква'' му се води картон с личните данни нищо,че може да се е преместил или починал.Между другото те правят кръщения и на мъртви хора.Това ако не е сатанизъм
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко им е.Жалко че родните закони не поддържат по-големи санкции и присъди.За което можем да сме благодарни на "политиците",които ни управляват - жалко подобие на народен представител и по-специално на тези от ДПС,за които почти всичко свързано с мюсюлманите е борба за техните "права и свободи".Всякакъв Български национализъм и всичко родно е посрешнато с насмешка или пренебрежение и обявено за"твърде крайно",а малцинствата имат право да си вършат безчинствата и са спрени само в краен случай.
38
2
 
6
 
! Отговори
нищо случайно преди 10 години
Най-опасните ТЕРОРИСТИ са Мормоните които обикалят всички Държави , така по този начин те изучават Света за да могат един ден да го унищият , няма нищо случайно на този Свят
37
4
 
11
 
! Отговори
rustam преди 10 години
В ИМЕТО НА НАРОДА: СМЪРТ БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА. СЛАВА НА ХРИСТОС СПАСИТЕЛЯ.
36
2
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
До ВасилевАко ви покажа как изглеждат членовете на мормонската църква ще се хванете за главите-***,хамави и прости.За 17 години в Шумен не можаха никога да съберат повече от 20 човека.
35
3
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
27-ми, нАучи се да пишеш и тогава сядай зад клавиатурата!Освен това - опитай се да кажеш "***" в Хамерика, да видиш какво ще ти се случи!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
Какво точно прават Мормоните от Америка тука в България , този така строго затворен обръч ми замирисва на нещо незаконно , а и те са тoлкова странни и потайни , как да не се осъмниш
33
5
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
ОСТАВКА НА ИСЛЯМИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КТБ И *** И НОВИ ИЗБОРИ !!!ОСТАВКА НА *** УРКО УРЕШАРСКИ
32
2
 
7
 
! Отговори
FBI преди 10 години
За тези тайни общества като Мормоните не се говори много , сигурен съм зат тях стои ТЕРОРИЗЪМ и милиарди долари от търговия на какво ли не незаконно