Съдът остави в ареста акушерката, пребила бебе

Има достатъчно доказателства, които показват вината ѝ
Обновена: 25 апр 2015 20:02 | 25 апр 2015 19:33,
327
Съдът остави в ареста акушерката, пребила бебе
Снимка: Булфото

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено бебе в болницата "Софиямед". Съдът уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката, предаде "Фокус".

Още по темата

Тя е обвинена в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда са налице достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Относно психическото състояние на обвиняемата съдът прие, че на този етап от съдебното производство тя е вменяема.

Установено е, че детето е било в добро физическо състояние до нощта на 17 срещу 18 април. С показанията на свидетелите се установява, че през вечерта на 18 април състоянието му се е влошило и на главата му е установен оток. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която показва, че са на лице данни за рязко влошаване на състоянието на бебето и тежка телесна повреда.

Според съда от записите на охранителните камери се вижда, че на бебето са нанесени удари, като един от тях е със стъклено шише за хранене.

По-рано адвокатът на акушерката заяви, че Емилия Ковачева няма спомени от нощта на инцидента. Той заяви, че ако акушерката е нанесла удари на бебето, то те са били, за да го успокои. Основната му теза е, че нараняванията на бебето са причинени от медиците от следващия екип.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ястребчето , не знае турски ---ЗАЩОТО Е ОТ АТАКА!ТАМ ГОВОРЯТ САМО РУСКИ!
54
12
 
6
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 9 години
АКО УДАРЯ ПО ГЛАВАТА ,ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК СЪС СТЪКЛЕНО ШИШЕ ЗА МЛЯКО ,.... НАПРАВО ЩЕ ГО УБИЯ!...КАКВО ОСТАВА ЗА 4-ДНЕВНО БЕБЕ , С НАПЪЛНО МЕК И НЕОФОРМЕН ЧЕРЕП!!???????????????????????ИМА НЕЩО АДСКИ ГНИЛО И НАГЛАСЕНО В ТОЯ СЛУЧАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ ВЯРВАМ НА ТАЗИ НАГЛАСЕНА ИСТОРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53
2
 
2
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Но иначе съм най-малкото 195% съгласен с вертикалния коментатор!
52
2
 
1
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Със задоволсво констатирах, че мога да чета и вертикално! Дали съм гений! ;-)
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 56Доколкото знам никой не е опрял пистолет в главата на тая м*рша, че да е длъжна да работи 24-часови смени.
50
0
 
15
 
! Отговори
Китов преди 9 години
До Анонимен 56Като злоупотребяват работодателите с тебе, напускаш и си търсиш правата, не пребиваш новородени.
49
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе колко от вас са бачкали системно по 24 часа ?24 часа, когато нямаш право на 5 мин почивка защото работиш със живи хора?Военните нищо не правят а бачкат 5 пъти по малко за 3 пъти повече ...бтв, програмист съм, осигурявам се на максималната заплата.В петък 1 час игра на тенис, 30 мин кафета и лаф с колегите, 1 час брауз и чат...така бачкам, а вземам много. А тая жена е много по отговорна работа а я скъсват от работа!
48
0
 
2
 
! Отговори
Хоп преди 9 години
ето видеото за невярващите в стил "ама то не може тя да го е направила":x.co/92qTl
47
3
 
1
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
До 48Ех, само един път и аз да сгреша през целия си живот, и веднага ми рипнахте! :-)))Благодаря на хората, които ме поправиха, което ще рече, че научих нещо ново (или си припомних нещо, което съм забравил). Във всеки един случай, имай предвид, че българският език за мене е чужд език, учил съм го само 15 години, и не го ползвам активно вече повече от 25 години! Но не знам защо, не мога да се противопоставя на неудържимото изкушение да ги побъзикам малко псево-патриотичните българи! :-)))
46
1
 
12
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
И аз не вярвах,но гледах видеозаписа.Ужасно е направо се вижда как го пребива .Ужас.......
45
7
 
2
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Някои във форума най-вероятно няма да се съгласят с мен. Това което е извършила безспорно е осъдително ,но интересно с какво е по-опасна от Ченалова . Може би ще извърши друго престъпление или ще повлияе на свидетелите или просто мярката е такава защото си няма дружки на подходящите места?
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбрхме,че сте майката на акушерката.Съжалявам,че дъщеря ви е чудовище,но тя трябва да си понесе последствията.Ако добрите деца не стават случайно добри,какво да кажем за лошите?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е политика-развитието на човешките ресурси,образователната система,съдебната система,демографската политика на държавата.Този инцидент говори много за липсата на кадри в здравеопазването,за безхаберието на париимащите собственици на частни болници,за безсилието на съда.
42
17
 
5
 
! Отговори
ЕДНА МАЙКА! преди 9 години
Аз не вярвам ,че една дългогодишна акушерка и жена, са способни на такъв садизъм!Детето еувредено преди да дойде в отделението , още при самото *** ,вероятно с форцепс!Няма мотив за подобно престъпление!НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ОПИТ ДА СЕ ПРИКРИЕ ЛЕКАРСКАТА НЕМАРЛИВОСТ ОТ МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО --"ЛЮБИМЕЦА НА НАРОДА"!!!!!ГОВОРЯ --КАТО МАЙКА И ЖЕНА!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреб-23Хората ти казват как се пише правилно на бг език,но ти си знаеш твоето. Турчин ли си наистина? Тази упоритост е характерна за българина.Той все си знае и може. Да не си някой менте *** ***?
40
0
 
10
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Стига с тази политика,стискайте палци на бебенцето да преживее случилото се!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЖЕ,КОЛКО ЛУДИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко,като стане форумът смислен ,от централата пускат идиотския пост.
37
6
 
2
 
! Отговори
ОБИКНОВЕНА МАЙКА преди 9 години
ЗАЩО В СЪДА И СЛЕДСТВИЕТО, ВИДЕОТО Е "ДОКОЗАТЕЛСТВО" ЗА ЕДНИ----А ЗА СИНОВЕТЕ НА "БОГОПОМАЗАНИТЕ" --НЕ Е ...??!!НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ ??!!!КОЙ ЛЪЖЕ...??!!!
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто гледах видеото снощи (тоест само началото) тази чудовищна физиозномия на тая лелка и тъмната стая в която се разхожда не ми излизат от главата.Тази е за гилотина.