Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета

Свидетели по процеса срещу депутата отнесоха днес глоби
153
Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета
Снимка: Булфото, архив

Софийският градски съд глоби няколко свидетели по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Причината - неявяването им в съдебната зала днес, макар да са редовно призовани.

Заради второ поред неявяване санкция беше наложена и на Димитър Бахнев, участвал в инцидента със Сидеров, съобщи БТА.

Още по темата

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай по време на инцидент на летище "Варна". Тогава възникна скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Стюардесата Лили Котева разказа как по време на полета забелязала, че има проблем на борда, както и че нейна колежка вече била отишла при Сидеров, който се изправил на пътеката между двата реда седалки и ръкомахал. Говорел и на висок тон.

Колежката на Котева й разказала, че Сидеров искал паспорта на стоящата до него пътничка, в случая френски дипломат. Лидерът на "Атака" обяснявал, че има правомощия да иска паспорта на спътничката си, защото имал опасение, че може да е терористка. Причината - говорела няколко езика.

Наложило се капитанът на полета да се разпореди Сидеров да върне паспорта на пътничката, след което двамата вече не пътували близо един до друг.

Лили Котева разказа пред съда, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда, всички от групата на Сидеров поискали кока-кола и допълнително по една празна чаша. А малко по-късно стюардесата видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

Адвокатите на Сидеров попитаха как се е озовала тази бутилка на борда, след като от съображения за сигурност не се разрешава на пътници да носят течности. Котева обясни, че е възможно да се пазарува от магазините на летището, които се намират след рентгените за проверка на пътниците.

Друг свидетел - Юри Стоименов, първоначално заяви, че на борда не се било случило нещо много обезпокоително. В показанията си пред разследващите обаче, които бяха прочетени в съдебната зала, стана ясно, че Стоименов е видял, че на борда на самолета има известно напрежение и Сидеров искал паспорта на френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Конфликтната ситуация продължила след слизането на всички от самолета, когато в автобус на летището във Варна един от пътниците казал на Сидеров, че е простак. Тогава цялата група на "Атака" се събрала около младежа, дошла и гранична полиция. Наложило се мъжът да бъде изведен от автобуса.

Волен Сидеров и днес се възползва от правото, което законът му дава, и не присъства в съдебната зала. Следващото заседание по делото е на 11 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
7
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
NE SI OBIKNOVEN *** ...SIDEROV...TI SI NAI GOLEMIQ.......
29
15
 
36
 
! Отговори
За вожда български преди 8 години
СИДЕРОВ Е НАЩА ГОРДОСТСИДЕРОВ Е НАЩА ЧЕСТСИДЕРОВ Е НАЩА ПРАВДАНАШЕ ЗНАМЕ, ПРЪВ БОРЕЦПОГЛЕД КАТО ОТ СТОМАНАТВЪРДИ РЕЧИ, УМ-БРЪСНАЧТОЙ Е НАЩО ГОРДО ЗНАМЕЧУК КОВАШКИ, ПРЪВ ВОДАЧ!
28
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям е. Просто е голям!.............голям *** е - да !а пък колко голям национален предател е идея нямаш.
27
31
 
13
 
! Отговори
ист преди 8 години
Ако съдът още един път отложи делото срещу този антибългарин, ще се потвърди тезата, че цялата овощна съдебна система е загнила.
26
8
 
4
 
! Отговори
Mehmi преди 8 години
BEEEE BEEEEEE s kakvo se zanimavat bulgaristanskite ovceeeeeee
25
13
 
40
 
! Отговори
Райна преди 8 години
Голям е. Просто е голям!
24
4
 
12
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Абе да питам.Какво е уйски?В коментарите ми се мярна....
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е лесен за манипулация човек ... подвластен е на неща като млади момичета, алкохол и други подобни. Такъв човек отива където го подведат
22
3
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Рекордьорът по полети, маршрутката от София за Бургас през Варна е на отделен коридор от София, минаваш проверка и отиваш директно на пистата.
21
19
 
17
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Сидеров е *** за дето е наредил френското аташе ! Гласувайте за Бойко , той нарича народа МАТРЯЛ ! Той не е *** !Сидеров е виновен че обидил френското аташе ..я е така я не е .....Бойко е голям че излезе и пред цял народ каза "Ако сте гладни съдете картофи да не *** , пари няма"
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен22 толкоз си и летял ако незнаеш КЪДЕ СА МАГАЗИНИТЕ на летището
19
13
 
14
 
! Отговори
Народа асвалт не яде преди 8 години
Хората нямат пари за ядене а тоя троши народни пари да жули уиски и да се вози със самолети.
18
13
 
11
 
! Отговори
Мечето Ръкспин преди 8 години
От студената сибирска земя, пристигат безотчетни рубли, за почивки под жаркото слънце на екзотичните дестинации. Примерно в Куба.
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е лесен за манипулация човек ... подвластен е на неща като млади момичета, алкохол и други подобни. Такъв човек отива където го подведат господарите му
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че е ***, *** е. Че е ненормален, ненормален е. Ама и други сме летели от София до Варна, през какви магазини минавате, че не мога да се сетя нещо!? Хайде не на нас тия ;)
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязвате ли, че нито една българска партия няма свестен лидер? Самовлюбен папуняк на Герб, БСП с някаква безобидна мижитурка начело, Сидеров е откачен истерик, Валери Симеонов забъркан с някакви кабеларки с научно-популярни филмчета за възрастни, Радан Кънев е напълно безгръбначен... Ужас, ужас...
14
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от Москва му подхвърлиха някоя рубла и навири *** към Кремъл.Утре ако от турция му дадат пари ще засенчи дпс.
13
5
 
10
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 8 години
До vargКолега, на теб дадоха ли ти днес 20-те лева и пицата?
12
4
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
С подобни глупости занимават народа ....отклоняват му вниманието от истинските проблеми .....Сидеров бил пил ОК Рашидов пука по 2 бутилки уйски всеки божи ден и пуши по 50 пури и кво ? Сидеров се развикал на френски дипломат и кво ? Бойко обижда целия народ (матрял , овчари и т.н.) и кво ? Ама в случая Бойко не е прав ...не овчари, а овце !
11
5
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
И ТИ СИ ЗА БЕСИЛОТО ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ ЗОМБИРАНИ СТЕ ГЛАДНИЦИ.