Ще искат 10 г. затвор за Евстатиев… може и повече

Експертите: Има данни за брутално насилие над ученичката
Обновена: 22 яну 2016 05:11 | 21 яну 2016 22:48,
130
Ще искат 10 г. затвор за Евстатиев… може и повече
Снимка: "24 часа"

Прокуратурата ще поиска за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев максималното наказание, предвидено по закон – 10 години затвор. Обвинението обяви, че са събрани категорични доказателства за вината на бившия градоначалник.

Още по темата
Евстатиев е в ареста заради изнасилване на 16-годишна ученичка. Възможно е на по-късно обвинението му да се смени с по-тежко. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт, съобщи bTV.

"В рамките на около час-час и половина е изпила голямо количество и това я е довело до състояние, в което да не може да се защитава. Била е абсолютно неадекватна. Не е имала елементарна способност да се съпротивлява", обясни прокурор Румяна Арнаудова.

В медицинските документи и заключенията на експертите има данни за брутално насилие, упражнено над момичето.

Евстатиев обаче не признава вината си. "Твърди, че се касае за доброволен контакт. Което е категорично опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване", изтъкна Арнаудова.

В Стрелча подозират, че случаят с ученичката не е единствен за бившия кмет. „Хората ги е страх. Все още изпитват страх да споделят всичко, което се е случвало с тях и с други случаи”, заяви Димитър Кунчев.

От прокуратурата призоваха хората в Стрелча да сигнализират, ако имат информация и за други пострадали момичета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Припомняме, че Иван Евстатиев бе кмет на Пазарджик, когато България бе разтърсена от случая с убийството на сестрите Белнейски, чиито безжизнени тела бяха открити в местността Грамадите.Съмненията на майката на сестрите Белнейски и тогавашния шеф на полицията Жоро Стоицев, че освен Лазар Колев е имало и друг човек замесен по случая, остават и до днес..."- Дори и да няма връзка с този случай - изглежда не му е за първи път...
7
2
 
2
 
! Отговори
ойе преди 8 години
До !!!!!!!!!!!!!а клипче има ли о йее
6
3
 
7
 
! Отговори
теди преди 8 години
Аз пък се възбуждам от профила му. Ако има пари, кво пък, да ми опъне. И аз съм вече на 16-си.
5
7
 
27
 
! Отговори
nina преди 8 години
Много ми е жал за това дете,защото това е страшна травма за цял живот.Искренно се надявам да получи нужната помощ и да преодолee това ужасно преживяване.Не трябва да съдим жертвите,а да пазим децата си от извергите .
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБе какво се чудите майка и е работила няколко години при този човек, тя го е виждала всеки ден бил и е едва ли не като чичо никога не е предполагала че ще й посегне и му е вярвала. Влиза мув къщата - съвсем нормално, колко пъти е ходила с майка си, пък може и майка и да я е пращала за нещо до него. Той и дава да пийне и изведнъж и посяга. Това е все едон детето си да изнасилиш. ИЗВЕРГ!
3
10
 
29
 
! Отговори
nina преди 8 години
До Maлко са #4Не знам защо хората не могат да приемат,че има и такива момичета на 16 години,които са все още деца,наивни и доверчиви.И това момиче е такова,иначе нямаше да се вдигне цял град на бунт.Извергът я е срещнал на улицата,примамил я да се качи горе да си говорят,напива я и я изнасилва брутално.Защо се е качила,ами защото чичо Иван е бивш началник на майка и и семeeн познат.Защото нито за секунда преди това не си е предполагала,човека от снимката горе,който семейството й познава,ще се окаже гаден и мръсен злодей.
2
4
 
14
 
! Отговори
спокойно преди 8 години
Колкото и години да му дадат, стига да го пратят в затвора, като излезе ще е на памперси. Там на изнасилвачи, особено на деца, никой не прощава. По-добре да си тегли въжето предварително.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Янаки Стоилов е един от най-върлите покровители на Иван Евстатиев. Той не беше искрен в изказванията си за бившия кмет на Стрелча. Той е и причината местните да се притесняват дали ще има справедливо правосъдие", заяви представителка на местния парламент.Депутатът от БСП призна, че на местните избори кандидатурата на Евстатиев за кмет на Стрелча е била наложена от централата на партията, докато местната структура е искала друг кандидат. Според него обаче Евстатиев се представил добре и БСП имала най-много гласове в Стрелча, въпреки че не е станал кмет. "