Благодетели платиха глобата на баба Божия

82-годишната старица е хващана на три пъти да отглежда канабис
9
Благодетели платиха глобата на баба Божия
Снимка: Булфото, архив

Анонимни дарители платиха глобата на 82-годишната баба Божия, осъдена за отглеждане на канабис в петричкото село Самуилово.

Благодетелите позвънили на служебния защитник на възрастната жена Марио Биков и заявили желание да платят санкцията от 1000 лева.

Още по темата

"Не пожелаха да се представят. Потърсиха само номера на делото, за да платят наложената на баба Божия глоба от 1000 лева. Не знам нищо за дарителите, но е добре, че помогнаха на старата жена, за която тази сума бе непосилна", каза адвокатът пред в. "Труд".

Пенсионерката имаше наложена глоба от 1000 лева и 800 лева съдебни разноски. Дарителите платили глобата, но отказали да платят разноските.

В селото на баба Божия знаят само, че хора от София са изявили желание да платят глобата. Миналата година приключи продължилата над 3 години съдебна сага, след която старата жена отърва присъда от 2 години затвор.

Магистратите й наложиха глоба от 1000 лева, а заедно със съдебните разноски бабата трябва да плати 1800 лева. За нея тази сума е непосилна, тъй като пенсията й е около 170 лева. Баба Божия е хващана на три пъти да отглежда канабис в нивите си.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
Интерестно навсякъде мръсни монополи. Няма да забранят цигарите и алкохола от който умират хиляди хора всеки ден. А марихуаната която доказаха че лекува почти всички видове рак е забранена. Кой ли има интерес от това .
7
1
 
3
 
! Отговори
8 преди 5 години
БРАВО НА "БЛАГОДЕТЕЛИТЕ!"ЯВНО БАБКАТА ОТГЛЕЖДА ЗА ТЯХ КАНАБИСЧЕТО.СЕГА ПАК ЩЕ СИ ГО НАСАДИ И ПАК ЩЕ !КАЖЕ,ЧЕ НЕ Е ЗНАЕЛА.Е,АКО Я ХВАНАТ!ИЗОБЩО У НАС БЪЛГАРИТЕ СЪЩЕСТВУВА ЕДНО МНОГО СТРАННО ЧУВСТВО ЗА МИЛОСЪРДИЕ И СОЛИДАРНОСТ-КЪМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.ЗАЩОТО ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПОРЕД ЗАКОНА.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да забранят царевицата, житото и дърветата. Масово обезлесяване по примера на Масовата Приватизация!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказателство за "невинността" на бабугера. Възрастта изобщо не е оправдание за престъпление. Хваната три пъти да отглежда канабис, а не знаела , хайде де! Както навремето майката на В. Топлото - и тази дама беше прехвърлила 80 лазарника, ама бодро къташе в трезор част от завлеченото от сина и. И сега е същото.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еми това е плевел бабето не го отглежда а сам си вирее
3
2
 
10
 
! Отговори
Галина преди 5 години
А парите, които преведохме по сметката на BG73STSA93000020294474 БОЖИЯ КОЛЕВА БИКОВА, те къде са? Не стигат ли за разноските и кой ги прибра?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабето е хващана три пъти, а в какъв период от време??? А от кога ли отхлежда и колко не е хващана???
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Благодетелите" са тия, за които е отглежда тревицата...