"Батката" от магистралата – тайно под "домашен арест"

Съдът е заседавал снощи въпреки предварителната информация
5 авг 2016 11:30,
177
"Батката"  от магистралата – тайно под "домашен арест"
Снимка: Кадър Youtube

Ангел Радичев, който заплаши с "Ще те убия от бой" шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" във вторник, е пуснат тайно под "домашен арест".

В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч., пише "24 часа".

Още по темата

За това не била уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори на журналисти с прокуратурата.

Искането на наблюдаващия прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието.

Пускането на Ангел Радичев под "домашен арест" съвпада с друг съдебен скандал от последните дни – изчезването на турчина Фарук Бекташ. Гастербайтерът, който уби семейство мотористи на пътя край Драгоман, бе пуснат под "домашен арест" и се укри от правосъдието.

Отношението на държавното обвинение към "батката" от магистрала "Тракия" още от началото бе колебливо. Часове след инцидента прокуратурата обвини Радичев и постанови задържане. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства.

Прокуратурата обяви това на фона на наличието на видео, снимано от съобразителен пътник в автобуса, на който ясно се вижда и чува как се държи Радичев.

Малко преди изтичане на срока за задържане Ангел бе изведен с белезници от сградата на Пето РПУ в Бургас, където се намира полицейският арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР.

Едва около 19 ч. в сряда стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи ареста му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем.

Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

"На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви адвокат Дучев.

За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г.

Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
3
 
! Отговори
Костов преди 7 години
До ивчоБи бил прав,ако теоретически шофьорът на автобуса го е видял не като някаква малка точка в далечината,а не на 50-100 метра отзад, при което може и да прецени с каква скорост се носи този джигит. Да,в някои случаи шофьорите на големи машини-тирове,автобуси,камиони карат от позицият на най-големият,но не вярвам да е било така в този случай. Впрочем всички ние теоретизираме без да знаем какви са били реално условията когато е предприето изпреварването от автобуса. А да спираш така пред него?
135
0
 
11
 
! Отговори
До 144 преди 7 години
След като КАТ го няма (не работи) и няма кой да санкционира шофьор предприел безрасъдно изпреварване, какво трябва да правим според теб?*В България по мои груби сметки всеки ден се извършват средно по около 200 милиона нарушения по пътищата, от които КАТ санкционира тези, при които е станала катастрофа и много малък брой други нарушители. На практика тези 200 милиона нарушения остават ненаказани и затова нарушенията са толкова много.
134
4
 
5
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
някойКак ще кажеш че е без значение безразсъдната маневра на автобуса, ско ти или детето ти са в него и някой комплексар дападжия те подлага на смътрна опастност. Да си начеше егото.За това са му поверили автобус да пази хората които вози, не да се прави на бустанджия с камаз.
133
8
 
5
 
! Отговори
До 143 преди 7 години
Ако е истина това за 250 км/час, в което се съмнявам и автобуса се е движел с 80 км/час, дистанция от 200-300 метра се скъсява за от 2 до 4 секунди, т.е. това си е опит за умишлено ПТП от страна на автобусния шофьор. Даже и с 140 км/час да е бил този с мерцедеса и автобуса с 80 км/час, тази дистанция от 200-300 метра се скъсява за 12-18 секунди, което пак ще го накара да набива спирачки.
132
6
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
Костов Това че един е мслоумник и кара с 250 не означава ,че и тоз който кара 40 човека трябва да прави *** маневри. Можеше да намали и да направи изпреварването след 10-15 сек като го подмине камикадзето.
131
4
 
6
 
! Отговори
някой преди 7 години
Дали е безрасъдно или не изпреварването на шофьра на автобуса не е от никакво значение.Не може да се стига до саморазправи по пътя!По никакъв повод.За такива мутренски прояви на пътя( и не само там) би трябвало да се наказва с продължителен поправителен труд в полза на обществото, и отнемане на книжката за продължителен период от време, ако е за първи път.Ако е за втори път, завинаги.Тук не е някаква дивашка държава та да се пребиваме по пътищата.Така поне смятам аз.
130
4
 
5
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Ивчо, според приказките на "Джигита", той самият се е движил с около 240 км/ч. Това според теб нормална скорост ли е? Как шофьорът на автобуса да разбере за скоростта на този ненормалник? Дали е Ванга или Влайчо,а? И да не предприема никакви изпреварвания, защото "ниско летящи" безумци нарушават правилника и надвишават разрешените скорости с около 100 километра. Можеш ли да погледнеш в ППЗДП какво е наказанието за такава скорост и след това коментирай. Честно казано не ми е жал за такива донори
129
2
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
мутренското поведение е подсъдно, но безразсъдното изпреварване на шофьора на автобуса е също в нарушение. Просто типична маневра от позиция на по големия.Не е на два пет6ка стаж че да не може да прецени скоростта на наближаващия го отзад автомобил. Коя е гаранцията че мерцедеса ще успее да намали, а няма да се забие като торпедо в задницата на автобуса и гогава умрелите са гарантирани че и с добавка изгорели от пламнал автобус.
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво щеше да е да видим едно видео със тази случка от началото до края. началото е когато шофьора на автобуса решава да започне изпреварване и както той сам казва поглежда в огледалото и вижда мерцедеса някъде назад и решава, че е достатъчно далеч, за да изпреварва. Тук е мястото да има една точна преценка, колко далеч е бил, с каква скорост са се движели и двете превозни средства, наложило ли се е мерцедеса да набива спирачки и т.н.
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички, които използват термина "батката" са същите като шофьора на мерцедеса. Присмял се хърбел на щърбел.
126
1
 
5
 
! Отговори
До 132 преди 7 години
Ти по магистралата с 50-60 км/час ли караш, за да ускоряваш на 70-80 км/час, когато изпреварваш?
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен прукорора е човек на "батката", обърнете внимание той е повдигнал обвинение за хулиганство, сега ето какви са фактите, дали батката е карал с 250 никой неможе да докаже, дали автобуса е засякал батката също никой неможе да докаже, а дори и да се докаже това е неумишлено действие, това обаче което се вижда от видеозаписа и което може да се докаже със свидетели е, умишлени засичне на автобуса от "батката" което застрашават живота и здравето на пътниците, и заплаха за убийство
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо обсъждате какъв бил ЗДП? Не видяхте ли как се държи бургаското *** с колата? За такива маймуни - Белене при прасетата!!! Има и друго по-благосклонно средство - 9мм мистър Колт!!!
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че всякакви селяци, станаха шофьори на автобуси и си карат сякаш са на село и няма никой друг. Ето пресен пример - коментиращия тук номер 129, дето твърди, че автобус не можело да засича на магистрала. Защо трябва да загинат хора заради него, за да разбере, че може да засича, както всички останали, че и по-лошо, защото се движи по-бавно и е по-голям.
122
0
 
9
 
! Отговори
До 132 преди 7 години
Какво ускорение, какви пет лева?! На магистралата си караш с постоянна скорост, само от време на време намаляваш заради някой пред теб и после веднага си връщаш пак постоянната скорост.
121
3
 
3
 
! Отговори
До 129 преди 7 години
Много си зле. дано не си шофьор, особено на автобус, но като гледам какви ги плещиш, нищо чудно да си точно такъв.
120
4
 
3
 
! Отговори
До 125 уж математик преди 7 години
Зле си с математиката. Ако автобуса се е движел с максимално позволените му 100 км/час, а мерцедеса с максимално позволените му 140 км/час, то 50-те метра се скъсяват за 4,5 секунди, а 60 метра за 5,5 секунди. Може автобуса да се е движел и с 70-80 км/час, тогава 50-60 метра се скъсяват за ТРИ секунди. ТРИ секунди знаеш ли колко малко са в такава ситуация?
119
3
 
5
 
! Отговори
Татенце преди 7 години
Моят Ачко е Невинен!
118
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мен са ме засичали неведнъж на магистрала. Примерно карах с 120 км/час, когато един пушещ като комин автобус, започна да изпреварва с около 40-50 км/час, непосредствено пред мен, един още по-бавно движещ се камион. Нали се сещате, че при тази разлика от 70-80 км/час между двете скорости, за 5 секунди дистанцията между нас се скъсява с 100-110 метра.... В този смисъл разбирам защо се е афектирал толкова много от засичането. Учудвам се защо всички коментирате следствието, а не причината за случк
117
3
 
8
 
! Отговори
Тир преди 7 години
Тоя дришлю що не пробва да направи тоя номер на магистрала в Германия? Жална му майка след това. Ама в БГ полицаите са мързеливи и корумпирани. Трудно си мърдат ***. То рибата от главата се вмирисва, де. И вече смърди...