"Батката" от магистралата – тайно под "домашен арест"

Съдът е заседавал снощи въпреки предварителната информация
5 авг 2016 11:30,
177
"Батката"  от магистралата – тайно под "домашен арест"
Снимка: Кадър Youtube

Ангел Радичев, който заплаши с "Ще те убия от бой" шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" във вторник, е пуснат тайно под "домашен арест".

В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч., пише "24 часа".

Още по темата

За това не била уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори на журналисти с прокуратурата.

Искането на наблюдаващия прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието.

Пускането на Ангел Радичев под "домашен арест" съвпада с друг съдебен скандал от последните дни – изчезването на турчина Фарук Бекташ. Гастербайтерът, който уби семейство мотористи на пътя край Драгоман, бе пуснат под "домашен арест" и се укри от правосъдието.

Отношението на държавното обвинение към "батката" от магистрала "Тракия" още от началото бе колебливо. Часове след инцидента прокуратурата обвини Радичев и постанови задържане. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства.

Прокуратурата обяви това на фона на наличието на видео, снимано от съобразителен пътник в автобуса, на който ясно се вижда и чува как се държи Радичев.

Малко преди изтичане на срока за задържане Ангел бе изведен с белезници от сградата на Пето РПУ в Бургас, където се намира полицейският арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР.

Едва около 19 ч. в сряда стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи ареста му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем.

Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

"На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви адвокат Дучев.

За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г.

Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
5
 
! Отговори
Малко математика преди 7 години
Да приеме теоретично че автобуса се движел със 100-110 км/ч, въпросната "батка" се движи постоиянно в лявата лента, шофьора на втобуса поглежда и преценява разстоянието на 50-60 метра, и предприема изпреварване, напълно нормално, защото ако батката се е движи с максимално позволената скорост, амплитудата между него и автобуса ще е около 25-30 км/ч и той ще застигне автобуса след около 9-10 секунди, напълно достатъчно време, но ако се движи със 250 ще застигне автобуса за по-малко от 2 секунди
115
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешното е, че тези, които най-много пишат против шофьора на леката кола, почти сигурно ще постъпят като него, ако ги засече някой.
114
0
 
5
 
! Отговори
До 119 преди 7 години
И като се събудиш, главата ти мокра ...
113
2
 
4
 
! Отговори
Какво пише в закона преди 7 години
Всичко това, шофьора на автобуса трябва да го направи още преди да даде самия той ляв мигач, че ще изпреварва.Тук спорният момент е дали шофьора на автобуса правилно е преценил, нещата по тока 1 - изпреварва ли го някой. Според мен щом се е стигнало до тази словесна разправия, значи не е преценил правилно, че го изпреварват, а и си го каза. Може би шофьора на мерцедеса е извършил едно друго нарушение - движение с превишена скорост. За съжаление няма как да се докаже с каква скорост се е движел.
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако аз бях между пътниците щях да сляза и да го побъркам *** животно вербално докато побеснее и ме удари. Тия *** са много лесни - засегнеш ли го малко на чест и кръвта го удря в главата. После щях да го прострелям в капачките и на двете колена - неизбежна отбрана. Може да се наложи после да сменя някой и друг зъб, но ще имам 30 свидетели как той ми е причиниел телесна повреда, а той ще си прекара живота в инвалидна коичка.
111
3
 
1
 
! Отговори
Мдам преди 7 години
Да, такива са законите. Който има пари има и право. Който няма пари- лежи. Това за правото и правораздаването.
110
3
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
На смешно-тъжното е че съдииката дето пусна турчина и пари даже не е взела. Такива са законите и тя женицата така ги прилага.
109
0
 
5
 
! Отговори
Какво пише в закона преди 7 години
Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;*Значи, шофьора на автобуса трябва да се убеди, че:1/никой не го изпреварва2/превозното средство отзад не е дало ляв мигач за изперварване3/превозното средство отпред също не е дало ляв мигач
108
3
 
10
 
! Отговори
Алооо! преди 7 години
До защитаващите тук "летящия"! И на мен често ми се случва, като реша да изпреварвам, поглеждам в огледалото няколко пъти, преценявам идващата кола ако кара с приблизително със 130-150, дали няма да я засека, и като тръгна оня пристига за нула време зад мен и се почва едно мигане святкане, сякаш си му изял закуската! А аз си карам с нормална скорост 120-130! Ами като карате с над 200, няма как да преценят хората че ще долетиш! Ако се съобразявам с всички нарушители, цял ден ще висят зад някой!
107
0
 
7
 
! Отговори
До 112 Даа преди 7 години
Бъркаш - не яките глоби, а камерите са свършили работа. Хората спазват закона само ако са убедени в неизбежността на наказанието, а размера на наказанието не е от голямо значение. Точно затова в България се извършват толкова много нарушения по пътищата - няма наказани, въпреки че в закона си има записани достатъчно строги наказания, аз бих казал, че даже са прекомерно строги. Тук идва манипулацията на КАТ за още по строги наказания в закона, които после КАТ пак не налага, но хората им се връзват
106
3
 
3
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Предлагам ОБЩЕСТВЕН СЪД ЗА ТАЗИ,КОЯТО ПУСНА УБИЕЦА НА СЕМЕЙСТВОТО.Крайно време е да има линч и за ТАКИВА КАТО НЕЯ. Но...... тя е лапнала паричките и сега си щрака с пръсти на някъде...........Самосезирайте се господин Цацаров.
105
3
 
1
 
! Отговори
Даа преди 7 години
БГ реалност 21-ви век! Скоро гледах стар филм за движението в Германия! Разбрах че германците са били същите такива темерути преди 50 години! Тогава са им слагали камери по мостовете на магистралите да следят кой кара постоянно в лявата лента! Който е карал сега по немска магистрала, е забелязал до какво са довели яките глоби! Винаги мигач при минаване в друга лента, намаляне ако някой те засече, без клаксони! Културна работа.
104
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Демонстрирате потресаващо непознаване на закона за движение по пътищата, а може би много от вас са шофьори, т.е. опасни сте на пътя.Не знаете как се изпреварва, не знаете с каква скорост се шофира, не знаете в коя лента трябва да шофирате, много неща не знаете, но хвърляте бомбастични изказвания, сякаш това е предизборна рекламна кампания за президент на България.
103
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
В тази страна има някакви закони но никой не ги спазва. Много от законите са *** но и да не се пак няма никакво значение. А държавата се държи като ненормален субект. Казваха за турчина дето уби мотористите да не го пускат че ще избяга. Някоя си го пусна и той избяга. БАДЕВА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ Реално хората си се оправят както знаят.
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЯвно никога не си излизал на запад, какво остава за Германия.
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 106С *** провинциалисти не коментирам каквото и да е!Толкова си глупав че е безпредметно .............
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има решение за казуса с наглите тираджии и рейсаджии.Знак на магистралата за крайна лява лента МИНИМАЛНА скорост 100!!Камионджиите и рейсаджиите са с максимална скорост 100.Мине ли в крайна лява значи е СГАФИЛ.Снимка, арест и т.н.В Германия на много участъци има МИНИМАЛНА скорост!!
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 100Застрашаващата трафика маневра е извършена от въпросната батка, и това ясно се вижда на видеото, батка засича автобуса и натиска доста рязко спирачки, и това го прави съвсем умишлено, застрашавайки по този начин живота и здравето на всички пътници, след което батката не просто се навиква на шофьора на автобуса, а отправя заплахи за убийство, а дали шофьира на рейса е българин, турчини или каквто и да е няма никакво значение, батката трябва да е в затвора !
98
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 96Ти шофьорска книжка имаш ли изобщо и ако "да" КОЙ ти я даде??Осми клас завърши ли или те пуснаха по милост??Лявата лента била само за изпреварване????Да си носел отговорността?????Ти добре ли си изобщо или си на розови хапчета?
97
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Нарочно се повдигат бомбастични обвинения за да не издържат в съда. Сега едро хулиганство и 5г. затвор. Така беше и с акушерката дето преби детето -опит за убииство. Глупости на таркалета. В крайна сметка този няма да лежи и един ден в панделата. А за простотиите дето натвори едни 6м. ефективно наказание с трошене на камъни на кариерата ще са супер възпитателни. *** на кой му дреме.