"Батката" от магистралата – тайно под "домашен арест"

Съдът е заседавал снощи въпреки предварителната информация
5 авг 2016 11:30,
177
"Батката"  от магистралата – тайно под "домашен арест"
Снимка: Кадър Youtube

Ангел Радичев, който заплаши с "Ще те убия от бой" шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" във вторник, е пуснат тайно под "домашен арест".

В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч., пише "24 часа".

Още по темата

За това не била уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори на журналисти с прокуратурата.

Искането на наблюдаващия прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието.

Пускането на Ангел Радичев под "домашен арест" съвпада с друг съдебен скандал от последните дни – изчезването на турчина Фарук Бекташ. Гастербайтерът, който уби семейство мотористи на пътя край Драгоман, бе пуснат под "домашен арест" и се укри от правосъдието.

Отношението на държавното обвинение към "батката" от магистрала "Тракия" още от началото бе колебливо. Часове след инцидента прокуратурата обвини Радичев и постанови задържане. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства.

Прокуратурата обяви това на фона на наличието на видео, снимано от съобразителен пътник в автобуса, на който ясно се вижда и чува как се държи Радичев.

Малко преди изтичане на срока за задържане Ангел бе изведен с белезници от сградата на Пето РПУ в Бургас, където се намира полицейският арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР.

Едва около 19 ч. в сряда стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи ареста му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем.

Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

"На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви адвокат Дучев.

За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г.

Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
8
 
! Отговори
Пожелание преди 7 години
На всички съдии и прокурори, които са го пуснали, им пожелавам среща с любимеца им на магистралата! Дано късмета е с вас! Смешници!
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тъй тъйии,когато има пари много бързо работи съда,този човек явно не трябва да излиза на светло,иначе съда в бг е безпристрастен и справедлив и винаги отсъжда в полза на този който плаща
94
3
 
3
 
! Отговори
saki преди 7 години
Младите си боцкат хормони в зад.....а ,заради мускулите и това води до агресивно и психарско поведение. Колкото са по напомпани толкова са по агресивни и откачени. Ако човек се храни малко ,намали драстично месото и се поддържа слаб ,то той става по смирен и толерантен. Не го съдете това момче, сигурно е добър човек.Аз го приемам като нормален човек ,който са го подвели и наблъскали с вредни експериментални лекарства.
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стефанов-29Кое е "тъжното" бе баламурник??За какво да го държат в ареста??Че е навикал един *** шАфьор от турски произход който е извършил застрашаваща трафика маневра??А ти като пушиш кошче що не си в затвора??Ами *** на твоята възраст които вдигат шум по цяла нощ с изпърдените си дараци по цяла нощ ЗАЩО не са в ареста???Ай сиктир и проста ***.
92
0
 
4
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Това Бургас много смешно място хахаха машина на времето..село с фитнеджии стил 90те :д Всеки път като минавам от там плача от смях хаха
91
5
 
3
 
! Отговори
Стефанов-29 преди 7 години
Тъжно, жалко.
90
3
 
0
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
до 90: Да не би да ти тръгне месечното неразположение като намалиш ?
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до прагматикаЛявата лента на магистралата не е за постоянно каране, тя е за извършване на маневрата изпреварване, а това че ти си решил да си джиткаш постоянно у лево си е твой проблем и ще си носиш отговорноста
88
0
 
4
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
А ако са с климатик разрешаваш ли? :-o
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При скорост от 250 км/ч автомобила изминава около 70 метра за 1 секунда, а това което се вижда от видеото е едно изключително неадекватно поведение на въпросната батка, той се препречва на автубуса и натиска спирачка, нали се сещате какво можеше да стане ако шофьора не е реагирал адекватно, отделно си позволява директни заплахи за убийство, което не е просто хулиганска проява
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Прав беше БойкоА кой трябва да го пази при постановена мярка "домашен арест"? Пак ли прокурора или това зависи от ония дебелаци в униформа, които ги мързи да мръднат 5м? Всичките са в кюпа - от патрулиращия ченгел до съдията! Но се пазят едни други по завиден начин!
85
4
 
12
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
Който кара с над 140км/ч на магистралата, ще се съобразява с останалите, а не те с него. Аман от мутри, ***, НСО и всякаква останала ***!
84
7
 
7
 
! Отговори
до прагматика преди 7 години
не съм карала с 200, а в лявата лента със 140, и поне пет пъти някой без да поглежда назад минава пред мен с 50км. ч. - ТАКИВА хора предизвикват катастрофите . Старите 20 годишни трошки без климатик трябва да ги забранят въобще по магистралите.А сега пишете минуси, щото ви разбрах кои сте
83
6
 
5
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Има една порода хора, които карайки в лявата лента смятат, че им е наследство и ако отпуснат газта докато са там им се срива мъжкото достойнство. На всяка цена трябва да създадат предпоставки за тежка катастрофа вместо да си дръпнат леко единия крак и то за секунди. 100%-тови *** също като днешния и вчерашния субект.
82
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък твърдя, че автобусът е изпреварвал съвсем правилно, а дришьото се е движил с 250. Аре докажи, че не е така. Има видео със заплахите и за това го съдят. Значи тука няма никакъв афект, той е гонил рейса, засякъл го е, слязъл да се разправя. Това е ЕДРО ХУЛИГАНСТВО. При това продължи с тъпотиите дори след като рейсаджията му се извини. Това е едно Т-по, непораснало, бъзливо г0вно.
81
5
 
2
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
до 84: Ти карай с 200 и повече пък питай що гинат хората.
80
3
 
9
 
! Отговори
То е ясно преди 7 години
Тате е извадил парички. Затова беше ядосан оня ден. Л***йното му го кара да се бърка в джоба, за да му плаща за изцепките.
79
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пълно е с пишман шофьори - назад не поглеждат никога -местят се в бързата лента с 50км в ч , а ти бийй спирачките и се кръсти - Е какво да му кажеш на такъв ? - прави колона от 50 коли и не му пука- Абе отбий се бе- изнервяш хората ! Е заради такива гинат невинни хора
78
4
 
8
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
до81: Магистралата не навсякъде е права и освен това ако мерцедеса е бил далече това не означава в никакъв случай, че шофьора на рейса е бил длъжен да го чака да мине. Никой няма радар на ***, а и движещите се в лявата лента не са без спирачки, нали са минали технически преглед... или да не могат да отпуснат газта и всичко мине без проблем. Ама си се хванал като удавник за сламка.
77
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Защо си правите свободни съчинения на тема засичане?В закона си пише как се изпреварва, прочетете го най-после!Раздел IX - член 41, 42, 43 и 43а.Този случай е описан в член 42, ал. 1, т.1 - не е сложно, кратко е, всеки може да го разбере, ако пожелае.