Братът Марсел издал Йоан за убийството в Борисовата градина

Именно той посочил къде е ножът, с който е наръган Георги
Обновена: 24 фев 2017 17:08 | 24 фев 2017 16:56, Веселина Йорданова
168

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Братът на Йоан - Марсел Матев, го издал за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Това стана ясно на заседание на Софийския градски съд, на което бе наложена постоянна мярка за задържане на Йоан, каквото бе искането на прокуратурата.

Още по темата

Йоан запази мълчание на влизане в съда, а в съдебната зала поиска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи, предаде "Фокус".

Георги издъхна на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., наръган с нож от неизвестен младеж. Неясни кадри от видеокамери показаха как заподозреният се отдалечава от мястото тичайки, но така и не се намери свидетел, който да го разпознае.

Днес обаче стана ясно, че все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда.

Вчера след дълго разследване от полицията обявиха за заподозрян в тежкото престъпление 19-годишния студент по право Йоан, който тогава е бил непълнолетен.

Прокуратура и полиция дадоха съвместен брифинг, на който обясниха, че ключов свидетел е потвърдил подозренията им за извършителя и дори посочил точното място, където е открито оръжието - близка шахта.

На заседанието стана ясно, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството, предаде "24 часа".

Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан.

Максималното наказание, което може да получи младежът, е осем години затвор, защото в деня на убийството е бил непълнолетен.

Обвиняемият се яви в СГС заедно със своите адвокати Илия Илиев и Станислав Гюров.

Според прокуратурата деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност Йоан да извърши ново престъпление или да се укрие.

От държавното обвинение посочиха, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се. Защитата пък заяви, че данните по делото се отнасят само за придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

Адвокатите заявиха, че братът Марсел повърхностно е посочил, че Йоан му разказал за проблем и допусната грешка.

Според защитата се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител на убийството е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Шегаджия преди 7 години
Шегуваш се ,нали?! Че нещо не е много ясно.
97
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО 88 Ти явно нямаш брат! Цялото това семейство е сбъркано.Според нашата, българска и родна ценностна система, е недопустима брат да предава брат си. Цялото семейство явно са нЕкви психопати - и децата , и родителите, които, явно, също са били наясно със случката.
96
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетете статията на 24 часа (онлайн изданието) и ще видите, че това недоносче е богаташки синовец и мотивът не е възможно да е кражба, по-вероятно е другият да го е нападнал с цел кражба.
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо: браво на полицаите които са разплени случката и са арестували убиецът.Второ: бражо на Брата, който с предателството спасява цялото си семейство поне за 8 години да живее под един покрив и да се храни с едни и съсщи посуда с убиец.и трето: ако 17 годишен убие високопоставен държавен служител пак ли ще получи 7 години? Ето от каде са разпространени малолетните терористи. Призовваме Б Борисов да нареди на Покуратурата да разгледат убиеца като терорист, действал между голями групи хора.
94
0
 
26
 
! Отговори
Показателно -продълж преди 7 години
Полицаите не могат да накарат нахалното семейство да си премести колите И УЛИЦАТА ЩЕ ОСТАНЕ ЗАПУШЕНА ЗАРАДИ КАПРИЗА ИМ, но на протестиращия съсед ЩЕ НАПИШАТ АКТ, защото се е осмелил след 22.00 ч. да безпокои нахалниците, за да ги помоли да си преместят неправилно паркираните коли, та да може да се прибере!Така семейството на убиеца е доказало пред съседите своята мощ - ЗА НАС ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ И МОЖЕМ ДА ВИ ТОРМОЗИМ, ЗА КЕФ !Е, какво да се чудим?А майката на убиеца е известна журналистка!
93
0
 
27
 
! Отговори
Много показателно преди 7 години
Прочетохме го в друг сайт.Всеки от семейство на убиеца има личен автомобил; паркират колите си така, че да запушат улицата и съседите им не могат да се приберат. Когато един от тези съседи започва да *** по вратата им, за да благоволят да излязат и да си преместят колите, бащата на убиеца и двамата му синове излизат и вдигат скандал, налага се да дойде полиция.И какво става?Бащата на убиеца показва служебна карта; полицаите казват на съседа, че НЕ МОГАТ ДА ГИ НАКАРАТ ДА СИ ПРЕМЕСТЯТ КОЛИТЕ
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше хубаво и Господ щеше да има брат.
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нема такава държава Ами вероятно с нечия помощ са потулили нещата.
90
1
 
21
 
! Отговори
аз преди 7 години
Много категорична позиция, кой е убиецът на база показанията на непряк свидетел. Ако по ножът няма ДНК материал и от двамата, нищо няма да докажат. Много слаба работа на МВР и Прокуратурата. При положение, че са свалили данните на 30 000 души от мобилните оператори по клетките в района, не са успели да стеснят кръга на заподозрените и реално, ако не е бил братът всичко е щяло да се забрави. Имат запис от камери на бягащ младеж, висок 193 - това е доста рядко и едва ли са много от тия 30 000 с този ръст. Не са претърсили всички храсти, кошчета и шахти по всички предполагаеми маршрути между мяст
89
1
 
14
 
! Отговори
До 98 преди 7 години
Вие как мислите - от какво се страхуват?От всичко, което може да се направи на човек.Страхуват се от правосъдието.Налетял на Георги, дали са се познавали и е странно, че е искал да го обира. Семейството, очевидно, не е затруднено материално.
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотива е бил да краде.! Е познавали ли са се, и знаел ли е какво да краде и какво е откраднал?
87
2
 
9
 
! Отговори
до 105 преди 7 години
ОтговорГледай камерите записали убиеца и ще разбереш кой е.
86
10
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Ами ако брат му е убиеца? А натопения брат да го прикрива?
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми супер.Единя талибан 30,другият 15 години и са бетон.Жалко,че няма смъртно наказание.
84
0
 
33
 
! Отговори
Нема такава държава преди 7 години
Добре де а тия разследващи какви ги вършиха след като не можаха да открият оръжието в близката шахта 20 месеца.
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убийците нямат братя.
82
4
 
9
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
Един от форумните герой беше убил дете за пари. Този няма ли да го величаете и да кръстите футболни отбори на него?
81
1
 
31
 
! Отговори
Важен въпрос преди 7 години
По ТВ-новините репортерката заяви, че съучениците са мълчали от страх.От кого ги е било страх?
80
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17-годишните не са деца. Трябва да им се потърси отговорност за това, че са прикривали убиец.Директорката на школото, ако наистина е съветвала учениците да мълчат, а на убиеца ако е давала акъл да си намери извинителна бележка за този ден, трябва да бъде лишена за вечни времена от възможността да работи с подрастващи и, освен това, да бъде осъдена да излежи ефективно сериозна присъда. Та тя поощрява ученик-убиец и поучава другите ученици да прикриват убиец!
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка сега , ако този човек беше изваршил това в някоя държава с добро правосъдие като САЩ щеше да остане в затвора за 30 години минимум, на в чалГЕТО естествено държавата на неограничените възможности ,където съда е шайка която сама *** заплати и подкупи бонуси , а не върши работа и за 2 пари, Йоан ще изкара в затвора не повече от година.