Братът Марсел издал Йоан за убийството в Борисовата градина

Именно той посочил къде е ножът, с който е наръган Георги
Обновена: 24 фев 2017 17:08 | 24 фев 2017 16:56, Веселина Йорданова
168

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Братът на Йоан - Марсел Матев, го издал за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Това стана ясно на заседание на Софийския градски съд, на което бе наложена постоянна мярка за задържане на Йоан, каквото бе искането на прокуратурата.

Още по темата

Йоан запази мълчание на влизане в съда, а в съдебната зала поиска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи, предаде "Фокус".

Георги издъхна на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., наръган с нож от неизвестен младеж. Неясни кадри от видеокамери показаха как заподозреният се отдалечава от мястото тичайки, но така и не се намери свидетел, който да го разпознае.

Днес обаче стана ясно, че все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда.

Вчера след дълго разследване от полицията обявиха за заподозрян в тежкото престъпление 19-годишния студент по право Йоан, който тогава е бил непълнолетен.

Прокуратура и полиция дадоха съвместен брифинг, на който обясниха, че ключов свидетел е потвърдил подозренията им за извършителя и дори посочил точното място, където е открито оръжието - близка шахта.

На заседанието стана ясно, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството, предаде "24 часа".

Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан.

Максималното наказание, което може да получи младежът, е осем години затвор, защото в деня на убийството е бил непълнолетен.

Обвиняемият се яви в СГС заедно със своите адвокати Илия Илиев и Станислав Гюров.

Според прокуратурата деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност Йоан да извърши ново престъпление или да се укрие.

От държавното обвинение посочиха, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се. Защитата пък заяви, че данните по делото се отнасят само за придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

Адвокатите заявиха, че братът Марсел повърхностно е посочил, че Йоан му разказал за проблем и допусната грешка.

Според защитата се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител на убийството е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай 100ян Не е така. Наясно ли си, че серийните убийци, например, са обикновено тихи, симпатични хора, които бързо печелят доверие. И като разбереш, че са убили 10 човека, ти пада ченето и казваш: Не може да бъде! Той беше толкова тих и мил човек!
77
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Семейни ценности. Аз моите деца само по държането им разбирам дали са сторили някоя пакост. Родителите му да отговарят солидарно и наравно като съучастници. Не може да не са знаели.
76
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според защитата нямало опасност да избяга, защото досега не се бил укрил! Хаха! Но се е скрил зад нова външност, нали ? И си е траел, напуснал университета, трниса в парка и т.н. с цел да не бъде открит. Този млад мъж има психика на убиец, хладнокръвни и целенасочени действия.
75
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече имам предположение кой ще е следващия мъж на годината.
74
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не сте посмели да му нарушите човешките права. Човекът иска да учи.
73
3
 
13
 
! Отговори
ДО 88 преди 7 години
Брат му изглежда на про*т чалгар но това не означава, че няма съвест! Веднъж след като убиеца е споделил с брат си, той е постъпил отново жестоко, превръщайки го в съучастник и стоварвайки му част от вината за злодеянието! Ако брата е имал съвест, на дали е живял спокойно, знаейки какво е направил собствения му брат! Ако аз бях на негово място щях да помоля брат си да се предаде в полицията за да не го натоварвам с вина. Ако той откаже да го направи щях да го издам или да живея като съучастник.
72
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И накрая собствената ти кръв да те предаде... такъв брат да няма човек никога...
71
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? 2 години съучениците му, даскалите, директорката криели, че го били разпознали на кадрите... ама ние сме били много сплотена нация...
70
11
 
6
 
! Отговори
иво преди 7 години
Било е самоотбрана, нещастен случай. Обвиняемият не се е разкрил, за да не пречи на разследването.
69
1
 
36
 
! Отговори
художника преди 7 години
Според адвокатите му нямало опасност да се укрие????? Та тоя ДВЕ години се крие бе ***!!! Па и нямало достатъчно доказателства, вкл. и ножа в шахтата. Остава и съдът да им повярва.
68
25
 
9
 
! Отговори
Бай 100ян преди 7 години
Направил е белята ясно .Че не е престъпна Личност го доказва факта че е тихо и скромно момче което не си е имало неприятности с органите на реда.Мотива не е изяснен.Аз лично не вярвам че е искал да го обере.Може убития да е искал да го обере.Ама кой го би през устата да споделя тази тайна било то с Брат си като се има из предвид че живеем в страна пълна с Предатели.И защо не е заминал в чужбина.Явно не е като оня от Соло който му напълниха джоба с пари и документи и го патиха по големия свят
67
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За опитът на този "Расколников" да се укрие, разбирам. Но не мога да разбера едно, как неговите съученици, приятели и учители които са го разпознали, са седнали вечерта на трапезата пред телевизора близките си и са споделили на фона на сълзите на опечалените родители на Георги, че разпознават убиеца. После са продължили да се хранят, легнали са си да спят а след това са влезли в рутината на ежедневието, все едно нищо не се е случило!?!?! Е няма такъв народ!!!
66
1
 
11
 
! Отговори
до днес-а преди 7 години
"Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан." ?!!??? Ко речи... ко?
65
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брат уж Свидетел води Полицията при ножа .Как така ще знае къде е бил изхвърлен ножа като е свидетел на самото убийство.На камерите се вижда момче бягащо само с нож в ръка.Значи ножа е бил изхвърлен след това.Дали е само свидетел а не Съучастник или Полицията е стигнала до убиеца и той е решил да натопи брат си.Какво ще стане ако Йоан каже че братму иска да го натопи и почнат да се обвиняват взаимно.Все пак Марсел е знаел къде е ножа .Ами ако той го е хвърлил там!!!
64
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гурбет, ти си си луд и без да убиваш никого. Въпреки това + от мен.
63
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравняват Левски с убиец на деца? След, което го наричат престъпник и крадец и това се случва системно в тая жалкарска страничка....Кое не е вярно? Убил ли е 14 годишно ратайче? Убил е. Ограбвал ли е ? Ограбвал е. Какво обидно има в истината? Никой не отрича идеалите за които се е борил, но не бива да си затваряме очите и за истината.
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдът ще го пусне утре и ще емигрира репресиран както Цветан Василев и братя Галеви.
61
0
 
24
 
! Отговори
абсурдна история! преди 7 години
1.Моля, прочетете статията още веднъж;А.Й.Матев пледира да бъде освободен, за да ДОВЪРШИ образованието си иу да почне работа!( а следва право!)Б.Защитата пледира, че ПРИДВИЖВАНЕТО на Й.Матев от т.А. до точка Б. в Борисовата градината, НЕ ОЗНАЧАВА, че е умъртвил някого.Моля, дори родителите да са журналисти, напишете тяхното мнение:когато са видяли преди 2 г. образа от камерите,. СА ПОЗНАЛИ сина си.И??? Какво решиха?
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си.-значи ако това момче беше спазило поговорките: "Мълчанието е злато, говоренето - сребро" и "Тайна, която се знае от двама, не е тайна", полицията щеше да е абсолютно безсилна ?! Така ли?
59
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз Предател не бих станал ако ще брат ми или баща ми да са Бин Ладен и да ми дават милярди ако ще.Дори моя живот и живота на цялата планета да зависи от това не бих предал член на семейството НИКОГА при НИКАКВИ УСЛОВИЯ. .....Ти отдавна си предател Ангеле. Предал си ценностната си система. Да предадеш физически някого е просто въпрос на време. Разбира се, ти никога няма да проумееш, че си го сторил. Радвам се, че не си ми брат и съжалявам твоя ако имаш такъв.