Шведът Ралф ревна: Не помня, извинете ме! Съдът: В ареста!

"Моля ви, не ме пращайте в затвора. Не мога да спя, не мога да ям"
8 юни 2017 15:45,
236

Снимка: Булфото

Районният съд в Несебър остава в ареста 53-годишният шведски турист Ралф Георг Сундберг, който на 3 юни вечерта брутално изрита с ритник в главата 65-годишната камериерка Деяна Петкова. Инцидентът стана в хотел "Марвел" в Слънчев бряг.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че той е извършил деянията, за които е обвиняем.

Чужденецът бе доведен в съда в 11:30 , малко след 15 часа той чу, че остава в ареста.

Още по темата

"Аз няма да се укрия, моля ви, не ме пращайте в затвора. Не мога да спя, не мога да ям. Извинете ме за моето поведение, но не си спомням. Моля ви!", каза през сълзи 53-годишният швед, но съдиите останаха глухи за сълзите му.

Ралф Сундберг обясни, че пристигнал в България заради нашето слънце, на което да лекува болестта си - псориазис.

При идването си в съда, конвоиран със съдебна охрана, чужденецът каза само: "Бях пиян, не помня".

Служебният защитник на шведа подчерта пред съдиите, че той е с чисто съдебно минало, съдействал е на разследващите и е дал обяснения, изразявайки съжаление за случващото се. Адвокатът поиска по-лека мярка, съобщи "24 часа".

Прокуратурата обаче контрира и поиска най-тежката мярка "задържане под стража", определяйки деянието на чужденеца като дръзко и брутално незачитане на правовия ред и законите в Република България.

Единият от наблюдаващите прокурори Радост Бошнакова, която е и ръководител на несебърската прокуратура, заяви, че хулиганският мотив е доказан чрез демонстративния стремеж на обвиняемия да прояви явно и грубо неуважение към обществото.

Държавното обвинение подчерта, че не е имало никакъв личен мотив за нападението над камериерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
48
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Да му пуснат видеото и да си спомни. Сега не е толкова смел, нали, ама като ритна жената без причина, голям смелчага. Що не отиде да рита охраната ами реши да рита безпомощната камериерка?Никаква милост - в затвора. И без това ако не яде 3 месеца, пак няма да умре, има запаси свинятa долнa
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм, че ще сключи сделка с прокуратурата и пострадалите, да изплати 50-100к обезщетение и да получи Пробация!Мисля че просто пострадалата ще е ок със това, но да видим.
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Za takiva *** da niama proska .Ako ne pomni vidioto da pogledne i na nego da mu se virnato plus na gospodzata da mu se plati vsichkite mu travmi za takiva teroristi kursum.
131
1
 
40
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Доста уплашен изглежда на снимките. Браво! Не си личи само да е ял бой в ареста, но може да е под дрешките. Шест месеца в наш затвор и солидна компенсация за жената е чудесна присъда. За тези месеци ще се ужаси тотално и ще спре да пие завинаги.
130
32
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Това ли е най-важно от два дни насам? Срамота, с какво ни занимават. И новините - като държавата. Пияницата да плати 2-3 хиляди лева обезщетение на бабата и да го пуснат да си изкара отпуската. Срамота е, за убийство да не пада косъм от главата ти, а за един шут от пиян човек да го третират като последен престъпник и тук в сайта 48 часа да си чешаме езиците. Да му ударят 10 тояги на голо и да го пускат!
129
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 137И според теб какво трябва да направи съдът? Да го пусне да си ходи, че е бил пиян и не осъзнавал какво върши ли? Ами в НК е прието, че престъпление, извършено под въздействие на алкохол, се наказва по строго, т.е. алкохолът утежнява вината, а не я оправдава. И това е така, защото е пил без никой да го насилва, т.е. умишлено и под въздействието му е извършил УМИШЛЕНО престъпление. Само не мога да си обясня защо резултатът от ритника се определя като "лека телесна повреда"?
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му пратят и Рагин да го
127
1
 
11
 
! Отговори
валенти ангелов преди 6 години
абе кати се напият що не ядат *** че давидим дали нема си спомня
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен123 Толкова ли си неграмотен или сега я измисли тази дума "напит"?!
125
1
 
7
 
! Отговори
Киро преди 6 години
До 137Ми да ти счупя главата и да си платя ...и нищо а квота ще кажеш ***...
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 137: Много добър коментар - Човешки !
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...ръководител на несебърската прокуратура, заяви, че хулиганският мотив е доказан чрез демонстративния стремеж на обвиняемия да прояви явно и грубо неуважение към обществото." Като се знае каква корупция се шири в съдебната система, разбираме старанието на несебърските правни "светила" да преекспонират случая до степен "хулигански мотив" застрашаващ националната сигурност на несебърската селищна система и принадлежащото й "общество" с партизански имена, под мотото "Дръжте крадеца" !
122
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И български мутри правят същото, ама на никой не му хрумва нито да ги критикува, нито да ги съди. Всичко живо мълчи и си натиска задниците. Тая държава ще стане нормална, когато и за нашенските мутри почнем да реагираме така, както за шведа.
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джобовете на съдиите останаха празни за желанията му...
120
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има драма, но трябва да оставим настрана емоциите и да не превръщаме случая в повод за разпалване на омраза. Човекът в пияно състояние е постъпил хулигански, съдът трябва да си свърши работата и със случая да се приключи. Така може да постъпи и един съвсем нормален в трезво състояние човек, просто алкохолът не прощава, а някои имат наистина лошо пиянство. Постъпката му не бива да се прощава, но не бива и да се сатанизира. Как беше "нека който е безгрешен пръв да хвърли камък по мене..."
119
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 6 години
тоя *** много прилича на служебният си защитник Рагин???Да не му е брат или братовчед???Предлагам,след като Рагин е подал оставка,да бъде назначен за Почетен Председател на БХК,или Почетен Консул на Швеция в България?!?!?!
118
1
 
17
 
! Отговори
До Веселин Узунов преди 6 години
Узунов ,ти от Филиповци ли си или от,,Факултето"Значи ритнал я и какво толкова.Явно нямаш майка за да проумееш смисьла на това което си изръсил.За вашия етнос тези,,отношения" са нормални,но за нас не са.А може и да си пернишко сираче.
117
1
 
14
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Нека Несебърският съд прояви хуманност. Позволете му поне вазелин да си купи. Че ще ни се обидят шведите.....
116
1
 
7
 
! Отговори
То е ясно преди 6 години
Стига глупости! Един телефон и Бай ще клекне.
115
2
 
16
 
! Отговори
Ранърса преди 6 години
Не я бавете тая булка,бе ! Пращайте я в Бургаския !