Директорът, обвинен в блудство, остава под "домашен арест"

Ще бъдат повдигнати и други обвинения, заявиха от прокуратурата
3 окт 2017 17:23,
28
Директорът, обвинен в блудство, остава под "домашен арест"
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Бургас остави под домашен арест директорът Христо Радев, който е обвинен в блудство с непълнолетно момиче.

Още по темата

Прокуратурата протестира определената от съда мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо него и поиска "задържане под стража". Въпреки настояването на държавното обвинение училищният директор да бъде върнат зад решетките, окръжният съд потвърди вече наложената му мярката и Радев се връща в дома си в Ново Паничарево, пише "24 часа".

"Извършени са нови действия по разследването, които категорично подкрепят обвинението. Не само ученици, но и в училището са знаели за действията на директора Радев. Разпитани са учители, които са потвърдили тези факти. Те са били наясно от миналата година. Родителите, както и учителите, са неглижирали въпроса. Едва сега след задържането на Радев са имали смелост да го заявят. Всички свидетели имат пряка зависимост от Радев - вътре в самото училище и семействата, от които са децата. Те се страхуват от него", заяви говорителят на районната прокуратура в Бургас Христо Колев.

От прокуратурата заявиха, че срещу директора Христо Радев до дни най-вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения за други момичета, с които е блудствал, но не уточниха за колко деца става дума.

В съда днес стана ясно, че са разпитани нови трима свидетели по делото - две учителки /една бивша и една настояща/ от ОУ "Хр. Ботев" и момиче на име Гинка. То също твърдяло, че директорът му посегнал преди около година.

"Ромите се държат, затова свидетелите срещу мен стават повече. Всичко това е нагласено. Живея от 25 г. в селото, никой не се страхува от мен. Напротив, винаги съм бил медиатор при възникване на конфликт. А децата с нищо не зависят от мен, зависят от учителите си, които им пишат оценките. Пари на никого аз не съм предлагал, но бащата на Радостина /момичето, за което е обвинен директора - б.р./ лично ми каза: "Аз имам 10 000 лв., ще те осъдя", защити се директорът.

58-годишният мъж бе обвинен за блудство с 14-годишната Радостина миналата седмица. Тезата на обвинението е, че училищният директор е целувал и галел дупето на момичето в кабинета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
15
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
"Бивш учител" - даскалицата, която подкокоросва момичето да подаде жалба. Тази учителка в какви отношения е била с директора?"Настоящ учител" - има ли учреждение, офис, каквото и да е ведомство, в което да няма поне един,който да е недоволен от директора и да му има зъб? В ситуация като тази, недоволният може да направи мръсотия на шефа си.Има и още нещо.Ако тези двама учители, са ЗНАЕЛИ, НО СА МЪЛЧАЛИ, значи те са СЪУЧАСТНИЦИ НА ПЕДОФИЛ И СА ГО ПРИКРИВАЛИ СЪЗНАТЕЛНО!За *** не коментирам
3
0
 
15
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не потвърждават действията ! Казват че им е било споделено че това е станало . Те не са били там . Това не е доказателство !
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новото в тази статия е, че двама учители/един бивш и един настоящ!/ потвърждават действията на директора. Ученичката няма какво да се брои, тя е първо непълнолетна и може да си измисля, и второ може да е обект на манипулация. Но учителските показания са важни и именно там някъде се крие целта на провежданото занятие.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой коняк досега да има обвинен за блудство??????? Има ли!????? Няма! Да се беше писал коняк господин директор, нямаше да те закача никой,ама ти... като ти казват не вдяваш! Коняк да си в България! Да живей коняка!