Турция ни върна 7 арестувани с Митьо Очите, чакаме и него

Засега наркобосът е в турски затвор, скоро ще го предадат на властите ни
Обновена: 5 авг 2018 13:44 | 5 авг 2018 07:30, Камелия Цветанова
286
Турция ни върна 7 арестувани с Митьо Очите, чакаме и него
Снимка: Булфото, архив

Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на МВР.

Още по темата
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.

В ход е и процедурата за връщането и на несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, който беше обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол и беше арестуван в столицата на Турция.

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Оказа се, че Очите е бил придружаван в Истанбул от шефа на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

Той е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност", за която Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил подсъдим или обвиняем.

А спецсъдът остави снощи за постоянно в ареста и петимата задържани при спецакцията в Бургас, на които повдигна обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
3
 
! Отговори
Фалон Гонг преди 5 години
Чудя се как може да има българи които да гласуват за БСП ? Не виждате ли че тези бизнеси се въртят директно от червената централа ?И искате децата ви като завършат средното си образование да си остават в България.Че кой нормален млад човек ще гледа тази пародия на държава,и ще иска да живее между тези мутри които управляват нещастното подобие на държава с тояги,пистолети и насилие.Тези по морето специално са изнасилили повече мъже,от колкото жени.И народа за тях песни пее дори.
225
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Султана, макар и голям приятел на Бойко Борисоф, е потресен от мускулатурата на Митью Очите и ги масажира със свинска мас, след което ги ближе, и не допуска Станишката да гледа. Митю Очите никога не се е чувствал така задоволен.
224
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв затвор.Той е национален герой.Паметник трябва да му направите.
223
0
 
0
 
! Отговори
Г преди 5 години
Важно че имената няма кск сс върне
222
0
 
9
 
! Отговори
Оксиморон преди 5 години
Столицата на Турция е Анкара!Моля,не бъркайте сензацията с грамотност!
221
0
 
15
 
! Отговори
>>> преди 5 години
Тия па турци как объркаха работата. Сега нашите пак да се чудят как да го изпуснат отново...
220
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ ОСВЕН МАНДРИ ОБРАХА И СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА СИ КАТО ФАЛИРАХА 12 БАНКИ, А 2014 И ОЩЕ ЕДНА- ПОЗОР, ПОЗОР- НЯМА ДРУГА ПАРТИЯ КОЯТО ТАКА СТАРАТЕЛНО ДА ЗАТРИВА НАРОДА СИ- ГНУСНИ СТЕ ДРУГАРИ.
219
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРИТЕ Е ВРЕМЕ ДА РАЗПУСКАТ ПАРТИЗАНСКИТЕ ОТРЯДИ И БОЙНИ ГРУПИ, ЧЕ СЕ ИЗЛОЖИХА АМА МНОГО- СОЦ ЛИДЕРИ ДО ЕДИН ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ СЕГА РАЗБИРАМЕ И ЗА МРЪСНИЯ ПРОИЗХОД НА ПАРИ- ПОЗОР.
218
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЛЛЛЛЛЛЛЛЕЕЕЕ- БСП ДА ПЕРЕ ПАРИ, ДА РЕКЕТИРА- О НЕ
217
2
 
7
 
! Отговори
men преди 5 години
тука се пените на бе се *** и на не знам си какво а бате ви мутрафонко от има нема 20 години е на чело на "държавата", главен ловец на криминални типове беше от началото, трети мандат най отгоре кара а този митьо не е от вчера. семейсвото ми с малки бизнеси в поморие му е плащало рекет още началото на 90те. кой го остави 25 години да си вэ тънката тръбичка на воля, да коли, да беси, да изнасилва, да рекетира, да продава дрогичка?
216
0
 
7
 
! Отговори
ЧОЧО преди 5 години
До ашколсун: ЦИРК , ПРЕДИЗВЕСТЕН !
215
0
 
20
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Истамбул не е столица.Анкара е столица на турция.алоо журналягат
214
0
 
14
 
! Отговори
111 преди 5 години
"и беше арестуван в столицата на Турция." - ОТ КОГА ИСТАМБУЛ Е СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ? зА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ. дА НЕ БИ ТРЪМП ДА Е ПРОВЪЗГАСИЛ НЕЩО И ДА НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ...?
213
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРСКИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ЛИДЕРИ ПОДКРЕПЯТ ДРУГАРИТЕ В БЕДА- ВЕНСЕРЕМОС ДРУГАРИ ЩЕ ПРЕОДОЛЕЕМ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА.
212
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета............крадливи, лъжливи, корумпирани и нагли!!!Мръсните пари от наркотиците пълнят черните каси на големите партии!!!Сега ли го разбрахте????
211
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП!!!Добър ден , селяни прости!!
210
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симбиоза политика-пари, мафия-власт...........само не ми казвайте,че ГЕРБ-ерите са по-честни от БСП!!!
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отклонява се вниманието на материала ( електората) от най-важните проблеми на България!!
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da
207
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМА БЕНЧУ ТАКА ЛИ СТАНАЛ ЧЕРВЕН МИЛИОНЕР- КАТО РЕКИТИРАЛ И РАЗПРОСТРАНЯВАЛ НАРКОТИЦИ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГРУПАТА СЪВЕТНИЦИ НА БСП- ОНЕЕЕ