"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
до атакуващите 152 -Защо не вземате отношение дали Радев-старши е трябвало да изчака количката, независимо дали инвалидът е трябвало да бъде там.
147
1
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
До Анонимен (154)Германия не е Европа, а като им гладате законите им вижте и велоалеите и тротоарите и т.н.Не търсете измислени аргументи, вижте МОРАЛНАТА СТРАНА на инцидента и на реакциите. Другото са следствия.
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 152Северна Корея и Китай не са в ЕС, а ние сме.
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 152Да не е станал там, но ние сме в Европа и следва да си видим старите закони и пропуски, когато още е нямало електроинвалидни колички и да си синхронизираме остарялото аконодателство с Европейското.
144
3
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Анализатор 150Тодор Живков ги е учил - СЕГА СЕ "СНИШАВАТ".
143
1
 
7
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
До Анонимен (146)Останах с впечатление, че инцидентът не е станал в Германия.Интересно какъв е закона в Северна Корея или Китай.А Радев-старши е трябвало да изчака количката, независимо дали инвалида е трябвало да бъде там.
142
1
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
До Анализатор (150)Може да се предполагат реакциите - ако тате на управляващ от ГЕРД бе участвал в инцидента, дори ако е закарал инвалида и в болницата.
141
2
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Инцидентът е маловажен, НО реакциите при него не.Защо не е регистриран една седмица, имало ли натиск върху катаджиите и т.н.?Борисов следва да си мълчи - за да не нагнетява обстановката.Защо обаче мълчат Президента и особено Нинова, защитничката на инвалидите?
140
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инвалидната количка замества ХОДЕНЕТО! И се движи с 6км/ч като пешеходеца. Така че правата са на ПЕШЕХОДЕЦ! Ако се движи с по-висока скорост, примерно 15 км/ч може да използва велоалея. А за да ползва улиците трябва да има РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР и застраховка като мопед.
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...опасността за този човек.Човек трябва да използва инвалидната количка така, че да не застрашава другите И СЕБЕ СИ!От всичко, което изписах следва, че и на двамата участника в инцидента трябва да се състави акт и глоба за двамата. В такива случаи в Западните страни казват, че 60 % вина има единия и 40% другия. Точка.
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това участието в пътното движение изисква ПОСТОЯННО ВНИМАНИЕ и преценка на цялата пътна обстановка, а също и доверие, че другите участници спават пътните закони, ОСВЕН ако са ДЕЦА, хора с нарушено зрение с бял ***, хора с очевидни физически увреждания или хора от чието поведение трябва да заключим, че не са в състояние да преценят опасностите на пътния трафик. В такива случаи водачът на превозното средство трябва да навали скоростта ида има готовност да спре, за да предотврати опасностт
137
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да дам пример от немското законодателство: 2 Abs 1 Z 19 StVO Инвалидната количка НЕ Е пътно превозно средство, затова НЕ трябва да се движи по пътното платно (освен ако пресича като пешеходите). Инвалидните колички се предвижват по тротоарите. Хоратас инвалидни колички са със статут на ПЕШЕХОДЦИ. Електроинвалидните колички не трябва да се движат с повече от 10 км/ч, за да не се дефинират като ППС и да не се сключва застраховка.
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този казус интересен не с това, че един от участниците бащата на Пезидента, а с тава:Пътно превозно средство ли е инвалидната количка?Може ли инвалидната количка да се ползва по пътищата?И ако имаме дупка в Закона или Правилника за движение попътищата, да се запълни, да се регламентира.
135
2
 
4
 
! Отговори
:):) преди 5 години
а с ролери дали ще съм с предимство или както някой преди писа на скейтборд...
134
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чл. 143(1) Пътно превозно средство се регистрира на името на неговия собственик по поставения от производителя идентификационен номер на рамата (шасито) на превозното средство.....а тази измислена триколка регистрирана ли е, за е ППС тоест пълноправен участник на пътя по ЗДП. Надали , за това му е съставен и акт, защото мястото му е на пешеходната пътека и тротоара а не в кръговото.
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Доло НиноваТе абпфк ги преосвидетелстваха през ТЕЛК за да могат да вземат пенсии до живот за "заслуги" към други държави.
132
4
 
2
 
! Отговори
ало мерцедеса? преди 5 години
Спомням си когато комунистите започваха акцията с "войната по пътищата" поставяха цветя по пътищата, правеха акции ...Шофьорите минават изпити, глобяват ги, а пешаходците, децата нямат спирачки и затова цялото движение по пътищата беше спънато с легнали полицаи където хората които плащат данъци си чупят колите. Сега тази акция се връжа на комунистите.Човека с количката бил блъснал мерцедеса на велможата.Нека инвалида е в нарушение, това не означава че вебможата с мерцедеса може да минава отго
131
2
 
6
 
! Отговори
Доло Нинова преди 5 години
Нинова прави разни демонстрации да издърпа пари за "инвалидите" а пък инвалидите скачат от инвалидната количка и нищо им няма.Както казват - хитрата сврака с двата крака.Нинова трябва да и бъде лишена от право да се кандидатира за да не може да печели избори с купени гласове на "инвалиди".
130
1
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 5 години
евала пич, рекна ли им го, май в съда на министъра приказките ще увяхнат, не си чете закона...
129
6
 
8
 
! Отговори
Страсти преди 5 години
Твърде много защитници за бащата на Президента,който реално е виновен.Кой изпрати толкова "червени защитници" и защо??.ТОВА НЕ Е НАЧИНА-ПО ПРОСТА Е ИСТИНАТА ЧЕ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК И НЕВИНЕН-ПАК Е ВИНОВЕН У НАС.