"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
8
 
! Отговори
до 133 преди 5 години
Чл. 140(1) По пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места.....тази моторизирана триколка към кои спада, май в нарушителите на закона
127
3
 
10
 
! Отговори
до133 преди 5 години
няма таков ПТС инвалидна количка, вземи прочети закон и правилник за дв по пътищата. Ти и скейтбирд ще кажеш че е ПТС.....
126
10
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 години
Колкото и да е позорно,но сме под нивото на треторазрядна африканска държава.В съвременното общество г-н Президента би подал оставка от почтеност.А нашия не направи дори опит лично да поиска разследване на случея и наказание на полицая фалшив аакт.РЕДНО Е ЧОВЕЕК ДА ДЪРЖИ НА РЕНОМЕТО СИ-НО И ТУК "БЪЛГАРСКА РАБОТА".ЖАЛКО!!!
125
11
 
8
 
! Отговори
болшевик преди 5 години
за червените другари може да си мачкат на воля с фашистките си возила за останалите пандиз
124
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка"Ясно се вижда как "тротонедка"-та е влязла в кръстовището, значи тя е с предимство. Какво излезе бае Георги реши да не плати едни 100-150 лв акт + да скътае от последващи съдилища изкарвайки инвалида виновен, защото е баша на президента, но ситуацията се обърна на 180 градуса. Президента ако беше от ГЕРБ щеше да се потули случая, но той не е и се раздуха яко :-)
123
2
 
8
 
! Отговори
кат преди 5 години
триколката може да не е МПС но е ПТС така че закона за движението си остава в сила и който е в кръговото винаги е с предимство
122
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости!!!. Всичко е защото е станало с бащата на президента. Преди 1м. на кръговото на Костинброд се разигра индентична случка м/у велосипедист и лек автомобил. Виновен беше велосипедиста. Той се удари странично в колата. Падна и стана като се отупа от прахта. Водача на автомобила дори не спря. Нямаше КАТ, никой не разбра. А Г. Радев веднага е спрял. Ама не излязъл от колата. Е, как да излезе като "инвалида" е паднал до самата врата на шофьора. После ще го обвините, че е заличил улики.
121
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите газят наволя със скъпите си германски возила, срам!
120
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е проблема?Триколката е в кръговото, колата и отнема предимството.Всички останали изчакват чинно да се изнесат хората от кръговото, само пенционера минава като на парад.
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако човек върви пеша в кръговото като триколкота, как мислите, няма ли да му напишат акт за това ? В слячая триколката не е МПС, няма каска, няма мигачи, няма вдигната ръка на къде ще завива....А и катастрофата го е излекувала ! Станал е на крака !
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и защо да няма право да се движи по шосето ? След като е там и в кръговото как може да му напишат на него акт не разбирам ... глупости то си е напълно ясно, че той е с предимство.
117
6
 
6
 
! Отговори
кой е инвалида? преди 5 години
от къде идва че акумолаторния Шумахер е инвалид? той става сам, ходи насам -натам, ръкомаха, нищо не му е счупено. НЯКОЙ му е дал достатъчно за да се бутне в колата и тръгне скандала.на пътя, читав човек с триколка за инвалид е все едно да паркираш на място за инвалиди
116
9
 
13
 
! Отговори
Какви преди 5 години
Лукуми разтягате всички???!!!И кьорав може да види,че инвалидът е в кръстовището,половин час преди колата??!!Тоест има 100% во предимство!А че някой не го видял,това вече е работа за нормална полиция и нормални ,държавни органи!На всичкото отгоре и да го глобиш,това плаче за затвор и разследване на полицаите!!Казах,КРАЙ!!!
115
7
 
13
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
*** все съм виждал червенужковци,***,ама в този случай направо чуруликам от учудване!Първо материалът на записа е манипулиран,насечен и не се вижда нищо?!Второ доколкото разбирам триколката има предимство.Трето,човекът в триколката трябва да е бил суперматематик да изчисли да я блъсне странично!Четвърто във всички 100 %ви случаи това се нарича не даване на предимство!Пето,откъде да знае инвалидът,че това е някакъв велможа,че да търси ползи от случката??!!Шесто много мръсан,червен,***
114
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше се случило с някой друг, а не с бащата на президента нямаше да му обърне никой внимание. Ама нали е публична личност дайте сега да го разкостим. Търсят под вола теле. Той"инвалида" няма претенции. Но гербаджийте много загрижени, та искат чак президентът Радев да се извини???/ Антон Тодоров/ за случката с баща му. Бай Георги Радев е самостоятелен човек, с глава на раменете и сам носи отговорност за станалото. Каква вина носи президента Радев в случая? Още не могат да му простят победата!
113
8
 
18
 
! Отговори
dgd преди 5 години
До АнонименАвтомобила идва от път без предимство и е длъжен да даде предимство на този който е вече в кръстовището. Явно във ваше село нямате кръгово движение...
112
10
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
БСП/БКП до кога ще мачка хората, те започнаха и инвалидите да мачкат и да се спотайват цели седмици. Хората не са им виновни, че не могат да спечелят избори вече над 10 г.
111
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен А къде е - в болниците ли? ***!
110
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкретният случай не е такъв, но на Запад това се е превърнало в бизнес. Понеже автомобила е длъжен да се съобразява с велосипедистите при всички положение има някои велосипедисти дебнат автомобили на завой и когато светне зелено за автомобила те пресича на червено и изведнъж с голяма скорост изкачат и се блъскат странично в автобила. Велосипедистът е подготвен знае че най много да се натърти, но после искат големи обезщетения а може и доживотна пенсия, защото автомобилът е виновен.
109
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че мястото на велосипедистите и на хората с триколки и разни подобни колички, не е при колите.