Увеличиха присъдата на убиеца на Дамла от Момчилград

Мехмед Хасан ще прекара 25 г. зад решетките
28
Увеличиха присъдата на убиеца на Дамла от Момчилград
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският апелативен съд увеличи с две години наказанието на Мехмед Хасан, който уби 7-годишната Дамла в Момчилград. Убиецът ще прекара в затвора следващите 25 години.

Той беше признат за виновен от Окръжния съд в Кърджали, който го осъди на 23 години лишаване от свобода за престъплението, извършено на 17 декември 2017 година в апартамент в града.

Още по темата

Според апелативните магистрати увеличеното и наложено най-тежко общо наказание от 25 години затвор отговаря на изключително високата степен на обществена опасност на деянието и на много високата степен на обществена опасност на самия деец.

Момиченцето било силно привързано към подсъдимия и изпитвало към него обич. Родителите й също се намирали в близки роднински отношения с Мехмед, имали му доверие, с което той злоупотребил по недопустим начин, проявявайки бездушие към малолетното момиченце, изтъкват магистратите.

Осъденият влязъл в апартамента да краде с намерени ключове, за които премълчал. Майката на Дамла била нощна смяна, а детето само в апартамента, но се събудило от шума и Мехмед го задушил с ръце.

Той е осъден да изплати по 150 000 лева обезщетение на родителите и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

 

 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
Този си заслужава присъдата, дори до живот!
Но джигитите, които трепат ежедневно хора по пътищата, докога ще ги пускат условно, питам аз?
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВКС да му увеличи присъдата с още 5 години поне!