Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му

Възможно е информацията да е записана по-късно, смята той
24 юли 2019 11:10,
309
Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му
Снимка: Facebook

"От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет". Това заяви пред Нова телевизия един от адвокатите на обвиния за хакерската атака срещу сървъри на НАП Кристиян Бойков.

Още по темата
Вчера, няколко часа след като зам.-главният прокурор и кандидат за нов главен Иван Гешев обяви, че компанията-работодател на Кристиян се занимава с "киберрекет", вечерта стана ясно, че след проведена акция в офисите на фирмата е задържан и търговският й директор - Георги Янков.

Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Според адвокат Георги Стефанов цялата операция на властите има за цел да удари по имиджа на фирмата заради нейни конкуренти.

"Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците", изтъкна Стефанов.

Относно информацията, че делото е поето от Специализираната прокуратура, адвокатът обясни, че според него това е опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за "незнайно какво".

На въпрос защо собственикът на фирмата Иван Тодоров е в чужбина, Стефанов коментира, че това е отдавна планирано посещение.

"Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива", изтъкна адвокат Георги Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Милиционерще ги издаде ако са пароли :) то ключа може да е генериран файл дето да си седи на някоя флашка
112
2
 
6
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ГЕРБ е мафияАз съм за,но не в нета.Или,като начало,нека поне започнем със снимка и реална регистрация.Не с ник анонимен...Те без друго знаят,кой от къде пише.Поне мъничко да покажем,че сме личности...
111
14
 
7
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
По наше време тоя шмиргелак да беше издал паролите още на първата минута в районното.
110
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако дори и част от разследването се прави по незаконен начин после цялото обвинение ще рухне в съда. Новия кандидат за главен прокурор проби дъното по некомпетентност. Не че му трябва де , още един прислужник на герб и мутрата.
109
0
 
17
 
! Отговори
Шлосер от ДАНС преди 4 години
--ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЧУК И СЕКАЧ !!
108
2
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ е МАФИЯ преди 4 години
Време е всички умни хора да се противопоставим на простотията управляваща тази държава.
107
1
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Ами браво на туй момче бе, то кой си отваря ей така долапа да му гледат какво има вътре...Хубав катинар е турил и бая зор им дава, ама никой не ги кара пък да са мъчат бе-луд умора нема...И аз ей тъй си държа под ключ некои работи-да не ги види жената бе, ама като си забравих заклинанието с дето ги отключвам и да видиш какъв зор беше-направо от мен си, съм ги скрил...хубаво, че имах гинко билоба, та да се сетя за кодаците, че инак ми беше спукана работата
106
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Ако не си свърша работата и някой хакне фирмената база данни , на секундата съм безработен и фирмата ще ме съди ,че не съм си свършил работата. Ама щом става въпрос за НАП , то там проблеми няма , никой не е виновен.Е как експлоатират мрежа, в която има чувствителни данни за населението, и няма да направят тестове за сигурност . Все едно, банка да си остави отворен трезора и после да се оплаква , че са я обрали.
105
1
 
14
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Ще чакат ли те толкова време,да го пуснат от ареста и чак вчера да влязат за да изземат другите компютри?А пък от фирмата няма да изтрият всичко и ще дремят да чакат полицаите?Нещо не е така и ни взеха за канарчета.
104
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Читателю, но както защитаваш тоя на снимката да не се окажеш някой ден набълбучен с кредит от 20 бона без да подозираш? Или да се окаже банковата ти сметка празна ако имаш такава? Тогава да видим дали ще го защитаваш тоя и неговата лична свобода.
103
6
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
фирмата е филиал на ам фирма значи ЦРУ има пръст в цялата работа арогантностттас която отказват да предадат комп говори точно за това
102
2
 
5
 
! Отговори
Читател преди 4 години
Да даде ли или да не даде парола - туй е въпросът. Брей, че Хамлетовска работа. Един велик автор беше написал, че свободата е най-висшето човешко благо, а друг пък, че посягането върху свободната воля на човека е най-голямото престъпление. Както се казва ... то си иска някакъв интелект, пък и кой ли от управляващите го интересуват такива неща.
101
4
 
6
 
! Отговори
До 110 преди 4 години
Пред държавата няма термин "Данни на клиенти", щом ти имаш регистрирана фирма на територията на една държава там няма скрито-покрито. Държавата кове законите, защо си мислиш, че ще злоупотреби с данните на клиентите на някаква фирма? Що за глупост.
100
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паролата е ''Винету''за да може и баце да я разгадае:))))
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е виновен, какво правим?Млади лапета много които се правят на хакери.Може и социопат да е...Знаете ли кое го издаде, като почна да дава интервюта..аз толкова спокоен човек не съм виждал, при положение че го обвиняват за незаконно проникване и иземване на данни от НАП.Искаше си славата, получи я.
98
2
 
8
 
! Отговори
Хай преди 4 години
Цирк Цацaров и Танцуващите мишоци Олле.
97
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 109 Ми кво крие ли? Клипове с голи мъже в които участва и той. Нали го виждаш че е от другия бряг тоя.
96
5
 
12
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 95В този комп сигурно има данни за много фирми, клиенти на тази, в която той работи. Той не може да предаде клиентите си. Това би значило край с фирмата и съд. Може би цялата акция на боковите мафиоти е да се доберат до тези данни и да рекетират после фирмите, който не си "плащат" такса сигурност при тях.
95
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми нека да докаже, че е невинен като си отключи компа. Какво иначе крие в него?
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 93и кога станало, щото аз първоначално чух как един спец казваше че било някъде през март, пък после казаха че не било съвсем ясно, сега ми говорят за нещо в началото на юли, обаче така и никой не конкретизира точния момент на десйтвие, а без това да се разбере по категоричен начин, нищо, ама абсолютно нищо неможе да се докаже