Прокуратурата се самосезира след думи на Стив Ханке за корупция

Петър Стоянов и Иван Костов ще дават обяснения
79
Прокуратурата се самосезира след думи на Стив Ханке за корупция
Проф. Стив Ханке. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта".

Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

В интервюто, според прокуратурата, Ханке казва, че Стоянов се обадил на тогавашния премиер Иван Костов и разбрал, че му казал: "професор Ханке те е хванал в крачка".

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Стив Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто. Ще се преценява наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления.

От проф. Ханке ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.

Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица, посочват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
10
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Някой се готви да укрие документите! Ханке внимавай!!! Така ли се прави в БГ, м? пп. Извикайте все още живите свидетели пред съда /публичен/! Документи дори и да се покрият хората са още живи!
53
10
 
5
 
! Отговори
Ханке лъже! преди 4 години
И сега какво стана? Куфарчето е тук, а документите ги няма! Що така бе, Стив?
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябваше да чакаме Стив Ханке да каже нещата едно към едно,за да се "самосезира"прокуратурата,след като на всеки един Българин който е бил свидетел на така наречените"промени"е наясно как си унищожихме държавата!
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да има изтекла давност пък кой кум кой сват -идете да го търсите -всички си замитат добре следите те са във властта да не би да мислите че ще намерят връзка с Иван Костов или с бойко борисов няма да намерят
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами добре,щом има корупция,давайте да видим дали ще изскочи заек от тази история!И дали ще има осъдени изобщо?
49
3
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До СТРАНДЖАТАГерберухите клеветите / болно въображение! Борисов няма един ден стаж като доктор на науките, нито като инженер, нито като каратист - но моля ви бил ... ! Тапиите не прави професията ! Дайте му на тоя нещастен ваш идол и ще видите че дори чертежи неможе да разчете, камо ли да проектира нещо! Да ненавиждам ви наглите гербери!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ех,дойде времето най-накрая,но вече всички следи са заличени,който ял,ял,няма да има кой да плаща,но костов си е за затвора с приватизациите за 1лв,и умишленото съсипване на заводи,за евтина приватизация,на всички ни е ясно за какво става дума,директора овътря дадено предприятие кораво,и потенциалния инвеститор го взима без пари,и това не е по желание на директора а беше планово отгоре
47
2
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До СТРАНДЖАТАКакво е откраднала??? Конкретно а не празни приказки обичайни за герберастите! - Кой пишеше тогава законите?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубава работа но българска!
45
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Госпожа Лъжа ще се сдобие с нов прякор... - госпожа Крадла...
44
2
 
26
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До КостовистМлъквай! Толкова е Обидно оново което говорят Костов и Стоянов! България действително имаше много кадърни инженери, Въобще кадърни кадри! Малко трябваше да се преструкторират и пазарно ориентират предприятията! Но некадърниците като Костов ги съсипаха!
43
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По интересното е кой има точно сега интерес да размътва кацата с делиборана, кой дърпа конците на такива кукли на конци като Ханке,
42
24
 
8
 
! Отговори
Костовист преди 4 години
А Жан Виденов и неговата шайка, които съсипаха България, като фалираха заводите, които я докараха до хиперинфлация, които направиха долара да струва 3000 лв, които направиха заплатите 10 долара и пенсиите 3 долара.Тях кога ще разследва Гешеф?Нищо не могат да направят на Иван Костов! *** милиционери тръгнали да се занимават с Иван Костов.Напротив! С тези действия прокуратурата само ще оневини пред обществото Костов.
41
0
 
14
 
! Отговори
до Петков преди 4 години
Прав си за Тренчев, дадоха му един склад със стока в АТЗ да си мълчи. Само да проверят как един от България си издържаше семейството в бедна държава като САЩ. Това си е обществена тайна в Стара Загора, а ако почнат да го тупат много неща ще излязат
40
13
 
3
 
! Отговори
Смях голям преди 4 години
Сега остава проф. Ханке да прати на прокуратурата ...празния си куфар!
39
0
 
14
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 4 години
ТЪРСЕТЕ И РАСЛЕДВАЙТЕ ТРЕНЧЕВ, ТОЙ Е КАТО БРЪШНЯН ЧУВАЛ, КАТО ГО ТРЪСНЕШ ВСЕ ЩЕ ПУСНЕ ТА ДА ОТГОВОРИ КАКВИ ГИ ВЪРШИ В НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА А НЕ СЕГА ДА СЕ ПРАВИ ВОДА НЕ НАПИТА.
38
2
 
17
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 4 години
АКО РАЗСЛЕДВАТ КОСТОВ И ОБКРЪЖЕНИЕ, ТО ТРЯБВА И НАЧАЛСТВОТО НА ПОДКРЕПА И КНСБ СИНДИКАТИ ЗАЕДНО С ПУШКАРОВ ДЕТО ЗА ЕДНА ВЕЧЕР ОСВОБОДИХА ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НА ВАЖНИ ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ И ОТПУШИХА БЕНТА ЗА ПРЕСТЪПНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, КОСТОВ ИМЕННО ОТ ТОВА СЕ ВЪЗПОЛЗВА И УНИЩОЖИ И ПРОДАДЕ КОЕТО ИМА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НО КАКВО ВЗЕ ТОЙ И ОБКРЪЖЕНИЕ В ТОВА ЧИСЛО И ХУБАВОТО НАДИ НО СЕГА ПРОКУРАТУРАТА Е НА ХОД.
37
2
 
14
 
! Отговори
сойка-присмехулка преди 4 години
Що да не се самосезира протуракурата , щом като данните за корупция не са за тях и техния св.Магнолий ?!А за днешната корупция у нас , включително и у самосезираните , кой ще дава обяснения ?Ама хайде , хаирлия да е - днеска Костов и Стоянов , утре - останалите след тях !
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идва денят когато заврения зет ще е заврен в централния
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде се скри Бат' Петю Ксерокопието?