Освободиха 14 от задържаните на протеста на 2 септември

9 са с парична гаранция, един остава в ареста
Обновена: 5 сеп 2020 19:25 | 5 сеп 2020 19:25, Анисия Иванова
29
Освободиха 14 от задържаните на протеста на 2 септември
Снимка: БГНЕС

Днешният 59-и ден на недоволство започна с протест пред Софийския районен съд. След 9 часа заседание магистратите освободиха 14 от задържаните след сблъсъците в центъра на София на 2 септември.

Над 20 от арестуваните се изправиха пред Темида.

Още по темата

В ареста остава само един от задържаните. Причината - това е негова повторна хулиганска проява. Други девет души са пуснати под парична гаранция, трима са с мярка „подписка”, а двама – без мярка за неотклонение. За седем от задържаните прокуратурата поиска постоянен арест.

Съдът започна да гледа мярката на задържаните след протеста в сряда още сутринта.

За седем от задържаните прокуратурата поиска задържане под стража. Сред тях и Пламен Стоянов – Дамбовеца. След безредиците пред Народното събрание той се сдоби с две обвинения - за нанасяне на лека телесна повреда над полицай и за хулиганство с особена дързост и цинизъм. Съдът реши да му наложи мярка „подписка”.

"По второто, по-тежко обвинение, съдът счете, че няма основание да счита, че е извършено от Пламен Стоянов, но прие, че за първото има достатъчно доказателства. Самия съдия каза, че при такива изводи всяка друга мярка би изглеждала несъразмерна”, заяви адвокатът Людмил Рангелов, цитирана от Нова тв..

От ареста без мярка за неотклонение излиза и бившият служител на ДАНС - Росен Миленов. Съдът счете, че няма достатъчно данни за извършени хулигански действия и упражнено насилие над униформени. Качването върху автомобила на МВР пък станало, докато той не е бил охраняван.

Бившият футболист на ЦСКА Александър Бранеков, който беше заснет от охранителните камери да хвърля паве срещу полицейския кордон, също беше освободен без мярка за неотклонение.

Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата може да протестира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Протеста''Съдиите са на страната на протеста!''Не,не са на страната на протеста,те са на страната на тези,които плащат за да има протести!Докато Л.Панов и шеф на съдиите,няма да има осъден нито един от прибраните олигарси!
23
2
 
7
 
! Отговори
да задържат преди 3 години
Онези които си отритаха зад колоните,а също и колегите им които гледаха ,а не казаха ,колеги спрете не е законно и е лошо !
22
0
 
4
 
! Отговори
Саймън Каза преди 3 години
Цялата илиция ще го попуши под вода!За недоволните х2
21
5
 
4
 
! Отговори
Пеко преди 3 години
Радев ще им даде пенсия за активни борци.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До factАми да се изтрепят или едните или другите, че вече не се трае. Яху иху по цял ден из София, следобяд не можеш си отдъхана ....
19
3
 
2
 
! Отговори
fact преди 3 години
наман за внв 2!тоз път: кръв и смърт да има. Развитие, един вид.
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако е съд,здраве му кажи! Поощряват безмозъчните хулигани утре пак да правят същото ! Интересно ако отида утре пред съда и хвърля паве срещу съдиите какво ли ще стане?!?"Ти изобщо ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ТОВА СЪД, БЕ ВЛЕЧУГО?
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо 19 Ей такива, като тебе, мнго обичам да държа със синджир от дългове и зависимости! Като помириша такова, като тебе и ако ми падне в рачичките го поробвам. Свобода не заслужаваш ...
16
6
 
10
 
! Отговори
Софи преди 3 години
Скандално! Поне им лъснаха истинските лица на "провокаторите"
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отговорността е лична. Няма значение съдията дали ти симпатизира или не. Регистрацията е в лично досие. И най малката присъда е за сметка на неумно подвелия се, по общата емоция.Младите и неопитните да мислят с главите си. Не сте герой, а неумни с регистрация, кавото и да е великото усещане, че сте част от нещо уж революционно.
14
5
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ПротестаПовече от десет години се говори за "ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ" в българската съдебна система. За това говореха и чужди посланици като американският Джеймс Пардю и френският Ксавие дьо Кабан. Ясно е, че и до ден днешен ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ са си там и продължават да тровят българската правосъдна система и българското общество. 62 от арестуваните 126 от шайкаджиите на Радев бяха с дебели криминални досиета. Всички до един са освободени. За да бъдат на линия за Второто Велико въстание!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога ми е странна логиката в разсъжденията на съда. Накъде хвърляш паве, по време на агресивен митинг?Но това може да е и вътрешно системни войни м/у прокурори и съдии.Обаче варианти *** всякакви. На футболера, може да му дръпнат и обвинение и за разрушаване на историческа ценност каквато се явяват жълтите павета. Няма начин да се разминат с мъмрене например, защото каквито и формулировки и снизхождение да прояви съда, противозаконни действия има. Така че, да му мислят протестиращите.
12
20
 
10
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Съдиите са на страната на протеста! Долу борисов и гешев :)
11
7
 
18
 
! Отговори
Историчка преди 3 години
До И това Това е съдът на Лозан Панов и толерираните от него гнили ябълки!
10
6
 
9
 
! Отговори
Историчка преди 3 години
До И това Това е съдът на Лозан Панов и толерираните от него гнили ябълки!
9
8
 
23
 
! Отговори
И това преди 3 години
Ако е съд,здраве му кажи! Поощряват безмозъчните хулигани утре пак да правят същото ! Интересно ако отида утре пред съда и хвърля паве срещу съдиите какво ли ще стане?!?!Би следвало и мен да ме поощрят !!!
8
3
 
11
 
! Отговори
Спокойният преди 3 години
До АнонименНещастник , никога не си работил и още си на гърба на родителите си!Ти си един голям въздухар!
7
2
 
6
 
! Отговори
Спокойният преди 3 години
До АнонименРазбрах колко много си заблуден.Сигурно си сирак или живееш в друго време!
6
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с *** по вашите си сайтове, водата я глътнахте още преди 3 дни!ЧАО ГЕРБАВА CГAH!!!
5
6
 
18
 
! Отговори
Знаещият преди 3 години
Искам имената на съдебният състав ,които неглижираха престъпниците и ги освободиха!Искаме пълен достъп до съдебното решение на корумпираният и провален СГС -солташака на Смрадеф!Ако не го публикувате сега , после ще страдате!