Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор

Мачът с Надал беше от световна класа, хубаво е, че боксът му е празен
28 яну 2017 09:30, Александър Попов
121
Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор
Снимка: Reuters

Борис Бекер, бивш треньор на Новак Джокович, както и шесткратен победител в турнири от Големия шлем, стана поредното известно име, което изказа възхищението си от представянето на Григор Димитров в Мелбърн.

„Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях днес, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали“, заяви германецът, цитиран от tenniskafe.com.

Още по темата

„Бяха му нужни години, както и тези 6 месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко 5-сетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира“, завърши той.

В петия сет те играха най-добрия тенис, но още във втория стана ясно, че предлагат игра от световна класа. След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в 4 сета. Димитров обаче ни каза: “Не, аз имам други планове, игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека!”

„В този мач нямаше изчакване другият да сбърка. Надал е известен със своята дефанзивна игра, а Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти. Но това го нямаше в този мач. И двамата играха атакуващо с много движение. Не знам колко километра са избягали, но със сигурност доста.

В бокса на играчите всеки има своя роля. В бокса на Надал шеф е чичо му Тони Надал. Карлос Моя е новият човек. Там е приятелката на Надал, до нея е мениджърът му. Отзад е бащата. Всеки от тях има своя роля, носител е на различна емоция, която трябва да предаде на играча, когато той погледне към бокса.

„Хубаво е, че боксът на Григор сега е по-скоро празен, защото преди беше прекалено пълен, и то с грешните хора. Сега в него е основната фигура е Дани Валверду, който му дава правилните сигнали и това е много важно. Тази малка общност обаче за мен има бъдеще“, завърши Мистър Бум-бум.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спечели пари е относително. Колко са при него да ги храни?
31
0
 
3
 
! Отговори
преди 7 години
Тия кoпeлeтa безродни си плюя по премиера и президента, който те са си избирали. А вие за тенисит от Хасково им говорите.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам ****овете да ги неглижираме като ги оставим на 0. Не заслужават нито коментар, нито дизлайк.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е срамно да паднеш с малко от Надал в петчасов полуфинал на турнир от Големия шлем.Срамно е да си завистлив ***.
28
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 30Брачед, дядо Славейков го е казал навремето за мършата.Няма к'во да се хабиш с излишни емоции.
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25Човек, който спечели турнир миналата седмица и играе равностойно с най-добрите в света, играе на полуфинал в турнир от големия шлем не бил ставал за тенис!Абе вие нормални ли сте, бе!Ега ти завистта грозна българска!Напълно ще разбера Григор, ако спре да се състезава от името на България и си избере друуга държава. Българите не си заслужават. Завистта и егоизмът им са отвратително отблъскващи.
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26, който плюе по Григор, може преспокойно да си тегли въжето. Няма друг такъв идиоtски, завистлив, злобен и черноглед народ. Във всяка друга държава от нашата черга щяха да го носят на ръце това момче. Само тука се леят дитирамби, с кой бил спал, какъв бил баща му и стринка му по зетьова линия. Ей за това ще си умрете бедни, щото сте не само финансово, ами и духовно бедни. Като скотове и безпризорни животни. Плюя отгоре ви, пасмuна утаячна безполезна.
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като си говорим за пари вижте и разликата...Федерер с 400 милиона, Григор с 6 милиона
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 21 Гришо Спечели за 2 седмици 900 000 долара в този турнир. Това са повече от 1 милион и 500 хиляди лева.
23
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
ти си най - големия *** . Събота е,нормално е да не се работи .Впрочем ,защо вчера никой не бачка и гледа мача в работно време.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Всичко е политика.Защо някое момче от хилядите играещи тенис не е в АТП.Защото не може си плати само екипировката .''Екипировката е важна, но не е толкова съществена. Има хиляди с перфектна екипировка, но с нулеви успехи. Спортът няма нико общо с комунизма. Тук няма равенство. Или имаш талант, или нямаш. Или си по-добър и по-подготвен, или не.Трудът и талантът са преди всичко.Съжалявам ви колко завистливи глynaци сте!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите тука и единствената ми надежда е, че са писани от *** с прекалено много свободно време. В противен случай не е за вярване с колко креtени е пълна тая нация.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност Григор е спечелил много пари от този мач. Няколкостотин хиляди са, а не милиони, но си е заслужил всеки цент. Вместо да завиждате, спечелете и вие!Прошляци завистливи!
19
24
 
9
 
! Отговори
Аз не съм с Григор преди 7 години
1.Не играе добре 2.Срива се постоянно в решителни мачове. 8 гейм на 5 сет бешенагледен пример вчера (Надал си беше готов) 3.Говори отвратителен български .......4.Винаги пребивава в медиите с някакви глупости ,Какакта,Маша не е наша и тем подобни .5.Баща - *** на ДПС ,авер на Бисеров ...6.Злобни и примитивни фенове обиждащи всеки с мнение за Григор и тъпата му игра.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не умее да се радва, не умее да живее! Това е изборът на низшите духом. А за Григор - гледах интервютата на доста имена в тениса по два западни канала и бях горд, че съм българин! Той игра шампионски мач! Браво!
17
11
 
5
 
! Отговори
а преди 7 години
Всичко е политика.Защо някое момче от хилядите играещи тенис не е в АТП.Защото не може си плати само екипировката .
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядовците Надал и Федерер показаха на младите защо са най-великите в историята на тази игра даже и на преклонна възраст!Класата е вечна!
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук ли намесихте политиката, бе маймуни! Не можете да оцените доброто, вълнуващото и красивото. Тогава защо живеете! Много точна е приказката за българите в ада, казана и липсата на дяволи.С интерес очаквам следващите изяви на Григор.
14
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наш човек с малко късмет, но се усра накрая.
13
27
 
6
 
! Отговори
ех преди 7 години
Именно с тази чутовна подкрепа за Григор вие легитимирате точно този приватизационен модел на България..Вие сами давате легитимност на мафията с подкрепата си за Димитров . Аз няма се включа в тази лудост.