Скандалът Джокович-Григор и в Twitter, феновете: Сърджан да се извини!

Ник Кирьос го обвини, че се опитва да прехвърли вината
25 юни 2020 15:22, Нели Христова
71
Скандалът Джокович-Григор и в Twitter, феновете: Сърджан да се извини!
Снимка: БГНЕС

Когато целият свят започна да обвинява Джокович за положителната проба на Григор Димитров, баща му Сърджан реши да го защити, като обвини за случващото се Гришо. Но докато хората в Сърбия може и да са му повярвали, то феновете в Twitter не бяха особено впечатлени от реакцията му.

Още по темата

Сред тях бе и тенис звездата Ник Кирьос, който критикуваше липсата на мерки на турнира от самото начало. Той сподели статията с коментара на Сърджан в историята си в Instagram и написа: "Не, не прехвърляй вината". Преди това Кирьос сподели видео от дискотеката, в която тенесистите се забавляваха в Белград, а към него добави: "Всичките ми молитви отиват към спортистите, които се заразиха с вируса. Не ми пишете за да ми припомните всичко "безотговорно" и "глупаво", което съм правил на корта. Това бие абсолютно всичко."

Феновете също не застанаха на страната на Джокович, а тъкмо обратното - възмутиха се от думите на баща му.

"Бащата на Джокович е толкова токсичен, че дори и позитивните емоции не могат да го променят", написа потребителят Бастиен Фачан, а друг му отговаря: "Може би това е резултата от пиенето на прекалено много пречистена вода", подигравайки се на странните вярвания на Ноле за медицината.

От профила на TENISMEDIA пък настояват, че "Григор заслужава публично извинение от Джокович", а към цитат от коментара на Сърджан пишат: "Не ви е срам господин Джокович!"

"Точно когато си мислех, че ситуацията с Adria Tour няма как да стане по унизителна... Бащата на Джокович започва да говори и обвинява Димитров", възмущава се друг потребител в Twitter. А мъж на име Джонатан отговаря: "Да обвиниш един от болните играчи, вместо собствения си син, който бе достатъчно безотговорен да организира този глупав турнир... Запазете класата си, господин Джокович."

Григор е само един от четиримата участници на Adria Tour, който се разболя от коронавируса. Той бе и първият, който даде положителна проба за COVID-19, което може би предизвика критиките по негов адрес. Но световните медии припомнят, че НБА играчът Никола Йокич, с който Новак Джокович игра баскетбол, също е заразен с вируса.

Според журналиста на New York Times Бен Ротенберг, без съмнение "скептицизма към науката" на Джокович е довел до този резултат. "Той даде платформа на всякакви странни псевдо-учени в профила си в Instagram, говореше с всякакви гурута, които променят водата с позитивно мислене и всякакви такива неща. Този скептицизъм към науката не му помогна в този случай", казва спортния коренспондент на NY Times пред OTB Sports. И добавя: "Когато говорим за веганство и медитация, няма проблем. Но когато започне да проповядва неща, които могат да са подвеждащи и опасни за хората... тове не е нещо хубаво, което можеш да правиш с платформата си."

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взимайте си пример от баща му какво става, като се държиш като балкански ***!
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 35 Чул съм нещо ли?Аз мразех мюсюлманите в моя роден край докато бях на 20-25, само защото имаха друга вяра.Вече съм на 40 години и мога да ти кажа че турците са много по- човечни хора от нас българите....от Потурчените българи искам да кажа. Разбра ли, говедоооо?
38
4
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Според мен си куче без порода . Някакъв неосъзнат, най вероятно к сексуално. Сигурно си много самотен ? Сирак? Или драскач ? Какво си мелезчее ? Признай си? Със сигурност си далеч от българин. Ти си куче без порода пич !
37
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Феновете осъдили Джоко?!!Кои фенове бееее????Микаи Гинка асковски ли???Спрете ПРОПАГАНДАТА бе мухлЮвци!!!ДришУ е ВИНОВЕН и ако някой от семейството на Ноле умре или вируса го осакати доживот отговорността е единствено и само асковския бек който разнесе заразата на турнира.
36
4
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Окрийте грешката в изречението:"Преди това Кирьос сподели видео от дискотеката, в която тенесистите се забавляваха в Белград, ..."
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 28Кириос е същата манджа. Никакъв австралиец не е, грък е. Така че пак е балканско ***, нищо че дъни по корта за друга държава. Признавам на Бойко едно нещо дето каза право още навремето - материала е лош. Прав беше, макар че цяла държава му се обиди. И сега ми е кофти, като си го спомня. Ами какво да направим - такъв ни бил късмета...
34
4
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Пфффф , чул нещо и повтаря , баси колко семпла персона си :) Говедооо е тоя дето е правил, че не си е бацнал една вазектомия ми си пръска кофти материала
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гришата ако не се беше снимал че е болен с примижен поглед и маска, никой нямаше да разбере нищо. Тва е цялата работа, за кво му трябваше на Григор да казва ,че е болен от настинка!
32
11
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Това ти казвам, бе добитъъъК! Че вярата тук няма значение или какъв искаш да си! Аз съм атеист- отрекъл съм се от християнството- това не е ли едно и също? Даже напротив...такива папагали като теб си мислят, че човек трябва да има религия и да се кланя на нея. Ти се кръстиш, аз не се кръстя, нито ходя на църква, но по паспорт съм българин с българско име. Не съм ром, нито турчин, не съм и мюсюлманин! Разбра ли бе, говедооо?
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факт #23Ми сигурно болни са били колкото и преди турнира, ама не са знаели. Малко да имаш, ама навреме да ти дойде, са казали хората. Да бяха взели по-строги мерки от претъпкани трибуни и дискотеки, сега защо търсят вина у друг?Номер едно и тати му например никога няма да имат класата като човечност и възпитание на Федерер, когото дъртия толкова нагло обиди със същото нахалство. Това просто е невъзможно за балканско чадо, откърмено с просташкия манталитет на поколения двукраки ***.
30
3
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Абе ги зальохав ли си или да? Стана мюсулманин ! Да смени си вярата ! Сега вдена ли???
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факт 23 Нали не мислиш ,че турнирът на Джокович е единствения , който се игра . Има много демонстративни турнири , които се провеждоха преди него и в момента се провеждат . Днес се играят 144 мача . Повечето са - 2ма играчи , 1 съдия , тук там някой човек за публика .Провали се Джокович в мерките . Това е факт . А баща му само простотии ръси
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфу аман от този измислен скандал. За съжаление бащата на Джокович не веднъж го е вкарвал в подобен неприятен филм, но в края на краищата никой не си избира родителите. И какво толкова е станало. Разболял се Гришо. Голяма работа.Намерили се световно неизвестни спортисти или от рода на австралийският гамен Ник Кириус ,който мрази Новак да го плюе.Ами като не могат да го победят на корта сега им се е паднало.Иначе аз мисля, че отношенията между Новак и Гришо са приятелски а другите нека драскат.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мама Росо, съвсем си изтрещяла!Ако Новак Джокович не си е изградил уважение с таланта си, с какво тогава го е изградил сред стотиците милиони фенове на тениса по света?
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 26 Смениил си вярата??? Че аз като съм уж християнин, защо казвам, че не вярвам в Исус Христос? Значи не съм християнин, а атеист, нали така? Значи по твоята малооумна логика не съм мъж? Така ли, папагалчоо??
25
3
 
8
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До 8Ако сравним Джокович и Федерер.То първият се мисли за Бог , а вторият просто е!!!-четох го в една друга статия и ми напълни душата.Не се купува уважение нито с пари, нито с талант,то трябва да се изгради.Хора като фамилия Джокович нито признават ,че са сгрешили , нито пък се съобразяват с обстановката и чуждото мнение.
24
2
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Ми не е , смени ди вярата, сигурно и пола няма да се изненадам. Това, че раздава плесници не го прави МЪЖ.
23
7
 
6
 
! Отговори
факт преди 3 години
Турнирът си беше проведен както са преценили сръбските власти и организаторите. Идеята за завръщането на спорта след кризата беше чудесна. Имаше и благотворителна страна на турнира. Но кой ще позволи на Номер едно, който дразни Запада, че е от Сърбия, да обединява със спорта и страни, и спортисти и хората. Трябва да сме уплашени и заврени в миша дупка! И се намери "нашето момче" да свърши мръсната работа по унищожаването и на турнира, но най вече да удари по Ноле и Сърбия.Колко са болните, а не с положителен тест, след проведения турнир в Белград и Задар?!!
22
2
 
12
 
! Отговори
Сърбин преди 3 години
Ние сме така сърбите , малко по-зле сме от българите. Злобни, завистливи ... бе семпла ни е семката
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе сърбите са си такива, то що никой от бивша Югославия не ще и да чуе за тях, подли, нагли, лъжат, мажат, едно говорят, друго правят