Премиерът на Австралия за Джокович: Властите си свършиха работата

Очаква се Джокович да обжалва отказа да получи виза
6 яну 2022 09:37, Нели Христова
83
Премиерът на Австралия за Джокович: Властите си свършиха работата
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Австралия Скот Морисън заяви, че граничните власти на страната са "свършили своята работа", след като световният номер 1 в тениса Новак Джокович не бе допуснат да влезе в страната.

Още по темата

Деветкратният шампион от Аустрелиън Оупън кацна в Мелбърн вчера, но след дълъг разпит и проверка на документите от страна на граничен контрол визата му не бе одобрена и той не бе допуснат да влезе в Австралия.

"По отношение на г-н Джокович - правилата са правила и няма изключения. Правилата са правила. Това е политиката на правителството. Точно политиката на правителството за стриктен граничен контрол по отношение на пандемията доведе до това Австралия да има една от най-ниските смъртности от ковид в света. Граничните власти си свършиха работата, влизането в страната изисква две поставени ваксини или медицинско изключение. Беше ми съобщено, че такова изключение не е било представено и като резултат, той е подлежи на същите правила, както всички други", коментира Морисън.

Очаква се Джокович да обжалва отказа да получи виза пред съда днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
4
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 2 години
Разпраха ме в Криводол. Довършиха ме в Зли дол.
24
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организаторите на турнира са едно, държавата е друго. Организаторите с цел печалба се огънаха пред хитруванията на сръбския тарикат, който си измисли разни болести за да не се ваксинира. И поиска изключение. Австралийската държава не се огъна. И го направи не за друго, а за да има очи да гледа своите граждани, същите на които налагаше строги ограничения почти 300 дена.
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност така всичко се обезсмисля. Учавстват някакви анонимници, затова пък ваксинирани. Е, го Гришката наш-бил някакъв анонимник за когото никой не е чувал досега, а и едва ли ще чуе отново някога. При това с кански мъки и драматични обрати. Тц, тц, тц...велик мач. Без Ноле и Надал, ако не се лъжа и той не играе там, турнира е просто формален.
22
7
 
15
 
! Отговори
До Питанка преди 2 години
Организаторите на турнира са му дали разрешение, а не Австралия. Нещо като да си купиш билет за кино в САЩ и веднага да ти дават виза, щот видиш ли ти имаш билет за кино. Визите се проверяват на влизане в държавата, като "влизане" не се нарича, когато се качваш от самолета, а след успешно приземяване в страната, на излизане от гейта се прави проверка на визата от съответните гранични служби и се решава дали влизаш или не.
21
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му минавали номерата на Джокович и тем подобни...вие не виждате ли накъде отиват нещата? Не ви пускат в държавата без да имате документ за.а ваксина. И това важи и за елитен спортист, който е преболедувал Ковид и няма по-добра защита от тази, която той вече има....Утре ще ви кажат не може да излизате от вас ако не си биете 5 буустера и ще им благодарите ли?
20
4
 
6
 
! Отговори
До Свиркомир преди 2 години
Тихомире, в кой дол ти гръмнаха мозъка? И в кой ти пръснаха гза? Кажи поне първото. За второто е ясно че няма да кажеш
19
29
 
17
 
! Отговори
ФЕН преди 2 години
ЕВАЛА на австралийците!!! Джокович дано е разбрал че балканските му номера, театро и постановки не вървят! ето затова в цялата му кариера хората не го харесват а ако ще да върти шлем след шлем това ще е само статистика! само за справка - Федерер не играе вече година и половина, а продължава да е най-обичания и доходи от реклами над 100 милиона, нещо което Джокович и на сън не може да си мечтае
18
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така може да го спрете да не размаже всичките ви хилави тенесистченца
17
4
 
17
 
! Отговори
евала? преди 2 години
До 101Ти наистина ли? Че, насила кара елитен спортист да се ваксинира, като преди това същата му е одобрила изключението?
16
29
 
14
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 2 години
Естествено е местните да негодуват, там преживяха такива ограничения, а се застила червен килим пред някакъв балкански сомуркьо.
15
14
 
1
 
! Отговори
жокер=шут преди 2 години
Този клоун играе с глобалистите. Видите ли правилата са правила и въжат за всички, рече Кире и тури сертификата за всички българи и магазини.
14
38
 
17
 
! Отговори
101 преди 2 години
ЕВАЛА на Австралия
13
8
 
35
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
Защо го разиграха да лети дотам? За да го върнат показно? Нали уж му бяха направили изключение? Та той преболедува Ковид!
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 - Не е точно така ,тръгнал е защото - "..организаторите на Australian Open са решили да направят изключение за Новак Джокович и да му позволят да участва в първенството без да е ваксиниран срещу COVID-19. "
11
7
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ами да го преименуват турнира на Аустр. оупън за ваксинирани. Чудят се как да не допуснат някой от Балканите да стане 1 за всички времена.
10
28
 
12
 
! Отговори
АРМЕНСКИЯ ПОП преди 2 години
Да се оплаче и на мен ако иска този нахален сърбин.
9
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- важното е, че се запази и остана НЕВАКСИНИРАН! БРАВО!
8
5
 
4
 
! Отговори
Мачкай Кобра преди 2 години
Сега Мачкай *** ще спечели турнира
7
4
 
14
 
! Отговори
3236 преди 2 години
Бря! Тези по - принципни и чисти от папата се изкараха!
6
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийският съдия казал, че ще разгледа жалбата най-рано в понеделник. Петдневно затваряне в хотела за сръбския хитрец. После към летището.