"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат

Предоставили сме информацията на правителството, заяви експерт
Обновена: 4 апр 2018 07:54 | 3 апр 2018 21:22, Красимир Ангелов
191
"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат
Снимка: Reuters

Ръководителят на британска военна лаборатория заяви днес, че тя не е могла да докаже, че бойното нервнопаралитично вещество, с което бе отровен миналия месец Сергей Скрипал, е произведено в Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние можахме да го идентифицираме като "Новичок" и да установим, че това е боен нервнопаралитичен агент", каза пред "Скай нюз" Гари Ейткънхед, шеф на Лабораторията за отбранителна наука и технология в Портън Даун, Англия.

"Не идентифицирахме точния източник, но сме предоставили научна информация на правителството, което после използва редица други източници, за да формира заключенията, стигнали до вас", добави той.

Ейткънхед потвърди, че субстанцията изисква "изключително сложна методика за своето създаване, което е по силите само на държава". Той добави, че лабораторията продължава да работи за осигуряването на допълнителна информация, която може да помогне за "доближаване" до източника на отровата. "Но досега не бяхме в състояние да направим това", призна експертът.

Както е известно, Москва отрича да е замесена в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март. От Лондон обаче твърдят, че това не е вярно и основната отговорност трябва да бъде поета от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, по празниците да не би кукувичарниците да затварят, а пациентите да излизат в отпуск?
48
40
 
3
 
! Отговори
TT преди 6 години
Англичаните не били казвали с какви други доказателства разполагат...А вие какво очаквате-да съобщят на целия свят имената и точните адреси на агентурната си мрежа ли???
47
49
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лабораторията не може да установи мястото на производство, т-пако. Спецслужбите го установяват. Защото единствено от *** може да дойде.Защото наблизо са се въртяли руски дипломати. Защото само Путин има интерес да прави такива хибридни постановки. Защото Путин вече няколко пъти е играл тази игра. Такива ми ти работи. Когато се съберат толкова косвени доказателства, никой не си прави илюзии - млатят най-вероятния извършител в зурлата и край.
46
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не идентифицирахме точния източник"Защото са търсили само руска следа в атаката. :)
45
3
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До СатаНАТОКолега, айде малко по-спокойно, че санитарят пак ще ни спука от бой. И всеки път заради тебе! Искам при Наполеон от осма стая, ти пъpдиш на сън!
44
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен до 54 преди 6 години
Не знам дали е случайно но в Солсбъри има военна химическа база не обикновена.Много случайности станаха изведнъж в сметката на дъщерята на Скрипал бяха преведени £150 000.Само нашите евроамерикански джендърски кученца не могат да проумеят как ги манипулират.
43
28
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Пореден гнусен номер на Путин. Много ясно, че кагебешниците са шантажирали всички в лабораторията!
42
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ами хората ти казват, че имат и други улики, които водят към Путин.Не само мястото на производство."Какво място на производство? В момента четеш изявление на британската лаборатория, че не е установила източника на отровата. И кои са тези "други улики" дето водели към Путин?
41
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако с Калашников бъде застрелян противник на Путин...Първо, въпросът не е коректен - има мнооого голяма разлика между Калашник и специално БОВ. Казали са ти го - по силата само на специална държавна лаборатория е да го произведе. Второ - значи ли, че Путин е наредил? Ами хората ти казват, че имат и други улики, които водят към Путин. Не само мястото на производство.
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен до 35 преди 6 години
Точно това се казва, ама нали ти е чугунена главата и не можеш да го разбереш.Англичаните дадоха на задна по случая ама трябва да мине време да го проумееш.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случайно ли е,че само на 10 км.от мястото на покушението има лаборатория или цех за химически изследвания?Дали пък не е създаден там този химикал?При положение,че формулата му е достъпна,нищо чудно.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рубладжийски партииИмаш психично заболяване и с мозък без нито една гънка, пети ден пишеш едни и същи глупости.От "Козяк" нямат ли нещо ново виж другите какво мислят за твоите глупости.Ходи се лекувай.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би да излезе накрая, че е техният VX.
36
1
 
35
 
! Отговори
до СатаНАТО преди 6 години
"С формулата, която им е дал избягалият в САЩ учасник в разработката му.И да, имат формулата.Най-вероятно могат и да го произведат, защото Британия в оръжията е не по-зле от всяка друга велика сила."Такаа, а сега следващият ми въпрос: има много държави в света, които произвеждат Калашников. Ако с Калашников бъде застрелян противник на Путин, това означа ли, че само Русия е в състояние да го произвежда и че лично Путин е наредил убийството? :)
35
0
 
4
 
! Отговори
lq lq преди 6 години
to e qsno! mnogo shym za nishto
34
14
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Сега да попитам с какво са сравнявали веществото в британските лаборатории, за да установят, че е "Новичок"?С формулата, която им е дал избягалият в САЩ учасник в разработката му. И да, имат формулата. Най-вероятно могат и да го произведат, защото Британия в оръжията е не по-зле от всяка друга велика сила.
33
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако един ден се докаже наистина ,че британците излъгаха и заблудиха останалите страни за да им играят по свирката - нашите прислужници и специално Ц.Ц този път с ,кого ще се солидализират????????????????
32
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да попитам с какво са сравнявали веществото в британските лаборатории, за да установят, че е "Новичок"? :)По-интелигентните ще ме разберат, по-простите ще продължат да крякат "Русия го е направила".
31
3
 
26
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИТЕ в АНГЛИЯ преди 6 години
са разработили газа, който американците са използвали масово във ВИЕТНАМ като са го пускали в подземията на партизаните
30
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПревеждам на простичките вашингтонски тролери: за да бъде установено от британските лаборатории, че веществото е "Новичок", това означава, че Британия разполага с образци на токсина, както и с формулата му. За да не бъде установен източникът, това означава, че не само Русия е в състояние да го произведе, тоест и Британия е в състояние да го произведе.------Е как може всеки да го произведе като е безаналогов и секретен ?Това не го обясни.