Гърция спря 10 000 мигринти на границата си

Бежанците хвърлят камъни срещу граничарите
Обновена: 1 мар 2020 17:10 | 1 мар 2020 15:45, Камелия Цветанова
96
Гърция спря 10 000 мигринти на границата си
Снимка: БГНЕС

През изминалата нощ са продължили организираните опити за нарушаване на гръцко-турската граница от мигранти, съобщи АНА-МПА, като се позовава на правителствени източници.

"От 6 часа сутринта вчера до 6 часа днес беше предотвратено влизането на гръцка територия на 9972 души в префектура Еврос (на сухопътната граница с Турция - б.ред.) 73 души са задържани и са образувани преписки срещу тях. Тези, които влязоха незаконно, нямат никаква връзка със (сирийската провинция Идлиб). Идват от Афганистан, Пакистан Сомалия", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Около 2 през нощта е направен организиран опит на група от около 2000 млади мигранти да влязат в Гърция от място на границата, където няма ограда, в близост до ГКПП Кастаниес. Гръцките полицейски сили и армията са предотвратили влизането им на гръцка територия.

Вчера следобяд и през нощта организирани групи мигранти са хвърляли камъни, запалени факли, железни предмети и сълзотворен газ срещу гръцките сили.

Днес в 18 часа премиерът Кириакос Мицотакис свиква правителствения съвет за национална сигурност.

Около 500 мигранти са успели да достигнат днес до гръцките острови в северната част на Егейско море.
Вестник "Катимерини" съобщава в електронното си издание, че гръцките власти са засекли лодките с мигрантите още докато са били в турски териториални води. Незабавно е била уведомена турската брегова охрана. За разлика от предишни случаи обаче тя не е реагирала и лодките са успели да достигнат до гръцките острови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Гърциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да не се прави на ударен, ами да праща помощ на Гърция, че не се знае ерпоср*ан кога ще ги насочи към нас.
6
2
 
43
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Тия газови гранати са дадени от турските сили щото попринцип не се продават на всеки освен на силите за сигурност.Да се чете турция напада съседите си посредством бежанците.
5
0
 
49
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Хвърляне на камъни и газови гранати?!Това си е агресия.А когато се случва на държавна граница,от нашественици се нарича агресивна диверсия.На подобна се отговаря със стрелба на месо.Докога "политици" без топки ще ни натискат,нас европейците да не отвърнем подобаващо на фактически обявена ни война и нашествие.
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанската мaстия да не се ослушва още, а да праща армията на границата, че ще е късно утре..
3
1
 
60
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Като се чете внимателно се вижда, че са успели да влязат в Гърция афганистанци и други, но не и сирийци. И Амнести да не ги разправя такива това не са измъчени бежанци. Гледяйте снимките добре облечени и охранени млади мъже, лъчезарни, че са успели за влязат в Европа, с последен модел телефони. Мили Боже, това са си нахалници завоеватели. Нищо друго!!!
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в България!!!
1
1
 
33
 
! Отговори
Питър Бота преди 4 години
Е как ще атакуват сили на реда в държавата им а онея седят и гледат без да стрелят директно в тях.Това през 60-те бе немислимо да се случи при нас в ЮАР.