Гърция спря 10 000 мигринти на границата си

Бежанците хвърлят камъни срещу граничарите
Обновена: 1 мар 2020 17:10 | 1 мар 2020 15:45, Камелия Цветанова
96
Гърция спря 10 000 мигринти на границата си
Снимка: БГНЕС

През изминалата нощ са продължили организираните опити за нарушаване на гръцко-турската граница от мигранти, съобщи АНА-МПА, като се позовава на правителствени източници.

"От 6 часа сутринта вчера до 6 часа днес беше предотвратено влизането на гръцка територия на 9972 души в префектура Еврос (на сухопътната граница с Турция - б.ред.) 73 души са задържани и са образувани преписки срещу тях. Тези, които влязоха незаконно, нямат никаква връзка със (сирийската провинция Идлиб). Идват от Афганистан, Пакистан Сомалия", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Около 2 през нощта е направен организиран опит на група от около 2000 млади мигранти да влязат в Гърция от място на границата, където няма ограда, в близост до ГКПП Кастаниес. Гръцките полицейски сили и армията са предотвратили влизането им на гръцка територия.

Вчера следобяд и през нощта организирани групи мигранти са хвърляли камъни, запалени факли, железни предмети и сълзотворен газ срещу гръцките сили.

Днес в 18 часа премиерът Кириакос Мицотакис свиква правителствения съвет за национална сигурност.

Около 500 мигранти са успели да достигнат днес до гръцките острови в северната част на Егейско море.
Вестник "Катимерини" съобщава в електронното си издание, че гръцките власти са засекли лодките с мигрантите още докато са били в турски териториални води. Незабавно е била уведомена турската брегова охрана. За разлика от предишни случаи обаче тя не е реагирала и лодките са успели да достигнат до гръцките острови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Гърциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
11
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Ей сега Мерксуна ако е пич, за всеки бежанец да връща на ердо пеша по трима безработни турци -бързо бързо ще затворят пак границата...А дано ама надали.
46
2
 
31
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Дръжте се братя комшии Германците къде са? Всяка Европейска държава трябва да изпрати в Гърция минимум по 1500 военни ,подкрепете Гърция и България да ги спрем на границите Меркел госпожо моля абонирайте нови правила за бежанци ,никакви пари и подкрепа моля ВиНа Бойко му е много трудна мисията да го подкрепим
45
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИРНИ ХОРА С ФАКЛИ И КАМЪНИ???Фактът,че са млади мъже мюсюлмани означава ,че трябва да бъдат спрени с оръжие иначе безопастността на жените и децата е под заплаха.Тези не са дошли а работят. Те нямат професии и образование и ще разчитат на помощи и грабежи, за да оцелеят
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 47 Няма к'во да го пускаме Динко, той вече е на границата скрит в някой храсталак и чака свежа емигрантска мръвка за да им обере еврото.)))
43
12
 
4
 
! Отговори
мигрент преди 4 години
голям праз. те мигрИнтите не са опасни
42
2
 
6
 
! Отговори
void преди 4 години
Да идват бе, да се пробват да минат нашата граница - ще им пуснем Динко..
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България имаше сс-23 и към 40 ракети към тях с обсег 480 км можеха да потряват сега но глобалистите е.....й от сащ заповядаха на "чистият Българин" ...остов тогава министър прецедател той пък заповяда на мустака тогава военнен министър бойко ноев да ги нареже и той ги наряза
40
1
 
9
 
! Отговори
Хотелиер -Милионер преди 4 години
---Отиде ни сезончето !!!! То мигранти -то коронавируси !! то фалити на самолети! Уджас!!Требе държавата да се погрижи за НАС -за да не фалираме !!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не спряха другите 100 хил които вече са по островите?
38
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ей,ама забележете как са облечени,екипирани и снабдени с най-съвременна техника тия "клети мигранти"!!!!!!!!!Некога такива са ги водили оковани в синджири,обаче сега-то не са смартфони,дрехи,..ВСИЧКО Е ПОСТАНОВКА,безумна дивотия на съществата,които са напинат да дърпат конците на света ВЪПРЕКИ,че СОБСТВЕНИТЕ СИ *** НЕ МОГАТ ДА ВЪРЖАТ!!!!!..Но май дивотията е "ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА"..Или "неизбежна"?..ДОКАТО Той не Дойде!
37
1
 
5
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Турски дрон и два самолета Су24 са заминали корбан не е ясно руски или сирийски Пленените пилоти по мязат на сирици макар че Асад официално няма Су24 на въоръжение ...Тасс и Турскито Мо потвърдиха излязоха и видеа ...
36
1
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Само да ПОЯСНЯ!! Ако Ердо задържи вратата отворена (ПОРТАТА НА АДА) ТО очаквайте до месец над 10 милиона икономически емигранти !! Етиопци африканци араби мароканци египтяни ливанци тунизийци йорданци азиатци пакистанци индиици афганистанци -ЩЕ БЪДЕ НЕЩО СТРАШНО!!! ЗА 1 МЕСЕЦ ЕРДО ЩЕ СТРУПА 10 МИЛИОНА "БОМБА" ТОГАВА С БГ Е СВЪРШЕНО!!
35
2
 
21
 
! Отговори
факт преди 4 години
До Анонименна турчин никога и за нищо не трябва да се вярва-генетични лъжци!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38"10 хиляди за 12 часа хванали? Тия вярват ли си? Малко математика - ако един граничен хваща един за една минута ще им трябват - 10 хиляди гранични."12 часа имат 720 минути. По 10000 гранични прави повече от 7 милиона залавяния ако всеки залавя всяка минута по един. Я направи сметките пак.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са най яките джихадисти.Млатили са се до края.Дано нашите тигри устискат,ама надали .
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали турците твърдят, че мигрантската вълна била предизвикана от сирийските действия в Идлиб. Само че гърците твърдят, че мигрантите са от Афганистан, Пакистан и Сомалия. Колко може да се вярва на турците?
31
13
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Няма какво да се лъжем, Ердо Идлиб - Няма да го даде , само ще продължи агонията,Ще измъчва ЕС със бежанци , и ще трепе сирийци, руснаци и иранци в Идлиб.Няма какво да се лъжем, от 2212 убити сирийски войници Има и стотици руснаци на Вагнер - Ердо с дрони е бомбардирал 2 техни бази ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 хиляди за 12 часа хванали? Тия вярват ли си? Малко математика - ако един граничен хваща един за една минута ще им трябват - 10 хиляди гранични. Бе, защо ни лъжете? Общ брой полиция на Гърция 55 хиляди към днешна дата. Нещо не стават сметките?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 34Добре си се обрисувал, бра'чед!
28
14
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердо почна да се гаври с Асад и Путин,Днес е свалил два 2 - СУ-24, ликвидирал е още 3 - ПВО Панцир - станаха 6, ликвидира 103 -танка, 72 - ракетни системи и гаубици, над 200 военни машини, 8- хеликоптера, 1 -дрон, И 2212 сирийски войници, Днес е бомбардирал летището в Алепо, и е унищужил военен химически завод :)))ЕС - да му признае тоя Идлиб та да мирясаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА