Джошуа не остави шанс на Кобрата в битката за световната титла

Британецът победи с нокаут в края на деветия рунд
Обновена: 13 дек 2020 01:43 | 13 дек 2020 01:29, Красимир Ангелов
669

Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев загуби битката с британеца Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Българинът загуби с нокаут в края на деветия рунд.

По този начин Антъни Джошуа успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и IBO (Международна боксова организация).

За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Джошуа доказа, че е голям шампион и вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба.

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

След този мач Кубрат Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и две загуби. Сред най-впечатляващите скалпове във визитката на Кобрата са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Всичко за развитието на мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
13
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Готина мацка Поветкин го включвам в темата,защото преди мач му с AJ тук в този форум същите тези *** къде сега плюят по Кубрат стискаха палци за Руснака:):):):)Между другото Джошуа го преби много по жестоко отколкото Кубрат:):):)Русначето падаше,ставаше,падаше,ставаше:):):)
493
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кобрата е символ на нашите му.три. И като такъв си получи това, което очаква всяка му.тра рано или късно - бой!!! Нашенските му.траци са свикнали да се репчат на по-слаби, които като почнат да гъ бъхтят си стоят на едно място и после ги дават по ТВ как са ги били. За мутрите няма наказание след това, защото те са свикнали да са над закона... На запад, обаче няма такива неща и всеки бияч си получава заслуженото.Освен това спорта в БГ си е представителен и за държавата ни и този бой си го показа!
492
5
 
5
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
До Тонката: кой говори за Саша Поветкин, я се стегни малко?! Не съм сигурна, но ми се струва, че много рано си прекалил с ракията.
491
25
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кубрат отиде до Лондон,за 30мин. взе едни 5 милиона паунда и се прибра в България:):):)Сега вече спокойно може да се отказва от бокса и да си гледа детската школа до Мол Парадайз,където вече така и така се записва само с връзки:):):):)Велик Българин стигнал до преки двубои за титлата с Кличко и AJ.В близките 100г България няма да има такова постижение:):):)
490
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно да играеш мръсно не помага...
489
13
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Балкански телчар":):):):)Ако беше Саша Поветкин щеше да е "Нашето момче"нали бе ***?:):):)
488
9
 
36
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
Има ли още фенове на това примитивно недоразумениеКубрат Пулев? Едно е да биеш студентите по дискотеките, а съвсем друго да се изправиш срещу професионалист като Джошуа. Едно време през 2014, Кличко също му смени физиономията на тоя балканджийски телчар. Само, където много се репчеше преди мача, но аз изобщо не съм учудена. *** голям го вади, ама само на приказки.
487
3
 
20
 
! Отговори
Не остави шанс ли! преди 3 години
Той направо го преби и го напрви за смях.
486
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият *** с наглото си държание го поставиха на място. То не е като да биеш задлъжняли *** за ВИС, нали така? Той си беше наясно, че никога няма да бие Джошуа, а просто това е начина да заработи някой милион и толко. Така е като си проправяш път за световна титла през слаби съперници. После идва товарния влак и си дотук.
485
1
 
8
 
! Отговори
Mace style преди 3 години
Реално мачът се състоя на фаталното число 13, отделно мина деня на закрилника свети Спиридон, а и метал парчето "Марш за Кубрат" беше слабо. Е как да се бие след всичко това!?
484
1
 
24
 
! Отговори
дада преди 3 години
ако и Кобрата стане политик то вече за последно емигрирвам от тая държава, казал ли е нещо ше продължаваме ли напред с бокса или верно дърпа накъм политиката
483
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джошуа е написал в инстаграм профилът си: Не трябва да доказваме нищо на никого, освен на себе си.
482
2
 
28
 
! Отговори
Ханонимен преди 3 години
Вероятно след Кличко Пулев е започнал да развива паркинсон и начална форма на шизофрения. И точно в това му е проблема. Иначе нямаше да има кофти коментари. Заслужи и резултата,и коментарите
481
11
 
3
 
! Отговори
дада преди 3 години
ей ся ше си пусна по ютубето Анди Руиз че ме кефи де наби Джошуа-та .
480
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много по велики от Пулев са падали и са се държали мъжката. Ако гледаше спорт щеше да знаеш . Не да ме питаш за еквивалент на кобрата. Ами неговия еквивалент с Митьо Пищова в моите очи. Спортист немога да ти посоча, защото няма такъв.
479
4
 
17
 
! Отговори
Поне взе парите преди 3 години
Утре ще го видите като политик ! Да не мислите ,че всичките му патриотични изказвания и постоянното набиване в главите на всички ,българин ,българин ,българин са така акерне хвърлени -- това е обмислено много отдавна ! За да станеш политик се иска да си много известен или да имаш дълга дейност в дадена партия ,но второто не дава гаранция....Така ,че слушайте какво ви се говори и го чакайте в политиката !
478
19
 
14
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Успех за БГ спорта! Въпреки загубата! Що не отиде някой от многознайковците тук да се бие, да видим дали ще завърши 1я рунд? КП е на години и осребри натрупания опит в бокса по-най добрия начин. Светът го познава, може да стане треньор, коментатор, да подхване бизнес... Играл е 2 мача за световна титла, а аз не съм. А вие? Кои сте, кои ви познава? Аре малко по-скромно.
477
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса ти е ***, като тебе. Няма нужда да посочвам спортисти имаме доста такива с рекорди световни. Това ще ви стигнал финал не ти дава право да се държиш, като кръчмар и 18годишен. Джошуа снощи го унижи заради това държание. Човек които не уважава собствените си колеги е една 0 за мен.
476
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто си му платиха да го набият здравата и хората да гледат шоу. Това е. Никакъв спорт.
475
15
 
2
 
! Отговори
До 568 преди 3 години
Посочи липност,с която се гордееш ,постигнала в амплоато си еквивалента на Пулев .