Джошуа не остави шанс на Кобрата в битката за световната титла

Британецът победи с нокаут в края на деветия рунд
Обновена: 13 дек 2020 01:43 | 13 дек 2020 01:29, Красимир Ангелов
669

Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев загуби битката с британеца Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Българинът загуби с нокаут в края на деветия рунд.

По този начин Антъни Джошуа успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и IBO (Международна боксова организация).

За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Джошуа доказа, че е голям шампион и вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба.

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

След този мач Кубрат Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и две загуби. Сред най-впечатляващите скалпове във визитката на Кобрата са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Всичко за развитието на мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В спорта няма националности. Има личности, спортисти, хора. Селският бек само ни излага нищо друго неправи . За бокс даже няма смисъл да говорим. Очевидно изобщо не го владее.
473
13
 
8
 
! Отговори
До 564 преди 3 години
Тук не говорим за спортната част на казуса !Говорим за следсвието на загубата и отзука у обществото !Градивна критика е едно,обиди,подигравки и хулене-е друго !Бъдете снизходителни и отбрани в изказа си,защото неизбежно ще дойде ден,в който ще бъдете мишена самите вие . Повярвайте ми...Не говоря за бокс....просто в житейска ситуация !
472
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен ми се искаше да набие черната мутра, не че съм расист, но нека да со останем малко реалисти. Никакъв шанс. А, че се ежи и заканва, това си е в реда на нещата. Д шоу мъст го он.
471
4
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Всички желаехме победата на нашия състезател, но реално той притежаваше само едно от качествата от необходимите за такава престижна победа... - желание, но тук са необходими още:- атлетичност- експлозивност- издръжливост- рефлекс- подвижност- мускулна маса- ясна мисъл... - просто Кубрат не е трябвало изобщо да се захваща с тоя труден и опасен спорт...
470
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злоба обзе Некомпютърните мишоциии. Ако разбираше от Бокс, щеше да знаеш какво е подготвен спортист и как трябва да е възпитан след 20г спорт. Аре бягай на село да се правиш на революционер.
469
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак добре че до там е стигнал. Това е похвално. Но, че нямаше шанс, всички знаехме предварително. Пожелавам му да се оправи бързо.
468
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно безпомощен, но за 5 милиона хонорар ...
467
23
 
17
 
! Отговори
Нещастници! преди 3 години
Голяма злоба и ненавист обзе компютърните мишки и те с неистова страст започнаха да пишат против Кубрат. Те, които не могат да си платят билета за такъв мач, които люпят семки с бира 2.5 литра, че е по-евтино и не са имали мечта, повече от това да видят съседката през прозореца как се преоблича...
466
6
 
10
 
! Отговори
табуретката преди 3 години
голям мъжкар. победата беше негова, но сценаристите го прецакаха.
465
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой на татара
464
20
 
9
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Браво,Кубрате!Повдигна българския дух и запази достойнството ни.Аз лично съм много горда ,че защитава българския флаг и през цялото време показваше непримиримост.Малка България винаги е била прославяна от големи спортисти,нека си дадем сметка за това и да покажем уважение към техните усилия.Да не забравяме,че сме българи и България е в сърцата ни,където и да сме,както и да се чувстваме,колкото и да ни е тежко.
463
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважение за постигнатото от Кубрат, ама да участвал на такъв форум и да се държиш така просташки.... Да викаш "ти знаеш ли кой съм аз", аз поне лично не виждам нищо достойно в такова поведение
462
6
 
35
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Видя се разликата между селски побойник и професионален боксьор. Нищо лично, просто бизнес.
461
3
 
19
 
! Отговори
Начи преди 3 години
Като чета и слушам репортажите на джурналята разбирам, че Пулю почти е победил.
460
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ пълен с двуличници,лицемери и предатели!Злоба,завист и ненавист в обществото като първосигнално средство за борба срещу превъзхождащият те.Алчност във всеки един аспект,не от вчера.Левски,цар Гаврил и Иван Владислав,Хросчов и република на СССР.Вижте само и борбата на опозицията да вземе властта-снимки,записи,компромати,платени журналисти да петнят,чернят и лъжат.Вместо да излезят в Ефир и да ни уверят,че те знаят и могат ! Обществото ни е на дъното на духовният океан !!!!
459
3
 
31
 
! Отговори
Владимир Кличко преди 3 години
"Такъв пр0стак като Кубрат Пулев досега не бях имал за съперник..."
458
16
 
5
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Колкото щете минуси ми слагайте. Това само показва, че много добре разбирате, че това, което казвам е вярно. Злобни и завистливи човечета сте! И никога няма да прокопсате! Довиждане!
457
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лекето си позволи да удари джошуа след гонга в края на третия рунд. ***.
456
15
 
14
 
! Отговори
млък бе хейтаци преди 3 години
Колко от тук коментиращите могат да изкарат едно сутрешно кросче с продължителност колкото този мач? Лесно се критикува от клавиатурата, ама докато качите покупките без асансьор и сте в прединфарктно състояние.
455
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гледах мача, но благодаря на колегата, който ми го разказа:Това бе двубой на щъркел с жаба!