Опасна стъпка във въоръжаването: Руското супероръжие "Посейдон"

То ще има стратегическо въздействие
21 яну 2023 09:47, Александър Попов
374
Опасна стъпка във въоръжаването: Руското супероръжие "Посейдон"
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски учение на Владимир Путин са завършили изграждането на опасно ново оръжие, което според експерти може да създаде "радиоактивно цунами", предупреди „Дейли експрес” в статията на колумниста Рохан Гупта.

Според него боеприпасите на ядрените суперторпеда "Посейдон" за атомната подводница "Белгород" "ще имат невероятно стратегическо въздействие". Отбелязва се, че оръжието има неограничен обхват и може да се движи със скорост над 200 км/ч.

Суперторпедото е специално проектирано да се движи незабелязано през океана. Трябва да експлодира веднага щом достигне целта, създавайки вълна цунами, способна да потопи крайбрежието на врага.

Още по темата
В статията си Гупта цитира изявление от Военноморския институт на САЩ от миналата година, че разработването на такова оръжие би било опасна стъпка в надпреварата в ядрените оръжия.

Понеже е ново, то не попада в обхвата на съществуващите международни споразумения за ядрени оръжия, а „най-страшното е, че тези ядрени оръжия имат потенциал за автономна работа“.

През 2018 г. руският президент Владимир Путин първи обяви новината за "Посейдон", като каза, че това е съвсем нов вид стратегическо ядрено оръжие, което се захранва от собствен ядрен източник на енергия. По време на същата реч Путин допълни, че торпедото има неограничен обсег и може да функционира на изключителни дълбочини със скорост няколко пъти над торпедата, изстрелвани от обикновени подводници и други плавателни съдове.

"Те са много тихи, доста маневрени и са на практика неразрушими за врага. Няма оръжие, което може да им нанесе ответен удар в днешно време", уточни Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още по темата: Посейдон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та те така. Последните 10-15 години няма ден руските талибани да не заплашват Света с унищожение и изпепеляване. Народопсихология.
32
9
 
9
 
! Отговори
Според мен преди 1 година
Посейдон може да лежи на дъното и вечно! Друго не знам, дали може?
31
12
 
9
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
за 2018 600 000 аборта официално, продължителността на живота на мъжете е равна на пенсионната възраст, прираст -200 000 . за сметка на това имат ядрено цунами.
30
8
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Най - важното от статията е ЩЕ :)))))))))))))))) Руското Ще го знаем. Новата Волга кога?
29
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено започна обкръжението на Бахмут.Най добрите части на Вагнер участват в операцията.Вагнер са безчувствени роботи които мачкат всичко по пътя си.Само като чуят че Вагнер е срещу тях бандеровците започват да се молят на всички богове.
28
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Рохан Гупта напълно въоръжената с подводни дронове "Посейдон" АПЛ"Белгород" "ще има невероятно стратегическо въздействие". Руското супероръжие има ядрен двигател, неограничен обхват и може да се движи на дълбочина от няколко хиляди метра със скорост над 200 км/ч. "Посейдон" е абсолютен дрон, има потенциал за автономна работа - той може с години да лежи неподвижно на дъното на океана и да чака заповед за удар по врага.
27
11
 
15
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
сто и четиридесет милиона мързеливци си мислят че слънцето се върти около тях и плашат с ядрено оръжие. като сложиме и т.нар "трети свят", кой ще храни треторимци, ако има "ядрено цунами" ? тогава и роби няма да има кой да купува, кожите ще са ненужни. остава им само квашеная капуста и дизентерия
26
14
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Всяка надпревара във въоръжаване е в крайна сметка изгодна на икономически по силната страна. Нали така Рейгън победи СССР. А путинландия е много по слаба от бившия СССР. Проблем е , че рано или късно психично болният Путин ще употреби ядрено оръжие. Радев, Копейкин и Нинова ще бъдат последните живи на планетата и ще се радват на победата.
25
5
 
3
 
! Отговори
До Евразин преди 1 година
Да, ама в Русия заварват крака....
24
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и СССР беше пълен със страшни безаналогови оръжия... После добре, че беше "гнилия лош запад" да ги изхранва с помощи десетина години, че да могат после пак да му се зъбят и да го плашат с "постиженията си". Иначе щяха да изпукат от глад тея безаналоговите смешници.
23
14
 
16
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
на комшията му трансплантираха бъбрек във франция. що не отиде в русия не знам
22
14
 
26
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Вермахта на Нато трябваше отдавна да е влязъл в Украйна,за да измете руската зараза от там...А целият Черноморски флот на РФ трябваше да е на дъното.
21
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме ги расииските безаналогови оръжия - оказа се че повечето и за скрап не стават! Това е и една от причините поради които Блатная никога няма да използва ядрено оръжие - ако се издаде че са негодни, то с цялата Расиа ще бъде свършено!
20
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още е само на теория това "супер оръжие".... А като знам, как лъжат руснаците... оле мале...
19
11
 
26
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Над 100 години от ВОСР и над 70 от ВСВ и руснаците си останаха същите при-ми-тиви. Никаква поука.
18
13
 
17
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
понеже руснята е изключително развита държава, задорнов като му откриха рак отиде да се лекува в сащ. същия, дето цял живот яде бял хляб да разправя по телевизора колко са ***. изобретателя на "кравари".
17
10
 
12
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама нека сега хамеркнанците да хвърлят едно 300-400 млрд $ за некво "противодействие" на Посейдоните, пък да видим как ще издеянат...:)
16
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ако го сложат на крайцера Москва (нали според тях още плава) и пепсито в Калифорния ще стане 30 копейки. Толкова много страховити супер оръжия, а още не могат да овладеят напълно Соледар.
15
11
 
17
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
строителството на това вундервафе започва края на 80те години, т.е. технология наследство от брежнев. за сметка на това петър първи като гръмна курск, се оказа, че нямат нормални спасителни апарати за работа даже до 500 м дълбочина. ниво на развитие - селска мутра с ръждив газеняк
14
11
 
3
 
! Отговори
До умнока 13 преди 1 година
И като взриви пиратска в лигена, вълната тръгна в права линия на една страна? Умник!!!!