Опасна стъпка във въоръжаването: Руското супероръжие "Посейдон"

То ще има стратегическо въздействие
21 яну 2023 09:47, Александър Попов
374
Опасна стъпка във въоръжаването: Руското супероръжие "Посейдон"
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски учение на Владимир Путин са завършили изграждането на опасно ново оръжие, което според експерти може да създаде "радиоактивно цунами", предупреди „Дейли експрес” в статията на колумниста Рохан Гупта.

Според него боеприпасите на ядрените суперторпеда "Посейдон" за атомната подводница "Белгород" "ще имат невероятно стратегическо въздействие". Отбелязва се, че оръжието има неограничен обхват и може да се движи със скорост над 200 км/ч.

Суперторпедото е специално проектирано да се движи незабелязано през океана. Трябва да експлодира веднага щом достигне целта, създавайки вълна цунами, способна да потопи крайбрежието на врага.

Още по темата
В статията си Гупта цитира изявление от Военноморския институт на САЩ от миналата година, че разработването на такова оръжие би било опасна стъпка в надпреварата в ядрените оръжия.

Понеже е ново, то не попада в обхвата на съществуващите международни споразумения за ядрени оръжия, а „най-страшното е, че тези ядрени оръжия имат потенциал за автономна работа“.

През 2018 г. руският президент Владимир Путин първи обяви новината за "Посейдон", като каза, че това е съвсем нов вид стратегическо ядрено оръжие, което се захранва от собствен ядрен източник на енергия. По време на същата реч Путин допълни, че торпедото има неограничен обсег и може да функционира на изключителни дълбочини със скорост няколко пъти над торпедата, изстрелвани от обикновени подводници и други плавателни съдове.

"Те са много тихи, доста маневрени и са на практика неразрушими за врага. Няма оръжие, което може да им нанесе ответен удар в днешно време", уточни Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още по темата: Посейдон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
19
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Опасна стъпка е създаването на НАТО 1949г. 1952г Турция и Гърция се присъединяват и същата година Турция казва, че затваря Босфора за руски кораби. Външния министър на СССР е казал, че само две ракети стигат, за да разширят протока, но не знае дали Истанбул ще съществува повече. Естествено Турция повече не повдига въпроса. 1954г СССР също иска да се присъедини към НАТО, за да се запази мира в Европа отказват им. На 9 май 1955г. ФРГ я приемат в НАТО. Като отговор се основава Варшавския договор.
172
4
 
4
 
! Отговори
До преди 1 година
Яко си светнал от обяд....
171
9
 
17
 
! Отговори
да ви светна преди 1 година
Възможностите на това торпедо са просто неограничени. Може да се монтира на дъното на океана на дълбочина до 1000 метра и да се задейства автоматично от системата "ръката на мартвеца". Така дори да няма останал жив руснак на тази планета, то унищожаването на САЩ ще бъде гарантирано!
170
5
 
9
 
! Отговори
Освен Посейдон преди 1 година
Рашките нямаха ли и ракета дето може да си обикаля земното кълбо в хиперзвук докато не и дадат команда да направи великия пролив 'Сталин' между северна Америка и Канада?
169
13
 
16
 
! Отговори
да ви светна преди 1 година
Само 4 Посейдона са достаъчни да наводнят 90 % от континенталните щати! За сравненение подводницата "Белгород" носи 6 броя. Отделно 6 броя са качени и на подводницата "Хабаровск" плаваща в тихия океан.
168
13
 
17
 
! Отговори
да ви светна преди 1 година
При взривяването ядрената бойна глава с мощност 100 мегатона докарано от такова торпедо ще се образува цунами вълна с височина 500 метра. Ако това се случи в Черно море, то София ще се превърне в новата ви морска столица! При взривяване само на един на такъв боен заряд в Ламанша, държавите Великобритания, Франция, Холандия, Белгия и части от Германия и Дания ще бъдат превърнати в подводни образования на които в бъдеще ще се развива подводната архиология!
167
19
 
16
 
! Отговори
Слава на България преди 1 година
Хайде първо един москвич да направят без Китай и после ще започнем да им вярваме .
166
17
 
11
 
! Отговори
PEPE преди 1 година
Поредната димка, на ниво анимационен филм. Толкова са нелепи и смешни, че нямам думи!
165
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната трябва да продължи колкото се може по-дълго, за да бъдат избити всичките бандеровски фашисти и наемниците от държави като САЩ, Англия, Франция, Полша, Румъния, които са не само наемници, а и фашистка ***!
164
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е високотехнологична държава с блестящо бъдеще на лидер в новият световен ред!
163
9
 
17
 
! Отговори
До 163 преди 1 година
До 150 "ще получат брутален удар от цялото НАТО и ще спрат да съществуват завинаги тези ***!" Единственото което ще спре да съществува е наMaйkaTи дръгливата *** и то преди ответният удар, по простата причина, че такъв няма как да има, защото нещастното ти НАТО заедно със САЩ ще са се атомизирали и преминали в измерения бета!
162
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре! Много добре! Треперете врагове!
161
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.
160
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така нареченият римски папа няма нищо общо с християнството той е подставено лице на ЦРУ и е прикрит сатанист. ето това са демократичните ценности, които така настървено защитават извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството
159
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фашизмът е видимото проявление на нещо по-страшно нарича се сатанизъм! неслучайно в третия райх всички фашисти на ръководни (СС) постове са били сатанисти отричащи всичко човешко (и божествено) и прекланящи се пред мрака. и в наше време за да бъде приет някой в украински фашистки батальон, условието е той първо да подпише декларация, че се отрича от християнството после следва участието му в сатанински ритуали, убийствa и т.н. неслучайно американската църква на дявола наричаща се храмът на сатаната изрази пълната си подкрепа на укрофашистите.
158
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
157
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
156
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!
155
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На югозапад от града Вагнер се опитва да пробие Ивановское. Артилерията на ВСУ поразява Курдюмовка и Клещеевка. Освен това ЧВК Вагнер се опитва да атакува източните покрайнини на самия Бахмут. На север от града тя щурмува Червената планина. Освен това от две посоки: югоизток и изток. На север от Соледар членовете на Вагнер провеждат настъпателни действия в района на Краснополовка. Руските войски отново атакуват в посока Верхнекаменское.
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сектора Угледар руските войски се опитаха да атакуват Новоселка. Малко на изток те стреляха по Нескучное, Времивка и Большая Новоселка.Златна нива и самият Угледар също бяха обстрелвани. На Донецкия фронт продължават боевете в западната част на Маринка.Руски войски атакуват в района на Водяне. Артилерийски удари по укрепените райони на ВСУ в Красногоровка и Авдеевка. Украинската армия от своя страна обстрелва Донецк, Макеевка и Ясиноватая. На юг от Бахмут ЧВК Вагнер щурмува Дюлеевка и Белая гора.