Криволичещият път в Япония

Той носи името Ирохазака и е наречен на японската азбука
6 мар 2014 10:43, Мария Дуковска
2
Криволичещият път в Япония
Снимка: Flickr

В България, както и в много други места по света, има пътища, които са предизвикателство не само за шофьорите, но и за пътниците с тях. Пътят с много и остри завои е истинско изпитание за всеки човек, тъй като в много случаи те предизвикват замайване. От друга страна, пътуването по криволичещ път е истинска наслада за очите, защото човек има възможност да се наслади на невероятна и в повечето случаи планинска природна красота.

Япония е известна със своя път Ирохазака, возенето по който дори се предлага като туристическа атракция. „И-ро-ха“ са първите три знака от японската азбука, която била използвана по-рано. Думата „Зака“ пък означава наклон. Самият път е съставен от 48 завоя, колкото са и символите в азбуката. Ето защо пътят е наречен на японските писмени знаци.

Всеки завой е обозначен с една от 48-те букви. Въпреки че тесният път постоянно е бил модернизиран през годините, са взети мерки той да запази основния си вид. Ирохазака се състои от две части, които са били построени през 1954 година и 1965 година. Първоначално минаването по пътя било платено, но сега вече е безплатно.

По-старият път е отворен само за да намали трафика и включва спирка, където могат да бъдат видени два водопада. От края на октомври до началото на ноември пътуването по Ирохазака предлага невероятно красива природна гледка, осветена в ефектни есенни цветове.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте снимките на криволичещия път в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах галерията и не виждам какво му е якото.Всеки път в Родопите е по-красив от този. В Родопите има смесени гори, много видове растения. А в този път растителността е еднотипна.На българинът му дай да се възхищава на чужденци и да плюе своето.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яко!!!Японците държат на традициите си. И ние си имаме много красиви места но само се рушат. Не се поддържат.