Убийцата от Сан Бернардино учила религия в Пакистан

Ташфин Малик обаче не се е радикализирала там
7 дек 2015 21:58,
29
Убийцата от Сан Бернардино учила религия в Пакистан
Снимка: Reuters

Ташфин Малик, жената замесена в масовото убийство в Сан Бернардино, е посещавала добре известно религиозно училище в Централен Пакистан. Това предаде ДПА, като се позова на разузнавателни източници.

Още по темата
Малик е учила в центъра Ал Худа, но това не означава, че тя се е радикализирала там, заяви пожелал да остане анонимен пакистански представител на разузнавателните служби, цитиран от ”Дарик”.

Центърът е част от международната фондация Ал Худа, основана в Пакистан през 1994 г., която има подобни центрове на цялата територия на Пакистан, както и в САЩ, ОАЕ, Индия и Великобритания. Курсовете са посещавани от образовани жени от средната класа.

Центърът, в който е учила Ташфин Малик, не е свързан с терористична организация.

Ташфин Малик е родена на окръг Лаях близо до град Мултан в Пакистан. Тя се премества със семейството си в Саудитска Арабия, където баща й работи, но се връща в Пакистан през 2006 г. В родината си живее първо в дом под юрисдикцията на агенцията за развитие в град Мултан, а после се премества в хостел за жени към университета "Бахаудин Закария".

По време на учението си се запознава с Маулана Абдул Азиз, радикален ислямски духовник от Червената джамия, атакувана от пакистанските военни през 2007 г. заради връзки с Ал Каида. Тогава бяха убити над 100 души повечето от които ученички от школата към джамията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-надолу един умник е писал, че и Барак Обама е учил в подобно училище в Индонезия.Стана ми интересно и след кратка справка се оказа, че човека просто е атакист или руски ***!
14
2
 
12
 
! Отговори
Тодор Танев преди 8 години
Аз може би съм единственият българин който беше на около километър когато това се случи. Аз лично за мой късмет не видях нищо, освен множеството полицейски коли и хеликоптери насочвайки се към мястото на инцидента.Извода от това всичко е че в днешно време не знаеш кога и къде може да ти се случи нещо неочаквано!!!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбирам защо мюслитата налазиха Европа. Не му завиждам на този, който всяка сутрин се буди до такава мутра.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Ануар Садат е египетски президент, убит е през 1981-ва.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А снимка на жената защо не сложите?
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като я гледам колко е грозна, разбирам защо жените им ходят с покрити лица. Обаче не разбирам защо им е забранен алкохола? Техните мъже как правят деца?
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе тези и на външен вид все грозотии.
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ANUAR SADAT PODADE OSTAVKA I ZAMINA ZA RUSIA.
7
7
 
20
 
! Отговори
Гаден преди 8 години
Това на снимката мъж ли е, жена ли е? Май сега взе да ми става ясно, това нещо на снимката някак си е успяло да залъже горкото момче, и то от страх взело че изперкало и за това са направили тази поразия!
6
20
 
10
 
! Отговори
Трагедия преди 8 години
Не че оправдавам терористичната стрелба, просто нещата са далеч по-сложни, ескалирали са дълго време и тази млада жена не е стигнала дотам само от четене. Никой не превърта дотам да жертва собствения си живот просто така. Докато се стигне дотам в живота му или в живота на народа му е имало много насилие.
5
23
 
5
 
! Отговори
Трагедия преди 8 години
Била е в Пакистан, студентка на 18-19, когато правителствените сили атакуват Червената джамия в столицата.Трагична гражданска война. Правителството 1 седмица държи в обсада джамията, обещава амнистия на по-младите ученици и около 1000 излизат. Но стотици ученички остават. Военните с многобройни елитни командоси ги нападат, защитниците на джамията отчаяно се бият до последно. Сред убитите има десетки ученички.Това не са мили спомени за една млада жена, има от какво да превърти.
4
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В подобно мюсюлманско училище в Индонезия е учил и ... Барак Хюсеин Обама. Тамън 3 години. И затова сегашният президент на САЩ е най-известния криптомюсюлманин в света, затова той не удря по своите братя от ИДИЛ!
3
3
 
39
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Този термин радикалициране е пълна фантазия.Стотици милиони мюсулмани подкрепят идеологически това което прави ал кайда и ИД. Просто на малък брой им стиска да хванат калашниците. Черно на бяло в корана има десетки текстове, които са наръчник на джихад, рязане на крайници и всякакви варварски практики. Европа малко почва да се събужда, ама дано не е късно.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз все се надявах да е учила в католически пансион за милосърдни сестри, каква "изненада"...
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за псевдо религия е това, дето проповядва убийства?Учила е всичко друго, но не и религия.