Младите в САЩ предпочитат апокалипсис пред Тръмп

Западен печат: Това говори за политическото недоволство
Обновена: 19 окт 2016 10:32 | 19 окт 2016 10:30, Елка Василева
39
Младите в САЩ предпочитат апокалипсис пред Тръмп
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Младите американци са толкова разочаровани от възможностите, които им предлагат президентските избори, че половината от тях биха предпочели гигантски метеор да унищожи Земята пред това Доналд Тръмп да стане президент, една трета предпочитат метеора пред Хилари Клинтън в Белия дом, а близо една четвърт смятат, че метеорът е за предпочитане и пред двамата.

Това поне показва допитване, публикувано в британския в. "Гардиън" преди третите и последни телевизионни дебати между кандидат-президентите от двете големи американски партии.

Ние разбира се не смятаме, че те сериозно разсъждават така, но фактът, че всеки четвърти американец избира метеора, говори красноречиво за политическото недоволство, демонстрирано от американските млади хора, казва един от директорите на Центъра за изследване на общественото мнение към Университета в Лоуъл, Масачузетс, осъществил анкетата.

Допитването представя и други любопитни резултати: 39 процента от запитаните хора на възраст от 18 до 35 години биха предпочели Барак Обама да се самообяви за пожизнен президент пред това да предаде поста на Клинтън или Тръмп, а 26 на сто са на мнение, че е по-добре президентът на страната им да се избира на случаен, лотариен принцип.

Допитването показва рязък контраст със скока в избирателната активност на младите гласоподаватели, помогнал на Обама да стъпи в Белия дом на изборите през 2008 г. за първия му мандат, припомня вестникът.

Друг британски вестник - "Индипендънт", акцентира върху факта, че 10 дни след разпространяването на скандалния видеозапис с циничните коментари на Доналд Тръмп за жените най-голямата му дъщеря Иванка заяви, че те са "категорично неуместни и оскърбителни".

В. "Телеграф" отбелязва, че тази нощ Клинтън и Тръмп ще мерят сили на дебати в Лас Вегас, получили популярното название "Бойна вечер". След като предишните два пъти дебатите се състояха предимно в размяна на саркастични забележки, обиди и обсъждане на твърдения за сексуални посегателства вместо на политики, довечера се очаква кулминация предвид това, че Тръмп се бори да си върне изгубената територия от съперничката си.

Френският в. "Фигаро" публикува интервю с кмета на Лас Вегас Каролин Гудман. Републиканка, после привърженичка на Демократическата партия, а днес - безпартийна, тя признава, че още не знае за кого ще гласува и ще реши в последния момент. Според кметицата предизборната кампания е недостойна да носи това име. Много сме горди заедно с университета в Невада да бъдем домакин на предстоящите дебати, но всички са много доволни, че те са последни, казва тя пред всекидневника. Запитана какво очаква от диспута, Гудман отговаря, че не смята, че ще има нещо различно. Ще чуем все същата песен като предишните два пъти, същите нападки, няма да се говори за истинските проблеми, казва тя.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
14
 
! Отговори
ф преди 7 години
А аз съм разочарован,защото извършвате цензора над свободата на словото .
7
5
 
16
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Мисля че Тръмп е по-малкото зло, а КхИЛЛари е самото олицетворение на статуквото,елита и глобализма. Тръмп и отвратително искрен докато КхИЛЛари лъха фалш, тапашки лъжи и лицемерие.
6
3
 
8
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Най-големият супер вулкан на планетата - Йелоустоун се намира на ръба на иэригването!!! ХХI век се пада апропо, поредният катаклиэъм!!! Ако иэригването стане, ще е по-унищожително от АПОКАЛИПСА!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересни времена ни очакват. Начело на най-кръвожадната съвременна държава ще застане или лъжлив социопат или кръгъл ид-иот. Да се чуди човек, кое е по-опасното.
4
3
 
14
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Забелязвам ,че т нар свободна преса подминава лидерството на Обама. Някак тихичко той се поизмъква от Белия дом разбил мечтите за промяна ,която обеща.Всъщност девиза ,ние можем се *** в ние мразим САЩ. Мразим му конституцията ,която Обама наруши точно 10 пъти в първия си мандат и опита още толкоз през втория.Да променим Америка се превърна в това да ислямизираме света....Изобщо Кой издигна Обама и ако е Сорос за каква промяна сте си мечтали .Затова Тръмп е успешната дигноза и лечение
3
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само руснаците и гнидите им и нас предпочитат Тръмп.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами така е.Като пафкат много марихуана почват да стават шизофреници или изпадат в депресивно-самоубийствени мисли.Това ще ви го каже всеки пушил много трева.Като намалят пушенето на наркотици и се хванат на работа ще им се избистри правилната концепция за бъдещето на планетата.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ги пита младите бе? Не разбрахте ли, че кой да е президент на США се определя от Путин!