Скоро в US армията: Пагон, униформа, тюрбан, хиджаб...

Американска армия либерализира политиката си за външния вид
6 яну 2017 22:19,
173
Скоро в US армията: Пагон, униформа, тюрбан, хиджаб...
Снимка: Reuters

Американската армия предприема либерализация на правилата. А именно - ще се предприемат мерки в улесняването на мюсюлманите, сикхите и други религиозни групи да се обличат и поддържат спрямо религиозните си обичаи, докато служат в US армията.

Секретарят на Департамента по отбрана Ерик Фанинг е подписал документ тази седмица, в който се преразглежда политиката за униформите така, че да може хората, които се стремят да спазват религиозните предписания, да могат да носят бради, тюрбани и хиджаби, съобщи Reuters.

Новите правила позволяват и командирите на отделните части да одобряват промените, което досега беше възможно само за секретаря на Департамента по отбрана. Отхръляне на исканията на религиозните служители могат да бъдат обжалвани пред секретаря обаче.

Ако искането на даден човек бъде одобрено, то ще бъде за цялата му кариера и не може да бъде отхвърляно или модифицирано без съгласието на секретаря на Департамента по отбрана. Няма да има и промени спрямо повишаване в ранг или дислоциране на ново място, освен в някои конкретни ситуации.

"Целта ни е да балансираме готовността на войниците и тяхната безопасност с ценностите и религиите на нашите войници, и тази директива ни позволява да го направим", завява подполковник Ранди Тейлър.

Новите правила са приветствани от коалицията на сикхите.

"Доволни сме от погреса, който представлява тази нова политика за религиозна толерантност и разнообразие", заяви директорът на коалцията Харсимран Каур.

Към войниците обаче има едно изискване – брадите им трябва да са дълги до 2 инча и задължително трябва да могат да носят каски и други предпазни средства.

Жените, които носят хиджаби, трябва да предвидят забрадките си да бъдат в цвят, подобен на униформата, който не бива да има каквито и да било шарки, освен ако не е от камуфлажен плат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата между Тръмп и Путин е че:Милиардите долари Тръм си ги извювал сам.Докато милиардите долари на Путин му ги дава КГБ И то като го назначава за Президент.
72
0
 
0
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
До ГеоргиВиждам че, пробудих интереса ти. Има един човек в с.Срем от който черпя инфо. Той ще ти го обясни по добре. Това е дълга тема няма как да се обясни на кратко. Изложих основата на което трябва да стъпи човечеството за да върви напред и помни, докато има религии и партии няма да направим и една крачка напред.
71
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Спокойно. След 20 януари идват хората на Тръмп и това няма да мине.
70
0
 
2
 
! Отговори
а де? преди 7 години
Има ли противогаз за брадат орангутан?Тия изисквания са от военно-прктическа гледна точка - нищо общо с религията!Леко -полеко става : имало едно време US армия....
69
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
При американците всичко е пародия, жалка пародия. Уважавам историята им до края на 60-те, след това, край, позор за човешкия род
68
5
 
7
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 7 години
"Лакирани гейове и зачохлени талибани, американската армия вече заприлича на пътуващ цирк."Аха! Само че никога не се е налагало американските войници да бъдат подкарвани в атака като *** със заградителни отряди на НКВД отзад.
67
3
 
4
 
! Отговори
мейжър том преди 7 години
вие нали не си мислите че нормални бели хора отиват в армията. в америка 90 процента са сърнелки, латиноси и други малцинства. в германия еквивалента са им турци и другикафеникави с коеф. на интелигентност мъжсу 65 и 80. това е жестоката действителност. едната причина е че за тези групи друга работа няма а другата е че като не са бели лесно ще се насъскват срещу нормалнмите хора при нужда.
66
0
 
7
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Да,тотално манафизиране на американската армия за съжаление.
65
0
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Това е практика от 2011г.*** карай. Нали събира читатели.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 82Пуста казарма за вас... да се научиш какво е униформа.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 83Що си толкова глупав?
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как ще различават жените мюсулманки служителки в армията от жените мюсулманки джихадистки като носят една и съща черна "униформа" напълно покриваща талото и лицето?
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък си мислех, че униформата е облекло, което да ти дава предимство пред врага - да се сливаш с обкръжаващата среда.
60
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лакирани гейове и зачохлени талибани, американската армия вече заприлича на пътуващ цирк.
59
1
 
35
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Следващото ще е да могат да ходят по прашки, но да са в камуфлажен цвят.
58
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До katrin,Вярата в Бог не е религия, но под този лозунг ти се опитваш да пробуташ 2 религиозни тези:1 Бог е добронамерен милосърден и т.н което си е религия в най чист вид.2 . Колко ще е хубаво всички на земята да вярват в един бог. Опасна, единия, истинския. Да не вярваш и да не се кланяш на друг бог. На това ли му викаш "нерелигия"И накрая финализираш: много е сложно да ти го обясня. Ай сиктир!
57
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо 75 Има голяма разлика между терориста от Истанбул и перкото от Флорида!Първият е възпитаник на ЦРУ,което е във възход,а втория-на армията,която пък е в упадък.
56
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До katrin,Съгласен съм! Това което пишеш, един ще се изучава. В медицинските институти, по специално в часовете по психиатрия. И с друго съм съгласен с теб. Ти не налагаш на никой мнението си. Само обясняваш колко велик милосърден всевиждащото и всезнаещ е твоят Бог. Това обаче помежду другото се нарича манипулация. И ислямистите са като теб , техния бог е най най. И заради такива като теб са религиозните войни.
55
0
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До доналд дъкДоста ти куца фактологията!Най-вярващи били най-бедните?Аз пък ще кажа,че най-вярващи и обединени от религията са най-богатите на света-е.в.р.е.и.т.е!Я кажи на някой такъв,че не е Богоизбран!?Бая интересно ще стане!Впрочем и в С.Арабия,Кувейт,Емирствата да не би да не са вярващи,ако и да са заринати с пари?Впрочем и самите американци са фанатични фенове на един Бог-долара,като силата на вярата е право пропорционална на притежаваните количества.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези са бacи некадъpниците!Бивш пехотинец отива на летището във Флорида и трепе само петима! САМО ПЕТИМА?!?Този пушка държал ли е? Що за некадърност????А вчерашен кeлeш влиза с калашника и трепе 40 човека!!!Що за резултати????