Речта на Тръмп: Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка

Китай и Русия заплашват американските ценности, обяви президентът на САЩ
31 яну 2018 07:00,
42
Речта на Тръмп: Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че никога не е имало по-добро време за живеене в Америка!

В първата реч "За състоянието на Съюза” държавният глава на САЩ обяви, че Съединените щати са отбелязали забележителен напредък и са постигнали изключителен успех.

"Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка”, каза Тръмп, цитиран от "Нова телевизия".

US-президентът обяви, че затворът в Гуантанамо в Куба няма да бъде затворен, а там ще бъдат изпращани заловените терористи от ИДИЛ.

Още по темата

По време на речта му част от демократите бяха с оранжеви панделки, за да покажат противопоставянето си на политиката на президента, който иска да депортира имигранти, влезли нелегално в Съединените щати.

Туитър обяви, че речта на Тръмп е най-споделяната в историята - повече от 3 милиона пъти.

"От изборите насам ние създадохме 2,4 милиона работни места, включително 200 000 само в индустриалното производство. След години на стагнация на заплатите, най-сетне виждаме повишаващи се възнаграждения", каза още Тръмп, цитиран от БТА.

Президентът обяви, че фондовият пазар "чупи рекорд след рекорд". Той обеща, че от другия месец милиони американци ще започнат да носят вкъщи още по-високи заплати, благодарение на масовите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 г.

Президентът призова за компромис между републиканци и демократи, който да позволи Конгресът да приеме законопоректа за генерирането на най-малко 1,5 милиарда долара за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни проекти.

Президентът на САЩ отново обяви, че Китай и Русия заплашват американските ценности, потвърждавайки завоя в Стратегията за национална сигурност към съперничество между великите сили, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"По света ние се изправяме срещу разбойнически режими, терористически групи и съперници като Китай и Русия, които са заплаха за нашите интереси, икономика и ценности", заяви още Тръмп пред Конгреса.

"В справянето с тези опасности, ние сме наясно, че слабостите са най-сигурния път към конфликт и превъзхождащата ни сила е най-сигурната ни защита".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Русия е заплаха и за България. Интересното е че нашите политици не изтъкват за това, колко е опасна Русия.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка е фалирала,както казват тук доларът е в срив, Европа е в срив, затова спряха мигрантите, новият път на миграцията е към Комунистически Китай, богата Индия. евразия е новата спирка на миграцията, само да знаете колко кораби с мигранти тръгват от фалирала Америка към Евразия. Сега се чака дълго за визи за Далечният Изток, не към еврото да се вържем, а към евразийската златна валута.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Eмиграцията в Америка е трудна. Има хиляда процедури и не всеки може да получи право да живее там. В Америка има гето но навсякъде по цял свят има гета.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Как да нямат култура. Те имат издадени хиляди книги а ние българите почти нямаме свястна литература.
13
1
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Дали унищожаването на Ислямска държава веднага след напускането на Обама е случайно?
12
3
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Дори след вторият мандат на Тръмп, всичко хубаво което ще се случи за хората в Америка, ще се дължи на Обама. Щом така казват от АзБ, значи е вярно.
11
4
 
9
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 7 Точно големите европейски градове все повече приличат на гета.В Лондон и Париж белите са малцинство.Пълно е с всякакви танганайци.И това че някои държави нямат визи за САЩ, не означава, че могат свободно да работят и емигрират в САЩ.Мераклии от Европа за американско гражданство има достатъчно. Само от България стотици хиляди подават молба за участие в лотарията Зелена карта.
10
0
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Човеко, не пий повече тези хапчета! Първо тоя е президент от 1 година и второ - още е рано да плямпаш, че не е започнал война, но факт е, че продължава старите войни.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да започнем със заглавието на статията. Изговарянето на подобни думи е определено признак от който трябва да се заинтересуват психиатрите. Но като оставим празнодумието, Тръмп се хвали най-много с намаляването на безработицата, който процес в действителност води началото си от президентството на Обама. Пожелавам му успех, но силно се съмнявам, че ще постигне нещо значително.
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивша колония сте, без собствен език, култура или ценности. Световен сбирщайн - навремето империите са си пращали затворниците при вас. Затова сега имате толкова луди. Ген. Облажихте се от двете световни войни и от самоунищожението на Европа. От тогава се държите нсе едно света ви е бащиния. Какво ми се самохвалствате и самоизтъквате? Китай ще ви отнесе като куцо пиле домат. Запалихте света. Нагъл, по-нагъл, кравар.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може би за него и семейството му е напълно вярно, че никога не е имало по-добро време... другите, кучета ги яли
6
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо лично, но Америка е едно голямо гето. Европейците от Западна Европа вече не емигрират там. Чехите също, а дори нямат визови ограничения. Емигрират предимно бангладешци, индийци, китайци, африканци. Просто Европа е номер едно. По-хуманна, по-цивилизована, по-социално справедлива, по-красива. Тези комплексари не могат да го преглътнат и всячески се опитват да дестабилизират Европа. Неслучайно Перчема подкрепи Брекзит. Гнусен мошенник, ***, пр0стак и д3бил. Време е да се сдобрим с Русия.
5
3
 
28
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Няколко пъти съм бил в щатите - така и не успяха да ме грабнат с нищо! За мен най-доброто място за живеене в момента на света са Австралия и Нова Зеландия. Тия американци са пълни перкота. И храната им една такава- никакъв вкус няма. Ако ти завържат очите и опиташ краставица и пиперка - ъпсурт да познаеш кое какво е!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да подпомогнете опозициата в Мексико и да дадете достъп на евентуалните бежанци от последващите военни действия на американска земя? Нали сте все демократи и помагате на целия свят. Също и на Латинска Америка - кога ще бабете ужежище на всички тях?
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доларът не е бил по-евтин от 4 години насам. Дали ще се живее по-добре, не знам, но за целия свят в момента е по-приятно за живеене. Тръмп е първият президент на САЩ, който НЕ Е СТАРТИРАЛ война и може би жовеем в най-миролюбивите 4 години от съществуването на света.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая лъже повече от Путин. Не случайно му се натискаше преди изборите и говореше за делене на световната баница с Путин.
1
4
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Тръмп е прав, че не иска алахогъзници от цял свят ... но за разбойниците е ударил греда - няма по-разбойнически режим от този в САЩ!