Белгия предпочете американските изтребители

Неуспех за Великобритания, Германия, Италия и Испания
26 окт 2018 22:00,
78
Белгия предпочете американските изтребители
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че съжалява за решението на Белгия да избере изтребителите "Ф-35" на американската компания "Локхийд Мартин" пред самолетите "Тайфун" на европейския консорциум "Юрофайтър", предаде Ройтерс.

Още по темата

"Това е решение, което беше резултат от процес, който аз много уважавам и който беше свързан с политически ограничения, характерни за Белгия, които не ми е работа да коментирам, но от стратегическа гледна точка то противоречи на европейските интереси", заяви Макрон на пресконференция със словашкия президент Андрей Киска. "Що се отнася до мен, аз съжалявам за направения избор", каза той. 

Вчера Белгия обяви, че е решила да замени остарелите си изтребители "Ф-16" със самолетите на "Локхийд Мартин" в сделка за 4 милиарда евро.

Решението е неуспех за Великобритания, Германия, Италия и Испания, които стоят зад "Юрофайтър", и означава отхвърляне на неофициалното предложение на Франция да продаде на Белгия изтребителя "Рафал", произведен от компанията "Дасо авиасион".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Do nepukista.niama da ima internet Za da sme veliki.prosto si nikoi.edna gnida Vashliva nepotrebna.polza NEMA OT teb.
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега фащ ще смъкват цени и ще продават какво ли не на страни в Европа който до вчера не знаеха къде са и то в ключови индустрии сяда справят тези индустрии зависими а те да искат политици който обслужват тях а следователно и фащ.Така оформят лоби за американските интереси.Нашия Симеонов и Каракачанов са поставеници на същите за това и всеки ден славят фюрера Тръмп и ще видите че като нищо да купим за два милиарда американски самолетите ги платите вие разбира се във форма на завишени данъци.
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно Европа взе да се събужда бавно и да разбира че краварите са и врагове и само я използват а сега когато е икономически по- добре от тях искат и да я разцепят.Кое ли ги събуди от дългото стоене в поза за целуване на заднка на американския президент.Може би това че Тръмп излезе от ядреното споразумение и хич не му пука че така преди Европа мишена а Путин и Цзинпин който са ни уж врагове в този спор са на страната на Европа за запазване на споразумението.Ето го сега новия номер на фащ.
67
10
 
9
 
! Отговори
НЕПУКИСТА преди 5 години
Интересно ми е руските бракми откъде ще вземат електрониката то само с китайско не става ве дето хващали от 400км радар хахахаххаха смешки!!!!!!!!!
66
3
 
4
 
! Отговори
Свой преди 5 години
До 68 кво ли разбираш ти бе .
65
8
 
18
 
! Отговори
До Йово преди 5 години
Защо коментираш ,като хал хабер си нямаш ? Белгия имат стандартната версия на Ф-16 ,а България най-вероятно ще вземе Ф16 блок 72 ,който е модернизиран изтребител от 4++ поколение и е един от най-добрите изтребители.
64
12
 
13
 
! Отговори
Йово преди 5 години
''Белгия обяви, че е решила да замени остарелите си изтребители "Ф-16"'' а нашия бивш президент Плевнелиев настоява да купим Ф-16. Абсолютен лобист е тоя бивш президент. По добре е да лобира за Ф-35.
63
3
 
10
 
! Отговори
жалко но преди 5 години
Ама смучат пари от ЕС Европарламента е там.
62
18
 
20
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Ами нормално. Когато имаш пари си купуваш най-доброто.
61
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кво мъ интерсува тва ? некви бракми
60
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Странно, но опашката от желаещи да придобият този американски скъп б0клук става все по-дълга."------------Нищо странно няма. Марионетките добре разбират, че не се ли наредят на опашката, ще им бъде спретнат срочен майдан.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейй. ама много шоколад трябва да продадат, за да ги купят. .
58
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предпочете я. де ще се дене да не предпочете?и ние ще "предпочетем".кой е хегемон - смеем ли да му откажем?иначе ще има бой по канчето.
57
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да слагате минуси няма да промените характеристиката на руския изтребител !Четенето е ключ към успеха !
56
39
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските изтребители виждат целта си преди другата машина да го открие на радара !Факт!
55
22
 
36
 
! Отговори
ined преди 5 години
Имам лошото предчувствие, че бракуваните белгийски F16 ще ни ги пробутат впоследствие като "супермодерни, последно поколение"
54
27
 
23
 
! Отговори
Румен Пръдлеф преди 5 години
Аз съжалявам, че не избраха Грипен. Явно нямат пилоти като мен.
53
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-ките имат супер големите скапани изисквания, по отношение дори на съхранение на тия котури. Като ги знам ония големите гълабарници, черните, ги съхраняват в хангари с контролиран климат. Ти тука да не мислиш, че някой ще се занимава с тия бракми? Къвто и да е самолета, на нас ние необходим такъв който да ни е по джоба, щото приказката "На гол тумбак, чефте пищови". Я сега си го представете, изглежда грозно, не само, че ще ни е скъпо
52
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност не си прав.. Щото ние война не смятаме да водим. Ако не си разбрал, политиката на България не е офанзивна. Ние в най-лошият случай, ще охраняваме и конвоираме.. Изобщо си го избий от главата, че България, някога ще води война и отделно и летящи чинии да са, ако са 5 броя, ще са свалени почти веднага.. :) (хипотетично) Не очаквайте чудеса! Грипена е по-добрия вариант заради разходи и поддръжка отделно не е претенциозен за пистата, докато Ф-ките, СА!!!!.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да взимаме Б52 Илюминатския *** и ще сме в играта.. :D