Гардиън: Тръмп създава кризи, сее омраза и разделение!

Президентът е изпратил 5200 войника на границата с Мексико
31 окт 2018 12:00,
44
Гардиън: Тръмп създава кризи, сее омраза и разделение!
Снимка: архив Reuters

Американският президент Доналд Тръмп използва последователна стратегия за създаване на кризи във връзка с имиграцията с цел да спечели подкрепата на белите избиратели за Републиканската партия на междинните избори за Конгрес, пише в редакционна статия британският вестник "Гардиън", цитиран от БТА.

Още по темата

Според изданието Тръмп продължава да бъде представян за импулсивен и непредсказуем, но тази представа за него е погрешна. Вестникът твърди, че в действията на Тръмп са методични. Опасявайки се, че на междинните избори за Конгрес на 6 ноември избирателите ще гласуват срещу Тръмп, президентът избра да използва езика на омразата и разделението срещу своите политически противници, като по този начин цели да привлече белите избиратели на своя страна.

"Гардиън" изтъква три действия на Тръмп като подкрепят тезата за тази негова стратегия. Първо, заповедта за разполагане на 5200 американски войници на границата между САЩ и Мексико. Изданието твърди, че по този начин Тръмп цели не да предотврати криза, а да я създаде. Той заяви, че в движещия се в Мексико керван от бежанци има и "неизвестни лица от Близкия Изток", което според "Гардиън" не е вярно.

Второто действие на Тръмп, извършено с цел разделение, бе посещението му в Питсбърг, за да изкаже съболезнования на близките на загиналите, въпреки че голяма част от тях заявиха нежеланието си той да идва в града. Натрапването му в ден на личен траур разкрива неговата природа на създаващ разделение човек и на провокатор, пише "Гардиън".

Третото действие на Тръмп бе обявеното намерение за отмяна на придобиването на американско гражданство само и единствено на основание, че детето се е родило на територията на САЩ. "Гардиън" посочва, че самият Тръмп е син на имигрантка, че американската конституция е признавала родените на американска територия деца за граждани на САЩ в продължение на 150 години и че Тръмп едва ли може да отмени това правило с президентски указ, както твърди.

Според британския вестник това изявление на американския президент разкрива намерението му да постави имиграцията (а това значи расовите различия) в центъра на кампанията за междинните избори.

В заключение "Гардиън" отбелязва, че Тръмп е последователен и желае да е президент само на някои американци, а не на всички. Човек, който мрази половината население на страната си, няма право да призовава за единство, в което не вярва и което е готов да потъпче и да осмее, обобщава британското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета тук някакви възвишени слова за това, че на злото трябвало да се отвръща със съчувствие, толерантност, пък и с любов, и разбиране и си зададох следният въпрос : Дали тази светла душа, същинска Майка Тереза, която изповядва такива хуманни чувства би коленичила и целунала нещото, което и мушнат отзад, за да бъде изпълнена волята божия на злото да отвръщаш с добро.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Щатите делях една стая с Еврейн човека си бе ок и чесно казано дори те са по скоро републиканци от колкото неомарксисчета каквито са сегашните демократи
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно защо 90 % от пазара е на фокс и подобни про републикански медий .Демократите заораха дъното с тоя техен комунизъм .Направо срам за пишман наследниците на Демократичната идея и велики лидери като Кенеди
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че това си е ляв почти комунистически весник какво друго може да напишат другарите .То и по Алфа ни обеждават че Путин е 3метра и 20 ама кой ли им вярва
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Натрапването му в ден на личен траур разкрива неговата природа на създаващ разделение човек и на провокатор, пише "Гардиън".Ха ха , ако пък не беше отишъл да почете жертвите, щяха да ореват орталъка какъв антисемитист е. Тия медии за маймуни ли ни мислят? Или се мислят за големи хитреци?
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ясно че всяка Мейнстрийм медия се бори за по-голямо парче от отпуснатите 18 милиада долара. И хич не ги еня че станаха за смях на хората. От уважавани медии станаха долни парцали. Но кучетата си лаят -кервана си върви. А даващия милиардите ще пие една студена вода.
25
7
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
И "ГАРДИАН" ЛИ Е ЕВРЕЙСКО М.ЕКЕРЕ ? КОЙТО РЕГИСТРИРА НОВОРОДЕНО ДЕТЕ НА НЕЗАКОННО ПРЕБИВАВАЩИ ЗА ГРАЖДАНИН НА САЩ И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ДА СИ НОСИ СЪДЕБНАТА ОТГОВОРНОСТ !!!
24
2
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Има "вестници" и ВЕСТНИЦИ, чиито ВЕСТИ винаги би трябвало да остават актуални. Има и една трета категория "жълти", които са предпоставка "вестниците" да са винаги "на мода" за тоалетни нужди, въпреки променените хигиенни навици на населението.
23
2
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Извод: Спешно всички НИЕ се нуждаем от ВЕСТНИК.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гардиън е ляв вестник - какво друго да каже?
21
3
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Истината е НЕУТРАЛНА- не е нито ПОЗИТИВНА, нито НЕГАТИВНА. Тя просто Е.Свръх Човекът проявен в дуалността може да бъде и най-голямото зло и най-голямото добро. Истинският баланс е в Залтаната Среда, която се модерира от Сивият Кардинал известен като МААТ, която е концепция за Хармония и Баланс в Този Свят. Ню Ейдж розовите концепции за позитивно мислене и прочие буллшит не вършат работа на МААТ.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и трябва да се наказва с любов. Както бащата набива непослушното и глезено дете, да му дойде ума в главата. Да отстъпваш на звяра, значи да стане още по-голям звяр.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КАК Е ДОКАЗАНО, МОЛЯ?! Като посрещаш някого с хляб и сол, а той ти унищожава децата ли? Или като си мълчиш когато някой разпасан *** изнасилва и убива родът ти, майките, децата и немощните старци, които не могат да се защитят ли?Това е само една твоя хипотеза. Аз не мисля да влизам в безсмислени спорове и да "храня" някого!! Твоето мислене в зародиша си е негативно и ти в момента ме облъчваш с твоите екскременти и то умишлено!
18
1
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
И КАК Е ДОКАЗАНО, МОЛЯ?! Като посрещаш някого с хляб и сол, а той ти унищожава децата ли? Или като си мълчиш когато някой разпасан *** изнасилва и убива родът ти, майките, децата и немощните старци, които не могат да се защитят ли? Човеко, не ставай смешен. Това за обръщането и на другата буза е много неправелно прочетено и има смисъл - да видиш как ще бъде отговорено на добротата ти и да отвърнеш на "отговорът" със същата монета.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вселенски Закон, който е преди всичко ХАРМОНИЯ,Нещо грешиш! Хармония се постига чрез добро, позитивно мислене, чрез благородство и състрадателност, толерантност и разбиране.Ти не се изживявай, като съдия, има кой да съди и ако си правил през целият си съзнателен живот добро, ще ти се отсъди с добро.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези песни любовни, че на злото се отговаря само с добро - не на МЕН.Аз не налагам, а споделям, с цел да облагородя поне един такъв като тебе. Това което съм го написъл, че на злото само с добро, не съм си го измислил аз, а е доказана истина.Вземи прочети малко по темата.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Тези песни любовни, че на злото се отговаря само с добро - не на МЕН. Всекиму според Заслуженото се отговаря според Въховният Вселенски Закон, който е преди всичко ХАРМОНИЯ, а не ХЕГЕМОНИЯ на Прекалени Светци, които и Богу не са драги.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ти отговоря как ги различава - когато въшките се напият с кръв излизат "на челото".Аз ще ти кажа!Който е тръгнал срещу изконните човешки ценности и добродетели, не е стигнал много далеко. На лошото и злото се отговаря само с добро, защото това е заложено в гена на съвършеното същество (забележи не казвам човек!). Тръмп иска да ни вкара в един horror, но има по-висши от него, които гледат съвсем различни филми!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментаторите, имайте доблестта да не цапате всяка тема с хибридно тролските си изцепки. Нещата са много сериозни и няма място за -филство и -фобство, защото всички Настоящи Лидери, включително "омразният" ви Путин са включени в "чистката" на въшки и ***.
12
4
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Ще ти отговоря как ги различава - когато въшките се напият с кръв излизат "на челото". Време е за Промяна на Старата Парадигмата, която е Човеко-Ненавистна и която е обърнала всички понятия и ценности с обратният знак на Пентаграмът, който пък е символ на Свръх Човекът проявен в Дуалността. Това е Истинският НОВ СВЕТОВЕН РЕД, а не Анти-Подът му, който беше прокламиран от всеизвестни предтавители на Сатанистката Идеология в далечното и не толкова далечно минало.