F16 ще затопли отношенията между България и САЩ

Имало много възможности за американските инвеститори у нас
22 ное 2018 20:10, Екип на Bloomberg
224
F16 ще затопли отношенията между България и САЩ
Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 5 години
Бахрейн са поръчали 16 броя Ф16Блок70 за 1.2млрд долара, а ние поръчваме само 8 броя за 1.65млрд лева, поредната далавера на наш гръб, както винаги. Тази информация не е лъжа, може да я проверите.
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То бива хвалене, ама все едно ни продават совалка не самолет модел 1965 година.
200
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F-16 е старо тенекиено самолетче. Френските са по-добри. Шведските също. Не споменавам руските да не обидя евроатлантиците. Нали сме в Европа, трябва да купуваме европейско, а не краварско. АмерикАнусите извиват пръстите на цял свят да им купува бoклуците. Те така я разбират демокрацията.
199
0
 
4
 
! Отговори
Марин преди 5 години
До Петър. Без да разбираш нищо си много прав.
198
2
 
14
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Според мен(без нищо да разбирам) да купим най-евтините НОВИ.С тия 10-12 самолета никой не можем да спрем, така че все тая какво ще купим. Ако САЩ ни обичат толкова, да дадата най-ниска цена и съм 100% "ЗА" да вземем тях....Спестените средства да отидат за здравеопазване....Всичко друго са общи приказки.
197
1
 
1
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
До ЗозоАми имат, що да нямат, като крадат от целия свят..................
196
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Пак казвам. Само безпилотни самолети за нас.
195
6
 
3
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 5 години
България ЕС НАТО това е ключат към успеха
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До разпищолен авиаторИди да летиш или да местишстълбата в някоя амер . авиокомпания . Българскиятбюджет не ти е бащинияда имаш претенции да тикупи америкоски самолетчета .
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С парите от българския бюджетискат да си оправят американскиябюджет . А от Европа получавамесубсидии , помощи и мн. др неща .Вкл . визи нямаме за Европа .
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зозо щом не ти е дървенаглавата можеш да сисвалиш гащите .
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента пускаме инсталациятаза охлаждане на тези отношения .Имаме големи загуби от технитесанкции срещу наши съседи иискаме да ни компенсират .Може да се дискутира напримерколко самолета ще ни дадатбезплатно като компенсацииза незаконните им санкцииот войната в бивша Югославиянасам .
190
2
 
8
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Въпрос с повишена трудност - колко млрд лева са нижни за да се стоплят отношенията?А) 1 млрдБ) 2 млрдВ) 3 млрдГ) колкото повече по затоплено ставаДържавата цирк!
189
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във военно отношение сабита карта . С ф без ф всетая -- няма да ставамепушечно месо заради някакви техни малоумнистратегии . Трябва да купимевропейско производствосамолети , а те нека се надяват .
188
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да бъдат посъветванида започнат да си оправятотношенията с Русия .И да несе опитват да ни въвличатв техния батак с лъжливи фразиза " стратегическо сътрудничество "-- нека обясни каква е стратегиятаим първо тогава ще си говоримза сътрудничество .
187
3
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Пак ли чакаме....светло бъдеще:))
186
4
 
9
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Чудесно. Първо да реализираме "множеството възможности за инвестиции" и после говориме за F-16. Само инвестициите да не станат като ТЕЦ Марица 1 и 3. Това директно кореспондира с вижданията на президента Тръмп - собствената икономика фърст.
185
6
 
7
 
! Отговори
Джак преди 5 години
Хамериканците ще ни станат първи приятели само и само да ни пробутат 2 ръждясали самолета които са летяли веднъж и то да пръскат реколтата с пестициди.
184
9
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Ха хаНю Йорк е град на 300г., а от 100г. има метро - сега 1300 км. Ама на дървени комунистически глави няма нужда да се обяснява такива неща! Справка - 50 % от София няма канализация!!!
183
5
 
11
 
! Отговори
до бойчо николов преди 5 години
не е важно кога са създадени защото постоянно се модернизират с нови технологии и до ден днешен е най купувания боен самолет в света чедо който превъзхожда всички самальоти включително и руските и всеки военен пилот мечтае за Fове