Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!

US президентът предупреди и кюрдите да не провокират Анкара
Обновена: 14 яну 2019 10:04 | 14 яну 2019 08:45,
143
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакуват кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това призова кюрдите "да не предизвикват" Анкара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно бием здравата и от много страни малкото останало от халифата на групировката "Ислямска държава". Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили", написа в Тwitter Тръмп.

"Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ!", добави той в друг пост.

Обявеното през декември изтегляне на американските военни, разположени в Сирия да се справят с ИД, беше приветствано от Турция, но застраши положението на кюрдските сили, които се биеха редом със САЩ срещу джихадистката групировка, припомня АФП.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва да предприеме военно настъпление в Северна Сирия, за да прогони бойците от кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
2
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
До АнонименВнемавай милечък
9
3
 
36
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Погледнато от човешка гледна точка Тръмп е най-свестният им президент след Кенеди. Ако беше Хилъри щеше да има не изтегляне ами още войски, най-вероятно и в Украйна.Така, че по полека с войните. Който вади нож от нож умира!Сполай ви
8
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДимитърНе краварче, САЩ ще фалира САЩ. С тези огромни дефицити по над един трилион на година, какво очакваш? Иначе Ердоган си го премести. Това да не ви е Бойко Борисов наведения с осемте хвърчила-щайги за 2 милиарда.
7
28
 
11
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Рижовия зайко май май не е ял османлииски шамари
6
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент на държава от друг континент нарежда и казва какво да прави лидерът на друга държава в друг континент спрямо нейното население и друга държава...
5
7
 
21
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
До АнонименОМГ, САЩ, дългове, кредльовци... Ало ***, ти мозък имаш ли? Турция ли ще фалира САЩ хахахах, затова всички разплащания в Турция са в долари. Докато има такива балъци като теб, България ще е бедна и непросперираща държава. Потенциала на населението ни е много нисък, това е основната причина за бедността. Тролите за дребни пари и очаквате светло бъдеще...
4
25
 
26
 
! Отговори
Сандокан преди 5 години
САЩ са бивша суперсила. Вече само могат да крякат, но не и да хапят. Нова голяма война ще ги докара до фалит. Тръмпича го знае това и се изнася със заклинания. Гроздето е кисело. Бъдещето на кюрдите и на Сирия ще бъде решено от двамата големи - Ердоган и Путин. Bye bye!
3
17
 
28
 
! Отговори
сър преди 5 години
До всеки псевдо икономист, дето е тръгнал да предрича фалита на САЩ. Всичките дългове на щатите са в собствена валута. Какъв фалит бълнувате, като веднага могат да си напечат една единствена банкнота с необходимата сума.
2
42
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ги очаква икономическа катастрофа, а не Турция. С тези огромни дългове къде сте тръгнали да се правите на световен полицай? Хайде бягайте и не си давайте мнението където не ви го искат. Кресльовци, това сте вие. Турция трябва да покаже твърдост и решимост към тероризма, подкрепян от САЩ.
1
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците много добре знаят че с подобни заплахи няма да уплашат турците и ще бетонират още повече Ердоган на власт. Явно и целта им е такава. Да обединят турците около Ердоган.