Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!

Не искам Айнщайн да ми е пилот, написа президентът
Обновена: 14 мар 2019 09:25 | 13 мар 2019 11:15, Нели Христова
122
Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!
Снимки: Reuters

След смъртоносната самолетна катастрофа на Етиопските авиолинии останаха много въпроси. Защо е паднал самолета? Има ли нещо общо с недостатък в модела Boeing 737 Max? Или е просто пилотна грешка? За щастие на всички самолетни експерти, президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговор на всичко. Според него, самолетите просто са станали... прекалено сложни.

Още по темата

В своя популярен Twitter акаунт държавният глава реши да обясни тежката ситуация, в която се намира съвременната авиация.

"Самолетите стават все по сложни за управление. Вече не им трябват пилоти, а компютърни инженери от Масачузетският технологичен институт. Виждам това в много продукти. Винаги се стремим да направим една ненужна крачка напред, когато по-добре е да се придържаме към старото и простото“, пише Тръмп в първия си пост и добавя втори, в който обяснява, че не би желал Айщнайн да управлява самолета, в който се вози.

"Сложността е опасна. Плащаме прекалено висока цена за малко предимства. Не знам за вас, но не искам Алберт Айнщайн да ми е пилот. Искам добър професионалист, който ще може бързо и лесно да установи контрол над самолета“, обяснява президентът на САЩ.

Според него, най-големият проблем на авиацията е, че пилотът е нужен само при излитане и кацане на самолета, а почти през цялото време, машината лети сама. Не се знае от къде Тръмп черпи своята информация и точно колко инженери от  Масачузетският технологичен институт са били наети, за да управляват правителствения самолет, но със сигурност, президентът би се чувствал по-защитен, ако „професионалист“ държи кормилото, а не някакъв си робот. Всички тези навигации и системи са нищо в сравнение със скоростните реакции на човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
13
 
! Отговори
1234 преди 5 години
За простия американски гмо мозък всичко вече е сложно. От как спряха двете вълни на изтичане на мозъци към сащ след 1945 и 1989 тепърва светът ще им се вижда сложен за управление... Еврейската им империика крепяща се на войни и печатане приключва
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя елементарен мозък държи в ръцете си най-мощната военна машина в света *facepalm*
62
1
 
20
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
И БАЦЕ така има мнение по всичко...простите хора обичат да им е просто....
61
3
 
3
 
! Отговори
бракма с електроника преди 5 години
Като ти угасне ,а те често гаснат насред пътя разхлабваш леко панталонките и чакаш ,ай-ти то да те прегледа--само като те окачи на 2-сандъка електроника и почне да го овърта и ти става ясно къде си попаднал-- това са грешни пари да даваш защото някой е заключил компа на колата и трябва да идеш при техния човек за да си платиш--а да се вържеш за компа пак не ти се казва ,че това е датчик на разпр.вал ,а са някакви кодове -те се подсигуряват --електрониката е истината за оторизирания сервиз...
60
1
 
5
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
До изкуствените интелекти в темата: изхождате от семплата позиция че винаги повече електроника е по-добре, отъждествявате това със самата идея за прогрес. Това не е разумно само по себе си, прогреса понякога се изразява в опростяване и достъпност. Изобщо.. не е смислено да се обаждате ако изхождате от тази едноока позиция. Подигравката не е реален аргумент, нито соченето с пръст и т.н
59
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Че защо оранжевия се вози на Еър Форс 1 вместо на дизелова етажерка тогава? По-просто устроен механизъм от Тръмпото май няма.
58
3
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Горан 52Точно затова написах... ужас! Страх ме е, че този човек има властта да сътвори неща, от които да страдаме всички ние...
57
2
 
13
 
! Отговори
бракма с електроника преди 5 години
Не знам за самолетите ,ама съм се скапал коли да карам и мога да ви кажа ,че плюя на всички сложни натруфени коли с евронорми и избирам една хубава кола седан ,ама с прос карбуратор без компютър чипове за разпознаване на ключа и прочие даже и стъклата да са с ръчки--аербеци и климатици може ако те немогат без компютър да си имат но в никакъв случаи компютър при движението на автомобила свързан с 50 датчика и сонди ...хем колите станаха двойно по-скъпи хем двоино по чупливи хем майсторите не мога
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало Перуката какво им е сложното да падат като круши и да убиват хора ли. Тези кошници не трябваше ли да обслужват хората безопасно а не сложно. Защо другите не падат като круши да не би да не са сложни. Сложни са но са направени така че да не падат като круши а да извършат безопасни полети. Доказахте че техниката ви е за скраб още преди да са полете ли. Кои ще са тези смелчаги които ще се качат на кошниците ви като знаят че ще паднат като круши и ще отидат при св.Петър. Реномето ви се срина.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много точно си се изказва Тръмп. Със сложнотиите се прекалява. Спор няма. Даже вече е психоза с това усложняване на всичко. Напълно го подкрепям.
54
2
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 51Явно съм т ъп затова ми обясни с какво една платка натоварена с транзистори резистори и тн е по сигурна от просто електромагнитно реле.Понеже си умен не схвана основния въпрос(не се засягай 80%са такива)Защо е нужна тази промяна
53
0
 
15
 
! Отговори
Един от село преди 5 години
Тя Мелания, за това е избрала бай Дончо. Защото неговия самолет е стар и няма много електроника, и лесно се вдигал,возил меко и не друсал по завоите.
52
2
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Цецо: Ами, позицията му е президент на САЩ... Това, донякъде му дава правото да си говори каквото иска... Ако той тръгне да се самоцензурира, лоша работа! Той говори и глупости, разбира се. Но не всичко, което говори са глупости. Той се държи арогантно, и нагло и във уж дипломатическите си отношения с други страни. Та, най-малкото е трудно да се очаква, точно от Тръмп да си слага цедка на езика.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво тя допринася за по голяма безопастност сигурност безотказна експлоатация..Точно със същото с каквото и сегашните телевизори са по безопасни, сигурни и безотказни в сравнение с едновремешните руски лампови сандъци. Мога и по-просто да ти го обясня, но мисля, че така като ги сравниш ще е по-разбираемо за теб, едва ли си имаш понятие от транзистори, интегрални схеми, електронни ключове и други непонятни за тебе неща.
50
0
 
9
 
! Отговори
смях преди 5 години
Защо коментарът ми за каза-на с ракия, кацата със зеле и теслата като универсален инструмент е изтрит. Докога днес.бг ще налагат безсмислената си цензура, към иначе изтънчената ни дискусия по добре списаната статия. Питам и отговор не получавам.
49
9
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Ами самолетите на "белите" компании си летят без проблем , странно защо все с "екзотични" компании стават катастрофите . Впрочем в Русия падат като круши и руски и други самолети , защото пилотите са пияни .
48
2
 
5
 
! Отговори
смях преди 5 години
До Дон Карнажжг-н Карнаж, напишете изложение за управелнието на малкия ви пиратски кораб и характеристика на неговия опитен капитан. Обяснете за релета, смяната на масло, чубака, дарт вейдър R2D2 и биби ейт.
47
1
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Горан 45Склонен съм да се съглася с теб, че това е искал да каже, но не мисля, че точно той, от позицията в която се намира, трябва да коментира подобни неща...
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да е расиско но е факт че самолетите имено в такива бананови държави падат най често русия е пример за това.Пожелавам ти все на такива самолети да се возиш с небананови пилоти за да си спокоен.
45
4
 
2
 
! Отговори
Дон Карнажж преди 5 години
До СмяхБлагодаря за приза наистина. Лидер съм на малък пиратски кораб-държава в небето. Благодаря и на всички хора които ми помогнаха да не се отклоня от кривия път в живота! Без вас нямаше да съм любимец на толкова много деца по света които имат влечение към доказани нарушители на реда и сигурноста. Благодаря и на родителите им които не са направили нищо за да попречат на нормалното им развитие. До всички които ме почитат - ще бъдете изхвърлени спри първото неподчинение ясно ли е?