Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона

"Всички варианти са на масата", заявил той
12 май 2019 12:39, Петя Славова
228
Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи контакти с представители на въоръжените сили на САЩ, за да работят съвместно по намиране на решение на политическата криза във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гуайдо подчерта снощи, че е поискал от Векио да създаде канал за пряка комуникация с Пентагона, с цел възможно координиране на действията.

Още по темата

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното събрание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха убежище в чуждестранни посолства, опасявайки се от ответни мерки на правителството след неуспешния опит за преврат.

Гуайдо е заявявал, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва БТА.

Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се натиск от правителството на Мадуро. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в протеста отразява засилващият се страх и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

"Живеем в диктатура", заяви Гуайдо. "Не разполагаме с вариант да останем по домовете си и да чакаме, а трябва да искаме правата си на улицата".

По данни на Франс прес в протеста на площад Алфредо Садел са участвали между 1500 и 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До идването на Кастро през 1959 г. Куба е имала по-висок стандарт от страните в западна Европа.Как няма да има след като, дори сега европейски държави организират круизи, да пият ром и пушат кубински пури.Който е гледал филми за Куба, ще забележи, че те си живеят така както през 70'. Карат една и съща "щайга", заведенията им мръсни, неугледни, сиви, без никакъв асортимент. Вадят рома из под тезгяха..? Абе жив комунизъм.
29
6
 
24
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Какъв е проблемът, че е карал автобус? Украинският е комик, нашият премиер е мутра, но понеже сме хамерикански колонии при нас може.
28
7
 
36
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Аз не знам кой прав и кой крив, но да поканиш чужда армия в държавата ти да трепериш народа ти да те направи президент... То се вижда каква подкрепа има... 2000 човека. Все едно в България една футболна агитка да каже кой ще е президент...
27
22
 
10
 
! Отговори
Да АнонимеН 10 преди 4 години
Под-важното, е че неговият народ го признава за легитимен както е в демократичните и независими държави.
26
7
 
20
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
Не знам какво ти пречи Куба - Население 11 милиона , Площ колкото България , БВП 260 миларда Долара - със 100 милиарда повече от нас .
25
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преди 10г Венецуела е богата като Монако и много по богата от Русия Франция и Германия а днес и Сомалия е по добре от тях
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Ами нашият премиер, като е бил пожарникар и мутра, а сега е политик. Пък коалиционните му партньори били пицаджии, пък сега са политици...
23
27
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА ФАЩ ОТКРИТО ДА Е ОСВОБОДИЛ ВЕНЕЦУЕЛА, ЧЕ ТОЗИ ЛАТИНО СЕРИАЛ МНОГО СЕ ПРОТОЧИ!!!ХУАН ГУАЙДО Е ЗАКОННИЯ ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕНЕЦУЕЛА ДО ПРОВЕЖДАНЕТО НА НОВИ ИЗБОРИ И МОЖЕ ДА ВИКА КОЙТО СИ ИСКА НА ПОМОЩ ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НЕЛЕГИТИМНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА МАДУРО КОЕТО УЗУРПИРА ВЛАСТТА СЪС СИЛА!КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ФАЩ ОФИЦИАЛНО ДА ОСВОБОДИ ВЕНЕЦУЕЛА ОТ ДИКТАТОРА!!!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викайте танковете..
21
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам омразата към САЩ на всички тук-не може да се каже, че не е донякъде оправдана.Какво обаче да правят нормалните хора във Венецуела? Президентът им е карал автобус целия си живот и сега е политик. Всички виждат как икономиката им се разпадна, а хората най-сериозно си БЕДСТВАТ. Мадуро изцяло се крепи на Армията и Полицията-това не ви ли говори достатъчно? Много е лесно да подкрепяш тази ултра- лява идея, докато спокойно си пишеш от компютъра, знаейки че утре ще имаш какво и къде да ядеш!
20
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали венецуелския народ и венецуелската армия бяха с него. Само Мадуро му беше противник. Е, струва ли си, когато един-единствен Мадуро е срещу него, да иска чужди войски да нахлуят във Венецуела, за да го поставят на власт.
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вчера в Куба пак е въведена купонна система за основни храни. И там глад.Куба при тази природа и буквално неограничен туристически пазар, би трябвало да е рай. Но когато комунистите са на власт няма да има какво да ядът, я!
18
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя "патриот" е поискал агресия от чужда държава срещу родината си. Иска чужди войски със сила да го поставят на власт във Венецуела.
17
9
 
32
 
! Отговори
ИЗЛАГАЦИЯ преди 4 години
Гуайдо се Излага .Как можеш да извикаш Армия от Съседна Държава за да завладее Родината ти , и заради това че искаш да станеш Президент и да Командваш Армия .Този ми падна в Очите - прилича на Украйна и Майдана - без майдана .
16
2
 
19
 
! Отговори
Тео преди 4 години
До АнонименАбе, те и в САЩ 40 милиона са на купони, но това не е проблем, приятелю! Минали са не повече от 100 години, от времето когато хората са измирали като мухи от пневмония, чумa и туберкулоза. Всичко е било оскъдно но са се оправяли. От 10 деца че 4 умрели - голям праз. Сега живеем като кралете преди 150 години, всеки от нас! Но сме се самозабравили! Кубинците и САЩ не ги мисли, ще се оправят, гледай твоя живот!
15
7
 
35
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Пич, ако живееше в диктатура, в момента в който надигна глава щеше да останеш без нея! Лошото е, че отиде прекалено далеч! Как се нарича човек, който е склонен да чукa на чуждестранни сили и да ги моли да бомбардират собствената му страна и бъдеща собствена армия(евентуално). Как се нарича човек, който отива в армейско поделение и използвайки властта си кара военните да се обърнат срещу собствените си колеги? Изменник! Ще скимти, ще скимти и ще остане в САЩ! В никоя държава не ги траят такива!
14
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуайдото вече командва целите САЩ. Той заповядва на въоръжените сили на САЩ. Такива предатели на САЩ ги арестуват и съдят. Скоро ще го заловят и ще го осъдят самите САЩ или техни слуги. Гуайдото наистина си е повярвал, че някой го е назначил някъде. Ще разбере грозната истина, че е никой и трябва да избяга и да се скрие точно от неговите сегашни началници.
13
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да викнеш чужда армия срещу собствения си народ?АБСОЛЮТНО СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА АСААД! САМО ЧЕ ГУАЙДО СЕ БОРИ СРЕЩУ МАДУРО, А АСААД БИЕШЕ СУНИТИ!
12
35
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАЗ ГОДИНА МАДУРО А ДОГОДИНА ПУТИН !! И ДВАМЦАТА ИЗБИВАТ НАСЕЛЕНИЕТО СИ САМО И САМО ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ СЪС СИЛА, УБИЙСТВА ИЗМАМИ И ФАЛШИФИКАЦИИ!
11
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия ,който ще иска подкрепа от Пентагона след загубата на изборите ще е Цветанов.