Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона

"Всички варианти са на масата", заявил той
12 май 2019 12:39, Петя Славова
228
Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи контакти с представители на въоръжените сили на САЩ, за да работят съвместно по намиране на решение на политическата криза във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гуайдо подчерта снощи, че е поискал от Векио да създаде канал за пряка комуникация с Пентагона, с цел възможно координиране на действията.

Още по темата

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното събрание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха убежище в чуждестранни посолства, опасявайки се от ответни мерки на правителството след неуспешния опит за преврат.

Гуайдо е заявявал, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва БТА.

Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се натиск от правителството на Мадуро. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в протеста отразява засилващият се страх и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

"Живеем в диктатура", заяви Гуайдо. "Не разполагаме с вариант да останем по домовете си и да чакаме, а трябва да искаме правата си на улицата".

По данни на Франс прес в протеста на площад Алфредо Садел са участвали между 1500 и 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХмПреди 20 години Русия сама беше на края на пропастта, имаше мощен вътрешен конфликт, пък и я управляваше откровен алкохолик. Сега нещата са коренно различни.
9
12
 
46
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Този мушморок не знае ли ,че власт се взима с избори , а не с военна намеса от Пентагона?Само заради това предателство ,трябва да бъде осъден.А за държавна измяна присъдата е само една-куршум!
8
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин падна, а Мадуро на Путин не пада !
7
43
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АРЕСТ ЗА МАДУРО И ИЗПРАЩАНЕТО МУ В СЪДА В ХАГА ЗА ОГРОМЕН БРОЙ УБИТИ ОТ РЕЖИМА МУ !!!МАДУРО Е АБСОЛЮТНО НЕЛЕГИТИМЕН ЦЕЛИЯ ЕС ГО ПРИЗНА ЗА НЕЛЕГИТИМЕН!!!А КАКВОТО КАЖЕ ЕС ТОВА Е !
6
11
 
52
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да викнеш чужда армия срещу собствения си народ? Този защо не е виснал още на бесилото?
5
11
 
53
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Гуайдо е краварски слуга и предател!Във Венецуела знаят какво става след като краварите сложат свой слуга за президент.Имат примера на Ирак ,Афганистан , Египет и т.н.Краварите искат да ограбят нефта на Венецуела!!!Навсякъде краварите са окупатори и агресори.
4
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бързай като пуле пред майка си, Гуа Идо! От днес до вторник Помпейо е в Москва и Сочи за срещи и разговори с Лавров и Путин. Ако Государят не разреши, пентагонът няма да ти помогне.
3
3
 
52
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Само помощта да не е с касетъчни бомби над цивилни и невинни хора както беше преди 20 години в Югославия
2
50
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО БРАВО БРАВО!!!!НЕЛЕГИТИМНИЯ МАДУРО КОЙТО ПОИСКА ПОМОЩ ОТ РУСИЯ И КИТАЙ Е ВРЕМЕ ДА СИ ОБИРА КРУШИТЕ!!!ГУАЙДО Е ПРЕМИЕР И ЗАКОНЕН ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕНЕЦУЕЛА ДО ПРОВЕЖДАНЕТО НА НОВИ ИЗБОРИ КОИТО МАДУРО ОТКАЗА ДА ПРОВЕДЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИЗЛЪГА, ЧЕ ЩЕ ПРОВЕДЕ!!!МАДУРО ЗНАЕ САМО ДА ЛЪЖЕ КАТО ВСЯКО *** И ДА ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!!!
1
44
 
12
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 4 години
Всички от герб ще излезнем и ще смачкаме *** на 26 и пак ще има рев и сополи, кеф, мачкай Бойко