САЩ готвят информационна война срещу Русия

Така се противопоставят на евентуална руска намеса в изборите през 2020 г.
26 дек 2019 07:00,
105
САЩ готвят информационна война срещу Русия
Снимка: Pixabay

Киберкомандването на американските Въоръжени сили обмисля информационна война, за да се противопостави на евентуална руска намеса в изборите през 2020 г., пише в. "Вашингтон пост".

Още по темата

Представители на военното киберкомандване разработват тактики за водене на информационна война, които биха могли да бъдат използвани срещу високопоставени руски представители и олигарси, ако Москва се опита да се намеси в изборите догодина, като хакне изборната система или посее раздор, казват настоящи и бивши американски представители.

Космическите войски на САЩ – голям коз на Доналд Тръмп

Една от опциите, разглеждани от Киберкомандването, ще вземе на прицел висшето ръководство и руските елити, но вероятно не и руския президент Владимир Путин, защото това би било възприето като прекалено провокативно. Идеята е да се покаже, че чувствителни лични данни на съответните взети на прицел лица могат да бъдат "поразени", ако намесата не спре.

Засега Киберкомандването и представители на Пентагона отказват коментар на информацията.

Американските военни отдавна прибягват до психологически операции, като например пускане на стотици хиляди листовки в Ирак, за да бъдат убедени иракските военни да се предадат на оглавяваната от САЩ коалиция по време на войната в Персийския залив. Но интернет, социалните медии и смартфоните разшириха до доста обхвата и точността на подобни тактики, пише БТА.

След разглежданите сега опции е взимане на прицел на ключови лидери в службите за сигурност и армията и вероятно някои олигарси. На тях би могло да бъде пратено съобщение, което имплицитно да предупреждава мишената, че ако изборната намеса не спре, то ще има последици. Пращането на съобщението ще бъде придружено от ограничена кибероперация, която ще демонстрира американския достъп до някоя по-специална система или акаунт или пък американската способност за нанасяне на щети, казват запознати източници.
Друга опция включва дезинформация с цел експлоатиране на съперничествата в руското правителство и властовите елити.

Опциите не предвиждат никакъв опит да се влияе на руското общество като цяло, който според американски представители, би имал ограничен успех, предвид контрола на Путин върху страната, включително и върху повечето медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
13
 
! Отговори
БАЙ преди 4 години
Всеки прочел поне една статия за имплозия "вярва в истината на янките" за 11.9 !!!!
35
4
 
0
 
! Отговори
телевизията преди 4 години
телевизията е канал 3
34
6
 
20
 
! Отговори
БАЙ преди 4 години
Още ли има някой който е убеден , че с техниката си преди петдесет години САЩ са могли да изпратят хора на 400'000км / Луната/ , а днес след 50 години напредък - не могат дори на 400км да изпратят някого ?!?!?!?!?!
33
5
 
25
 
! Отговори
БАЙ преди 4 години
Нужна е корекция в заглавието :САЩ продължават да водят информационна война с целия Свят !!!
32
2
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Няколко пъти прочетох безмислиците Ви,госпожо,или господине...Не става ясно защо сте ПРОТИВ САЩ И АРМЕНИЯ И СРЕЩУ РУСИЯ?!?!иНТЕРЕСНА ГЛЕДНА ТОЧКА.
31
4
 
29
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Знаем го ние киберкомандването... от времето когато пускаха бомби-детски играчки над София.
30
7
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Страх ли надушвам?Ако смятат да направят Америка отново велика,няма да стане,като саботират всички други...Не че не са го правили винаги,но сега нямат собствено развитие и разчитат само на препъването на останалите!И май печелят само омраза.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е много силен политик.Мислех да напиша нещо за Борисов,но ще се въздържа,щото ми е неудобно...Не заради мен, а заради Борисов...
28
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците още не могат да проумеят че САЩ не са Армения и бият много лошо гамените като Русия, занимаващи се с хибридни войни.
27
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу!!! Съобщения със заплахи???Колко заплашително! И всичко това ни го изпява "Фашингтон поуст"?ХАахахахахахахаахахахахахахх!!!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано от информационната война не стане истинска.
25
6
 
26
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Еми те(американците) си я водят още от 50 -те години на миналият век,сега в последното десетилетие я увеличаха многократно ,само в Украйна за 3-4 години хвърлиха 5 милиарда долара за инфрамациона война срещу Русия .А сега когато получиха реултат в Украйна и 5 милиона не искат да дадът на украинците без МВФ ,А ТАМ ТОВА ЗНАЕТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА!
24
8
 
30
 
! Отговори
du yanko преди 4 години
Русия не заплашва никого.Но...който е срещу Русия,губи.Затова вече никой не напада Русия,щото после става страшно!!!
23
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези мерки са от рода "страх лозе пази" и показват доколко в САЩ ги е страх да не загубят превъзходството си. В момента от САЩ масово се гонят китайски учени, студенти, аспиранти и обикновени хора под предлог,че могат да откраднат секрети и научни открития. Параноята им е пълна, но истината е една- САЩ залязват, колкото и да не им се иска. В тяхната преса и телевизия има много материали за това, но те "демократично" не се публикуват у нас, особено от БТВ.
22
3
 
22
 
! Отговори
за Китай преди 4 години
Китайците ще излезнат по-умни и от руснаци, и от американци!Двама се карат, трети печели!Вече много западни експерти признават, че най-голямата заплаха за САЩ и Запада е не Русия, а Китай!!
21
5
 
18
 
! Отговори
Смях преди 4 години
САЩ срещу РУСИЯ???Ха-ха- ха...
20
1
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Всевишният да помага
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В живота все някога има и първи път...
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22''Ти какво очакваш да стане? Да започне война ли? Малко по малко Турция ще си понесе последствията. Както и Русия си носи кръста заради Крим и ще си тъне в мизерия още векове.''Да щеше да е чудесно ако се случи това,но ти май все още вярваш в дядо Коледа.За съжаление това са приказки за пред света,а нещата се случват по друг начин.
17
7
 
37
 
! Отговори
русофил-2 преди 4 години
На Путин изобщо не му пука за мнението на САЩ.Русия при Путин вече е в пъти ПО-СИЛНА ОТ РУСИЯ НА ЕЛЦИН...