САЩ ще удари черен печат на още българи заради корупция?

Съдия Миталов бил само първият от списъка
Обновена: 10 фев 2020 13:46 | 10 фев 2020 13:36, Камелия Цветанова
400
САЩ ще удари черен печат на още българи заради корупция?
Снимка: БГНЕС

След като преди дни САЩ наложи забрана за влизане в страната на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов, уличен в корупция, посланикът на страната Херо Мустафа обяви, че той  е само първия от списъка.

"Борбата с корупцията е важна. През миналата седмица САЩ издаде забрана на едно име, но няма да е последното. Стъпка по стъпка, малко по малкотоа", коментира тя.

Още по темата

"Нищо не е направено за една нощ, но аз вярвам, че тази красива страна има бъдеще", каза още Херо Мустафа.

Заради решението на САЩ да забраняват достъпа до страната на съдията Андон Миталов, правосъдният министър Данаил Кирилов предложи на ВСС да го освободи от поста.

Сред мотивите си Кирилов посочи, че Миталов е нарушил законите, като е разрешил на бвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Владимр Путин, при положение, че има забрана за напускането на България.

А от днес в България е първият заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ Пол Ахърн е на посещение в София.

Той ще се срещне с представители на българското правителство. Разговорите ще се фокусират до голяма степен върху сътрудничеството в областта на борбата с прането на пари и финансирането на тероризма.

От вчера в София е и заместник помощник държавният секретар на САЩ Матю Палмър. Той е в България, за да се консултира с българското правителство за Западните Балкани като продължение на успешния стратегически диалог на високо ниво, който започнахме миналия месец, информират от дипломатическата мисия на САЩ в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не разбирам от право и юридически врътки, но може ли някой тук да ми отговори на следните въпросИ: Кви са тия хАмериканци, дето си позволяват да коментират и да оценяват решение на съдия? Какви са българските съдии? Независими? Подлежащи на контрол и наказания от хАмерикански натрапници? Вече отменено ли е правилото, че съдебното решение не се коментира, а се изпълнява? Защо ББ превръща българският съд в "кученце на каишка" държана от мазни кравари?
253
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая Херо увеличи броя на русофилите яко обаче.
252
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯКАКВИ СПОРНИ ИЛИ БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОЗИ СЪДИЯ ЩЕ ДАДЕТЕ ЛИ ИЛИ МУ ОЧЕРНЯТЕ ИМЕТО БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, НАЛИ СМЕ ЗА ЗАКОННОСТ ГОСПОЖО? Щото ако го е наклепал някой заинтересован гербер това не е доказателство а прехвърляне на топката?!?
251
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост 254Бих те допълнил, че този индивид на снимката е със съмнителна полова идентичност...
250
0
 
11
 
! Отговори
Пастир преди 4 години
От една седмица всички БГ-*** ломотят, че "САЩ ще удари черен печат на още българи заради корупция"....Ще си го преместя в другия крачол.P.S.:Цитатът е копнат от заглавието, 1 към1. Мисирките ни са и неграмотни. Кой им дава да пишат статии тук???
249
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РЕДНО Е ДА БЪДАТ ПОСОЧЕНИ ПОДКУПНИТЕ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА А НЕ ДРЕБНИ РИБИ. Какво става с Терасата, Пеевски, дОГАН И СИЕ... ВСИЧКИ ЛИ СА ПРЕКРАСНИ??? дАЙТЕ ИМ ПО ЕДНА ГРАМОТА
248
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като гледам Кирилов е нарушилият законите а не Миталов, защото съдията налага тази забрана и той може да разрешава да се пътува. Освен това съдебната власт е НЕЗАВИСИМА господа ГЕРБЕРИ СТИГА НАРУШАВАХТЕ КОНСТИТУЦИЯТА. СРАМНО Е МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ДА НЕ ЗНАЕ КОНСТИТУЦИЯТА И ДА ПРЕВИШАВА СВОИТЕ ПРАВОМОЩИЯ.
247
3
 
16
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Херо Мустафа е жена със съмнителен интелект.
246
6
 
7
 
! Отговори
Mda преди 4 години
САЩ имат красива природа и добре уредени музеи. Друго интересно там не виждам, но заради природата ходя с удоволствие. Националните паркове, Монтана, Аляска, Хаваи... тия неща си заслужават.
245
6
 
21
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Под американско командване е по-лошо, отколкото под съветско! Не си спомням, СССР да е забранил на българин и семейството му да посети Съветския Съюз!
244
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мустафата излезе извън рамките напосланик.Имаше един виден актьор,едва го издишах.Тепърва почвавтора серия, на турски сериал.Що е турско все неструва.Доказано във времето.
243
0
 
10
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Е ако може тоя път някой по-познат на обществото.. много са - не си губете времето с по-дребни мошеници
242
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Pilot"прилича на баба Яга от приказките! Дайте и една метла и да лети от там..."Моля, моля! На метла и на съвсем почтени и красиви дами им се случва да литнат! Това творение би било срам за всяка метла
241
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е наш ред да осветим някои американци за корупция. Нали? Смешници.
240
5
 
15
 
! Отговори
Да преди 4 години
САЩ направо да удари черен печат на цяла България.Те некорумпиран със свещ да търсят няма да намерят.
239
5
 
32
 
! Отговори
Винкел преди 4 години
*** Мустафа нямам паспорт и не ми пука за САЩ !!! На българите не им пука за САЩ !
238
8
 
37
 
! Отговори
Искра преди 4 години
Госпожо Мустафа, моля посолството на САЩ да инициира услуга отказ от пътуване до страната ви и поставяне на черен печат. Искам да кандидатствам за това. А и с далеч по- голямо удоволствие бих посетила Русия, за трети път. Харесвам тази страна, хората и, Путин. И не харесвам вас, Тръмп и САЩ.
237
3
 
33
 
! Отговори
Йелоустон преди 4 години
Отношение на господари към слуги. Кой ШЕБЕК уплашен постави гордата ни Родина в това унизително положение? Кой криминално проявен тип се страхува от техните санкции?
236
7
 
19
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Тази ми прилича на баба Яга от приказките! Дайте и една метла и да лети от там , от където е дошла !
235
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Но ще ни наложат някакви измислени санкции и ни самолети ще видим ни парите, които дадохме.