Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства

Напрежението между Вашингтон и Пекин се засили
293
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде БТА като цитира Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

Още по темата

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак говори глупости дементният ***. Генетичният материал на този щам коронавирус е секвенциран отдавна и публично достъпен. Ако действително има човешка намеса в произхода на вируса то всеки компетентен експерт ще забележи и доста от тях не биха си замълчали.
190
12
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност"... :)A ако знаят Китай какви доказателства има срещу него, ще се свие като ... но де не издребняваме
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙТО,КОИТО ИСКАТ ДА ИМА НА ЗЕМЯТА Т.Н. ,,ЗЛАТЕН МИЛИАРД ,,И НАСЕЛЕНИЕТО ДА БЪДЕ ,,СЕКВЕСТИРАНО ,,ТОЙ И ТЕ СА СЪЗДАЛИ ВИРУСАВирус, който убива основно пенсионери, няма как да намали населението. Второ, само заради стоенето вкъщи бяха спестени много, ама много други смърти, от катастрофи през криминални престрелки до заразяване с други заболявания. Трето, ако е толкова смъртоносен, че да останат само 1 милиард души на планетата, и те толкова няма да останат, пък и ще умрат от глад.
188
12
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
ах как само ще се изложи тоа! Така ще се издокара, че целият свят ще му се присмива с месеци! Китайците са почнали още отсега... :) - Чак тук се чува
187
8
 
3
 
! Отговори
сара преди 4 години
До Анонимен" А когато избуши със санкции пжълтите комунисти направо ще е ПРЕОЛЕКНАЛ"Хм, не знам как ще ги "избуши" - да видим. не, че знам какво значи тази дума .
186
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то това беше ясно от начало. Естествено, че не е дошъл от нищото. Един да го хване от ядене пък другите от лиги. Няма логика. Особено в град с лаборатория за вируси.
185
10
 
13
 
! Отговори
Истински Българин преди 4 години
Браво Г-н Тръмп! Българският народ обича САЩ и демокрацията, и мрази азиатски диктатури от третия свят!
184
12
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Лабораторията е била в САЩ,но Обама наредил такова нещо да няма на тяхна земя,и лабораторията била преместена в Китай.Нататък знаете.
183
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до сараА когато избуши със санкции пжълтите комунисти направо ще е ПРЕОЛЕКНАЛ ХА ХА ХА
182
10
 
10
 
! Отговори
сара преди 4 години
Този човек все повече олеква в очите на хората.
181
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ е наредил правилно нещата, руските 80% то ви д...били вият срещу САЩ, а Тръмп бие на китайците шамар след шамар! Вчера той практически ДЕНОНСИРА търговското споразумение с пекин, казвайки: че каквото било до тук, след китайския Спин вече е Ще е съвсем ДРУГО! Нищо не зависи от вас форум ни прилепи с китайски ковид в главите хахаха
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При съвременната техника лесно може да се провери дали вируса е от лаборатория или от естествената му природа на поява,разпространение сред животните живеещи наоколо как околна среда що самата нея и преноса му върху човека или дори дали неговата първо природа е среда в организмите живущи,съжителстващи в определените среди как процеси съвместими,несъвместими функциониращи в развитие как органи на видовете от световете и околната среда от апаратура как томограф и др.определящи го къде в движение
179
11
 
14
 
! Отговори
9 преди 4 години
Китайската компартия начело с лидера и Си Дзи Пин трябва да бъдат изправени пред международен трибунал и съдени за престъпление срещу човечеството. Обикновените китайци са също потърпевши.
178
2
 
8
 
! Отговори
до OMG_Lucker преди 4 години
Има една конспирациологична теория, че Кенеди беше решил да анонсира контактите с извънземни цивилизации и че това беше Една от причините за неговото убийство!Пък и с появата на цифровите камери все по-често се появяват доста "необясними" от научните кръгове видео и фотографии!Тъй,че...
177
12
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Точно заради този *** смятам, че САЩ нямат доказателства за срещи с НЛО, а само неясни видеа, като тези скорощните дето ги публикуваха. Нали си представяте ако имаха доказателства или срещи- ми той Доньо Тръмп вече 100 пъти да го е разтръбил из Туитър :)
176
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и без доказателства си беше ясно!Между другото, първи тази хипотеза я анонсираха руски вирусолози в пряко тв предаване, че вируса е изпуснат от биолабораторията в Ухан поради слабите защитни протоколи и че поради тази причина подобни инциденти в Китай е имало и преди това.
175
9
 
8
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
...все си мисля, че американците няма да посмеят да ударят Китай - дори и индиректно. Последиците няма да гио удовлетворят. Американците в близките 150 години с тази политика нямат полезен ход.
174
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Защо ли грузинците искаха да подпалят ,американската биолаборатория ,,Лурдес ,,край Тбилиси и горяха знамената на САЩ ? Само заради свинският грип ли беше ?
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен КОЙТО,КОИТО ИСКАТ ДА ИМА НА ЗЕМЯТА Т.Н. ,,ЗЛАТЕН МИЛИАРД ,,И НАСЕЛЕНИЕТО ДА БЪДЕ ,,СЕКВЕСТИРАНО ,,ТОЙ И ТЕ СА СЪЗДАЛИ ВИРУСА .
172
3
 
4
 
! Отговори
НАЧАЛОТО преди 4 години
До Анонимен Армейски научно изледователски ,,Уолтър Рид ,, щат Мерилинд. Биомедицински изследвания и вирусни заболявания