Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства

Напрежението между Вашингтон и Пекин се засили
293
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде БТА като цитира Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

Още по темата

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
8
 
6
 
! Отговори
АнониМен преди 4 години
До АнонименНе знам защо но вярвам на Тръмп. Това е един много точен и загрижен Президент. Нека да припомним, че Обама водеше навсякъде войни, а Тръмп сега ги спира.Ама ти сериозно ли ? Тръмп каза в национален ефир че вируса не е опасен .. Тръмп похвали лично китайския президент за своевремените действия по ограничаване на заболяването ... Тръмп препоръча на лекар да тестват на хора как ще им подейства ако им дадат да ПИЯТ БЕЛИНА и да се инжектират с дезифектанти за справяне с вируса ...
150
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е най-добрият президент, който американците са имали.Затова особено сред демократите от където се кандидатира Хилари има много врагове.Всички признават, че откак Тръмп е президент индустрията на САЩ заработи по-добре и по-бързо.
149
0
 
4
 
! Отговори
До Питанчев преди 4 години
ЦРУ не твърди нищо, а казва, че вирусът изглежда на естествн, но не са сигурни в това !
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
д 173.Пентагона го може. Ама не се хвали.А Путин лично по тв-то се похвали, че може да го направи.При това се похвали, че ако това стане - ще отиде в рая.Не знам как аго избиеш милиарди хора ще отидеш в рая. Сигурно Путин знае.
147
1
 
11
 
! Отговори
До 157 преди 4 години
Май нищо не знаеш за неговото управление, просто говориш наизуст ! Той направи много положителни хуманни вътрешни реформи, които защитават най-бедните и слаби прослойки, освен това започна прибирането на американските войски от Афганистан и други ненужни конфликти, защото по думите му "САЩ не са длъжни да играят ролята на световен полицай" ! Единствено е твърд<умерено> във външната си политика и срещу нелегалната имиграция. И за това ли ще го охулиш ?
146
1
 
11
 
! Отговори
до 169 преди 4 години
Ами дали от лабораторията в Ухан или от пазара в Ухан - няма значение.Все е китайски.Ако е от пазара - вината на китайците е, че отричаха да има проблем и не предупредиха света.
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо но вярвам на Тръмп. Това е един много точен и загрижен Президент. Нека да припомним, че Обама водеше навсякъде войни, а Тръмп сега ги спира.
144
7
 
4
 
! Отговори
тоти преди 4 години
В погледа му се чете не само съжаление,но и гняв за провала като вожд на най-,,умната '' нация ха ха ха!!! След дъжд качулка /казват старите хора/
143
8
 
4
 
! Отговори
Питанчев преди 4 години
Тръмп твърди че вируса е тръгнал от лаборатория в Ухан ...... ЦРУ твърди че вируса не е създаден изкуствено ...... Аз сега на кого да вярвам? На най-добрата разузнавателна агенция в света или на дърт изрусен перчем дето драпа да изкара още един мандат в Белия дом ? А? А? А?
142
4
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
До Анонименdo142 ..bravo be "mozachko " !!! Ti imash li na predstava kolko driven narod e Kitai I kolko e doprinesal vav vsiaka edna oblast za razvitieto na sveta s otkritiata si ..s kulturata si ..s naukata si s voennoto izkustvo I t.n. !!!Kitai e bil veliaka darjava mnoogo predi "tvoite" globalisti I viarvai mi shte prodalji da bade velika darjava I sled tiah !!! A ti predi da pravish takiva "globalni " izkazvania e hubavo parvo da se obrazovash ! Nishto ,che dnes tova e po-skoro minus !
141
5
 
6
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Според италиански /и други европейски / лекари този вирус го е имало в Европа още през ноември- декември , по същото време като в Китай . Обаче китайците първи го изследват и че е нов вид , докато европейците лекуват настинка с бронхо пневмония . Так че това е контролирано пускане на ковид в няколко точки на света / китай ,европа ,иран ../ Ще се разбере дали са сашт ,англия или израел
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до анонимния 140Какво огнище затвориха китайците? Как тогава стигна до света като са си затворили огнището? Не видя ли тълпи китайски турсти за китайската нова година по света?Защото аз ги видях.
139
3
 
10
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
Омръзна ми вече 3 месеца да се пише само за някакъв глупав вирес. По-добре да ме удари гръм от ясно небе от колкото до прочета статия за корона. За Валя Ахчиева не се казва нищо, а бе уволнена 2 дни след репортажите по БНТ. Удобно е да блеем, но задаваме ли въпроси трибуна няма.
138
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
На кого да вярвам-на професор Монтание или на китайските професори?Нали се сещам как при Тодор Живков ставаха професори!
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той бил уверен, че може би. Изречението е оксиморон.
136
3
 
8
 
! Отговори
историк преди 4 години
Военните от Червената Народо-Освободителна Армия на Китай, пуснаха Вируса в Ухан като Контролиран тест - оръжие, винаги първо се тества върху собствена територия и население. Примери от историята десетки, ако не стотици, както САЩ на 16 Юни 1945 взривиха първата Атомна бомба в Ню Мексико! Освен това, така Червената Армия си изгради Алиби и Троянски Кон за пред Света. В същото време - изолира Ухан от Китай, но не Изолира Ухан от Света - и така 5 000 000 уханзи кацнаха в Европа и САЩ!!
135
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 134 -"Изумява ме тази изключителна устойчивост на Донъл Тръмп. Държи се като непобедим. А дали е така, не зна"!така е, защото управлява държавата както управлява своите фирми - като бизнесмен, а не като политик! нагло и безскрупулно!
134
4
 
2
 
! Отговори
До ined преди 4 години
Видял си...... грънци<китайски> !
133
7
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Има си хас да няма доказателства. От 9 баира вода ще докара и пак други да са виновни.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако аз пускам вируса, никога няма да го направя ако нямам тайно сигурно лечение или антидот, замислете се защо. Така, сега погледнете къде вече го няма вируса.