Българка разказва: Сърцето на Лос Анджелис гори, мародерстват

В САЩ измина пета поредна нощ на бунтове и безредици
31 май 2020 17:42, Анисия Иванова
137

Америка гори - пета поредна нощ на бунтове за смъртта на тъмнокож мъж при арест от бял полицай. В 25 града - Минеаполис, Атланта, Лос Анджелис, Филаделфия, Портланд и други, беше въведен полицейски час, а арестуваните са десетки. Пред очите на българския журналист Пепа Петрова разграбват магазин.

Сърцето на Лос Анджелис гори. Това разказва и българският журналист Пепа Петрова, която е участникът на снощния протест за смъртта на 46-годишния Джордж Флойд.

"От моя прозорец виждам как разграбват магазин. Чувате сирените, 20-30 човека на възраст между 16-18 години", каза Петя Петрова пред Bulgaria ON AIR.

От луксозния магазин пред очите на българския журналист тълпата изнесла десетки кутии със скъпи стоки на известни марки.

Протестът започнал мирно, но впоследствие започнали мародерства.

"На връщане започнаха бавно и постепенно да чупят, каквото видят по пътя си, нищо не можеше да ги спре. Анархия", допълни тя.

Според българката протестът вече не е за смъртта на 46-годишния тъмнокож Джордж Флойд. Той почина преди при арест в Минеаполис заради плащане с фалшива банкнота, след като в продължение на 8 минути полицай затискал врата му с коляно.

"Те се принизиха до нивото на убиеца на Джордж Флойд", категорична е тя.

В над 30 града за поредна вечер имаше демонстрации с опожарени коли и ограбени магазини.  Досега заради размириците са арестувани 1400 души.

В Минесота в петък бяха извикани стотици военнослужещи от Националната гвардия - резервна военна сила, която може да бъде призовавана от президента на САЩ или от губернаторите да се намесва при вътрешни извънредни ситуации.

Голяма тълпа се събра и пред Белия дом във Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп осъди размириците и се закани да спре насилието. Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди", където наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс":

"Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
америка под африкански ботуш!*** от всички страни - съедиянвайте се!
57
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ приключи като държава, следват масови безредици и сблъсаци с полицията и геардията. Изтегляне на бизнеса от САЩ както и икономически колапс до 1 година, пазете си еврото.
56
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сорос ще си плати за това.
55
3
 
28
 
! Отговори
КАРМАТА НЕ ПРОЩАВА преди 3 години
Не може да грабиш целия свят, да сваляш правителства, да предизвикваш войни с десетки милиони убити, да си печаташ хартийки с името долари и по този начин да ограбваш света, да налагаш лъжата и кражбата като норма в световната политика. И други неша има за които те първа ше разберете. Затова там ще има разделение, гражданска война, катаклизми с много жертви и разделяне на САЩ!!!
54
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се случваше в Русия това нещо, представям си какви неща ще се пишат тук - че са варвари и пияници. Но ако се отнася до най-демократичната страна в света, отзивите са смекчаващи и оправдаващи. Не защитавам Русия, но нашата политика винаги е била в разрез с българските интереси и неблагоприятна за икономическото и социално развитие.
53
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49Който счита, че България е само "територия" може да отиде да живее в някоя държава, например расия, северна корея и т.н. България е за българите, които обичат държавата си, останалите да вървят на майната си....например в гроба.
52
3
 
39
 
! Отговори
Луд преди 3 години
Поне половината от протестиращите не се вълнуват от граждански права и смърта на черния, те са мародери и престъпници.
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите по света не че разбрали какво става, *** и те да кажат. Сигурно им плащат.
50
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа, и не мен ми направи впечатление, че измежду черните има много бели. Редно ли е заради смъртта на един, черен или бял, да станеш мародер, да съсипваш труда на хората, да правиш пожари и дори да убиваш невинни хора???
49
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната в момента е Тръмп срещу либералите+Китай
48
2
 
21
 
! Отговори
Ковиц-20 преди 3 години
Революция сър. Първо трябва критична ситуация, а после повод.
47
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора които не харесват Тръмп или САЩ, мисля че не разбират че ако пдне Тръмп ще дойде Сорос, Рокфелер, Клинтън, Обама и разбира се Бил с неговите ваксини.
46
5
 
29
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ПепиАми то сега какво е?! Все говорите за някакво бъдеще, ама то вече е тук! Българска държава няма, има територия без държавност, с местни банди и тарори, които разпределят от наркотици до работа( с трагично заплащане). От кога в Бг се краде, убива, изнасилва... от време на време някой случай се раздуха и Вие почвате да се вайкате. Разходете се по села, по-малки градове (пък и не само). Държавата прилича на след бомбандировки, ама Вие сте се завайкали колко са зле в САЩ! Промити мозъци!
45
2
 
13
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Демокрация, сър!
44
1
 
9
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Значи буквално са в космосот, тия хора еиий успешни бе
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пидостана да гори, ето харашо.
42
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедните срещу богатите. Просто чашата почва да прелива.
41
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "заедно с черните има невероятно много бели", защото протеста е политически и има за цел да сведе шансовете на Тръмп за втори мандат.Но това няма да стане, защото всеки честен човек го разбира. Демократите нямат аргументи. Падне ли Тръмп лошо ни се пише на честните хора по света, защото нямам доверие на демократи.
40
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва, Калкута, Лос Анжелос, обьединились в одной колхоз. Стара руска народна песен.
39
14
 
4
 
! Отговори
dtrumpppp преди 3 години
паезани прости- жулете си сливовица и не се занимавайте с америка- не сте дорасли!