Българка разказва: Сърцето на Лос Анджелис гори, мародерстват

В САЩ измина пета поредна нощ на бунтове и безредици
31 май 2020 17:42, Анисия Иванова
137

Америка гори - пета поредна нощ на бунтове за смъртта на тъмнокож мъж при арест от бял полицай. В 25 града - Минеаполис, Атланта, Лос Анджелис, Филаделфия, Портланд и други, беше въведен полицейски час, а арестуваните са десетки. Пред очите на българския журналист Пепа Петрова разграбват магазин.

Сърцето на Лос Анджелис гори. Това разказва и българският журналист Пепа Петрова, която е участникът на снощния протест за смъртта на 46-годишния Джордж Флойд.

"От моя прозорец виждам как разграбват магазин. Чувате сирените, 20-30 човека на възраст между 16-18 години", каза Петя Петрова пред Bulgaria ON AIR.

От луксозния магазин пред очите на българския журналист тълпата изнесла десетки кутии със скъпи стоки на известни марки.

Протестът започнал мирно, но впоследствие започнали мародерства.

"На връщане започнаха бавно и постепенно да чупят, каквото видят по пътя си, нищо не можеше да ги спре. Анархия", допълни тя.

Според българката протестът вече не е за смъртта на 46-годишния тъмнокож Джордж Флойд. Той почина преди при арест в Минеаполис заради плащане с фалшива банкнота, след като в продължение на 8 минути полицай затискал врата му с коляно.

"Те се принизиха до нивото на убиеца на Джордж Флойд", категорична е тя.

В над 30 града за поредна вечер имаше демонстрации с опожарени коли и ограбени магазини.  Досега заради размириците са арестувани 1400 души.

В Минесота в петък бяха извикани стотици военнослужещи от Националната гвардия - резервна военна сила, която може да бъде призовавана от президента на САЩ или от губернаторите да се намесва при вътрешни извънредни ситуации.

Голяма тълпа се събра и пред Белия дом във Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп осъди размириците и се закани да спре насилието. Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди", където наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс":

"Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мулти култи глупости. Остава демократите да спечелят изборите и да отворят границите на Сащ и цяла Африка и БИ да емигрират там. Е тогава гражданката е уредена. Белите изстрелват ракети, черните грабят магазини. Особености на расите. Бил съм в Африка. Там протестите протичат по същия начин, грабежи , палене , изнасилване и убийства. Докато не открият стрелба по тълпата не мирясват. 300г са много кратък период за еволюция, кръвта вода не става.
97
2
 
41
 
! Отговори
Днешно време в Хамер преди 3 години
В Хамерика цветнокожите имат права да цоцат социалната система и да трошат и крадат,когато се опитат да ги накарат да спазват поне проформа обществения ред. За цветните това си е комунизъм,а за белите наивници уж било капитализъм,тоест американска мечта. Грабежите на магазините при всеки "протест" на цветнокожите си е просто разпределение на благата по комунистически - на всеки чрънгел според безкрайните му потребности. Белите шемети обаче са идеолозите и на неоморксизма,и на джендъризма.
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския княз Борис първи е син на Пресиан,което означава пресияен,от представката пре и думата сияен - светъл, блестящ, лъчезарен, лъчист, бляскав, искрящ,сияещ,Пресиан пък е наследил властта от Маламир,Пресиан е наследник на болярина Звиница и внук на Омуртаг.Ето то имената за езичниците,все са славянски:БорисЗвиницаПресианМаламирВладимир(ослепения син-езичник на Борис)Омуртаг,на каменния надпис,Омуртаг сам се е подписал със славянската титла канас(княз).
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направи ми впечатление че има много бели почти на половина
94
4
 
7
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Византия...Тъкмо мислех кой го няма.......Орфей е от село Бръшлян до Малко Търново.АЙде моля да излезе някой да излезе и да признае...Ахил е от Силистра.Троя е Царево...Цар Рез/от Гръцката книга ИЛИанА/ е от село Сливарово...Вълчанов мост е 100 метпа по-надолу от сегашния...Странджа на санскрит означава Тишина.Не издържам вече....Бойко да излезе и да каже.........................за ко говорехме
93
1
 
28
 
! Отговори
местен свинар преди 3 години
Същата работа - Задължения няма, но нарушиш ли му правата вече има свещеното право да пали, трепе, краде, троши и врещи, че е страда от дескриминация! Сигурно и няколко БХК има там. Като за най голямата демокрация на планетата.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКога е бил насила християнизиран и славянизиран народа ни?Българкия княз Борис сам ослепява сина си езичник Владимир и слага другия си син християнин на трона- Симеон.Виж само какво славянско име има дори и сина му езичник - Владимир,което произлиза от влада(власт) и мир(мир,свят),чисто славянско имеКняз Борис изгонва византийските духовници и слага български,сами си строим църквите,манастирите,училищата на родния си български език,който е и славянски език,само си създаваме азбука
91
6
 
9
 
! Отговори
ko40 преди 3 години
другият път пак затворете всичко за 2 месеца, тогава първо белият дом ще бъде разбит
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По публикацията работи: Анисия ИвановаКакво и как точно работи , на краденето от интернет вече работа му ли викът в тоа сайт
89
4
 
2
 
! Отговори
Тенгри преди 3 години
До АнонименБългарите както и много племена още през много много отдавна ся вярвали в една и съща религия това е Тенгризма. Днешните Авраамови религии насила са ислямизирали, християнизирали тогавашните племена. Първо се започва с племената които се пренаселяват в Европа след започва ислямизирането на другите племена (турците) от арабските мюсюлмани
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8какви нямащи и имащи,просто се борят демократи с републиканци,защото наближават избори,затова е цялата вакханалия,разбира се,някои ще се облажат и със крадени стоки покрай суматохата,а щетите кой ще го плаща на хората и магазините след това?
87
4
 
10
 
! Отговори
тт преди 3 години
Вече идва краят на САЩ. Въпроса е: Коя държава ще е следващата империя? Русия, Китай или Европа? Ако Азия се обединия за Европа ще е много зле
86
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не се смейте на Америка а си вижте собствената История която гласи следното:Българския Народ в насила Християнизиран и славянизиран от Византия през 866 г. Защо крият у нас тази дата 866 г. нека Борисов да каже от Парламентарната трибуна на бедните и неразбиращи хорица
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има и убити полицаи ,но нищо не споменават за тях!
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоа ви сайт само разпространява FAKE NEWS Какво и кой видяла? Има видео в интернет и може да се види от всеки как изнасят кутии от магазин
83
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп обяви, че Антифа вече ще бъде считана за терористична организация.
82
0
 
10
 
! Отговори
блябля преди 3 години
сега това ли е новата кампания?Гледам старата,жени срещу мъже е затихнала за сега,кога ще се поднови?
81
0
 
13
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Двама тъмнокожи мародери от рода Мингиш чупиха оградата ми и откраднаха две ламарини-много скъпи-секонд хенд...Първо реших да окажа насилие срещу тях/щот мога/.После щот съм вери смарт стигнах до фундаменталното прозрение...Ми аз 6 месеца ги държа отвънка да са гледат от витрината...Ми те не издържаха.Нали и те искат скъпи неща.Хората винаги искат най-скъпите неща...Да има...Вчера си видях ламарините-хвърлени в едно дере...мъчил с лаи се да ги баядисат с лак за дърво...
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
давааай америка,повечко давай и по - демократично.
79
0
 
6
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Ердоган и той са появи тука....Смятай